Bejelentés


HÍRESSÉGEK CSARNOKA Folyamatosan bővülő listával!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Név: Ric Flair
Magasság: 185 cm
Súlya: 105 kg
Származási hely: Charlotte, North Carolina
Speciális mozdulata: Figure-Four Leglock
Főbb eredményei: WWE Champion, WCW World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, WCW World Tag Team Champion, United States Champion, WWE Tag Team Champion

Richard Morgan Fliehr 1949. február 25-én született Memphis-ben (Tennessee állam). Mostohaszülőknél nevelkedett Edina-ban (Minnesota állam). A középiskolában amatőr birkózóbajnok volt. Főiskolai éveiben footballozott. A sulit nem fejezte be, helyette éjjeli bárokban volt kidobó. Itt megismerkedett egy súlyemelővel (Ken Patera), aki felvetette neki a pankrációzás lehetőségét. Fliehr-nek tetszett az ötlet, és beállt Verne Gagne-hoz tanulni.

Az AWA szervezetnél debütált 1972. december 10-én Ric Flair néven. 3 év elteltével átigazolt az NWA-hoz. Itt vette fel a „Nature Boy” becenevet, és itt kezdett el bevonulni Richard Strauss zenéjére. Monológjait mindig „WOOOOO” kiáltással fejezte be, ami védjegyévé vált karrierje során. Első címét 1975. június 3-án szerezte meg, ami az NWA Television öve volt. Egy hét múlva ezt elbukja, ám szeptemberre begyűjti az NWA Nehézsúlyú Bajnoki övét Wahoo McDaniel legyőzésével.
Októberben súlyos repülőbalesetet szenvedett, ami majdnem a karrierjének végét jelentette. 1976. márciusában tért vissza, és nemsokára az övét is visszaszerezte. Az év végére Greg Valentin-nel csapat bajnokokká váltak.
Ötször volt United States Bajnok, majd ’81-ben Dusty Rhodes legyőzésével Nehézsúlyú Világbajnok lett. Összesen nyolcszor szerezte meg ezt az övet.
1984-ben Flair, Arn Anderson, Tully Blanchard és Ole Anderson megalapítja a híres „Four Horsemen” formációt, amely évekre meghatározta az NWA arculatát.

1986-ban Jerry Crockett megalapítja a WCW szervezetet, melynek Flair oszlopos tagja lesz. 1991-ig ő a WCW legnagyobb sztárja, ám a szervezet vezetőségével egyre több konfliktusa lesz (többek közt pénzügyiek). Mivel nem jutottak egyezségre, Flair a nagy konkurenshez, a WWF-hez szerződik. Ő volt az aktuális WCW világbajnok, a címet magával vitte, az új helyen pedig „az igazi világbajnoknak” titulálta magát.
A ’92-es Royal Rumble-on aztán a WWF Nehézsúlyú Övét is megszerzi. WrestleMania VIII alkalmával kikap Randy Savage-el szemben, ám nemsokára újra visszaszerzi a címet.
A ’93-as Royl Rumble-on kikap Mr. Perfect-től és visszamegy a WCW-hez.

Itt ismét ő lett A sztár. A Starrcade-en legyőzi Vader-t és újra bajnok lesz. Öszetűzésbe keveredik Hulk Hogan-nel és elbukja a címet. Később Macho Man kerül terítékre, aki az éppen aktuális bajnok. Kettejük közt jó pár öv csere történik.
Az új Horsemen formációval Lex Luger, Chris Benoit, sőt majd Sting is) hosszas csatározásba kezd az nWo csapatával. Később Eric Bischoff-al került összetűzésbe, hogy ki legyen a WCW vezetője. A harcot flair nyerte, és jutalmul újra összecsapott Hogan-nel a világbajnoki övért.
2001. márciusában a WWF felvásárolja a WCW-t, Flair pedig utolsó mérkőzését a közönség kedvenc Sting ellen vívja. Mivel Ric negatív szereplő, ezért bukja az ütközetet.

Novemberben csatlakozik a WWF-hez, kezdetben különféle pankrátorok menedzsereként. Egy történet kedvéért Vince McMahon-nal (aki az igazi tulajdonosa a szervezetnek) csatározott a WWE irányítási jogáért. A harcot végül Vince nyerte.
A szervezetnél eltöltött évek alatt több címet is begyűjt. Tagja volt az „Evolution” formációnak (melynek Triple H volt a vezetője), így például a csapat bajnoki övet Batista-val kétszer is megszerezte.
2005-ben az Unforgiven-en legyőzi Carlito-t, és első alkalommal lesz Interkontinentális Bajnok. Az övet 2006. februárjában Shelton Benjamin kaparintja meg. Ezután hosszabb pihenő következett.
Amikor visszatér, Mick Foley-val kerül viszályba, akivel az életben is utálták egymást. A történet befejeztével összeáll „Rowdy” Roddy Piper-rel, és harmadszorra is csapat bajnok lesz. A címet azonban hamarosan le kellett adniuk, mert Piper rákos lett, és abba kellett hagynia a pankrációt.
2007-ben sokat maradt távol a ringtől, mivel egy ’92-es fülsérülése kiújult. Májusban jelentette be, hogy a 2008-as WrestleMania után nem kíván többet ringbe lépni. Ezt az elhatározását tupírozták fel egy csomó „Career Threatin” meccsel, mellyek közül ha csak egyet is elveszít, azonnal vissza kell vonulnia. Természetesen ez nem történt meg.

Egy nappal WrestleMania XXIV előtt beválasztják a Hírességek Csarnokába. Másnap elveszti utolsó mérkőzését egyik legjobb barátja Shawn Michaels-szal szemben. A következő RAW műsorban búcsúzott el tőle az összes pankrátor, bíró, WWE munkatárs és azok a legendák, akikkel pályafutása során híres meccseket vívott. Flair kijelentette, hogy döntése végleges, és soha többé nem fog bunyózni.
2008. augusztus 3-án járt le a szerződése.

2009. februárjában visszatér a RAW műsorába, hogy viszályba keveredjen Chris Jericho-val, megalapozva egy felejthetetlen mérkőzést a 25. WrestleMania-n.
Májusban az "Ítélet Napján" tér vissza, hogy segítsen Batista-nak a "Legacy" nevű formáció ellen küzdeni.
Az év végén részt vesz Hulk Hogan ausztráliai turnéján.
2010. januárjában Hogan társaságában a TNA tagja lesz.

Pályafutása során 16-szor volt Nehézsúlyú Világbajnok!2006-ban házasodott meg harmadszorra. Korábbi házasságaiból négy gyermeke van. 2004-ben unokája született.


Ric Flair tiszteletére

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!