Bejelentés


HÍRESSÉGEK CSARNOKA Folyamatosan bővülő listával!

Név: Roddy Piper
Magasság: 185 cm
Súlya: 106 kg
Származási hely: Skócia
Speciális mozdulata: Sleeperhold
Főbb eredményei: Intercontinental Champion, World Tag Team Champion

Roderick George Toombs 1954. április 17-én született Saskatoon-ban (Saskatchewan). Kanadában nevelkedett. Gyerekkorában kicsapták a suliból, ráadásul apjával is nagyon rossz volt a viszonya, ezért sokáig munkásszállásokon lakott.
Első mérkőzését 15 évesen vívta Larry Hennig ellen (Mr. Perfect apja), aki kétszer akkora, és 20 évvel idősebb volt. Roddy 10 másodperc alatt vesztett. Mielőtt profi szinten űzte volna a wrestling-et, boxolt és judozott (fekete öves).

1973 és 1975 között töltelékbunyós volt az AWA szervezetnél. ’75 és ’76 között az NWA-ban szerepelt, gonoszként. Itt alakította ki híres karakterét, a „rowdy” stílust. Küzdőneve először Roddy the Piper volt (Roddy aki skótdudán játszik), mivel dudaszóra jött be. A „Rowdy” becenevet a ringben rájövő dühkitörések miatt kapta. Mindig nagyon agresszívan lépett fel, innen a másik becenév: „Hot Rod”. Karaktere Glasgow-ból, Skóciából származik, és mindig skót szoknyát hord. Az NWA-nál csapat bajnok és nehézsúlyú bajnok is tudott lenni.
1980 végén a Mid-Atlantic Territory-hoz kerül, ahol US bajnok lesz.

1984-ben kerül a WWF-hez, először csak mint menedzser. Karaktere továbbra is gonosz volt. Kapott az adáson belül egy külön műsort, „Piper’s Pit” néven. Itt pankrátorokkal beszélgetett, ami általában verekedéssel végződött. Olyan nagyságokkal rivalizált, mint Hulk Hogan, vagy Macho Man.
1986-ban közönség kedvenc lett, amikor fő riválisa Adrian Adonis volt. A hírnév ellenére (vagy éppen emiatt) a pankrációt hátrahagyva elkezdett filmezni.
1989-ben a WrestleMania V-ön tűnik fel ismét a kedvelt Piper’s Pit műsorral. Csatázott Ravishing Rick Rude és Ted DiBiase ellen is.
A ’92-es Royal Rumble-on legyőzi a Mountie-t, és megszerzi az Interkontinentális Bajnoki övet. Pár hónappal rá a WrestleMania VIII-on Bret Hart győzi le a címért. Roddy ezután újra eltűnik a WWF-ből.
1994-ben tér vissza a WrestleMania X-es Bret Hart vs. Yokozuna világbajnoki meccsen, mint bíró. Ezután viszályba keveredik Jerry Lawler-rel, később pedig újra köddé válik.
1996-ban tűnik fel újra, ezúttal Goldust az ellensége. A csatározások után Piper átigazol a WCW-hez.

Itt balhéba keveredik többek közt Hulk Hogan-nel (aki már gonosz), Randy Savage-el és Ric Flair-rel.
1999 elején kis időre megszerzi az US övet, 2000 őszén pedig végleg ott hagyja a WCW-t.

WrestleMania XIX-en tér vissza a WWE-hez gonosz karakterként, mikor is beleavatkozik a Hulk Hogan vs. Vince McMahon vérfürdőbe úgy, hogy lecsapja Hogan-t egy székkel.
A SmackDown műsorában újra helyet kapott a Piper’s Pit. Ennek köszönhetően jó kis csatározás alakult ki közte, és Chris Jericho között.
2003-ban a WWE megszűnteti Roddy-val az együttműködést, mert Piper egy nagyon negatív hatású dokumentumfilmet készített az HBO-val a pankráció világáról.
2004-ben feltűnik pár alaklomra a TNA-ban, hogy népszerűsítse a szervezetet.
2005. április 2-án választják be a Hírességek Csarnokába.
2006-ban újra visszatér a WWE-hez, és Ric Flair-rel közösen csapat bajnokok lesznek a Spirit Squad legyőzésével. Nem sokkal később bukják az övet Randy Orton és Edge ellen. Ez azért történt így, mert Piper-nek szünetre volt szüksége. Az ok: rákos lett, és kezelésekre kellett járnia. Megígérte a rajongóknak, hogy legyőzi a rákot, és visszatér a ringbe.
2008. január 27-én beváltja ígéretét, és feltűnik a Royal Rumble-on. Áprilisban egy kis időre viszályba kerül Santino Marella-val.
A 25. WrestleMania-n kikap Chris Jericho-tól.Egész pályafutása során több mint 7000 nyertes mérkőzése volt.
Feleségével Kitty-vel négy gyermekük van, és Hillsboro-ban (Oregon) élnek. Van egy unokája is.


Roddy Piper tiszteletére


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!