Bejelentés


HÍRESSÉGEK CSARNOKA Folyamatosan bővülő listával!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Név: „Million Dollar Man” Ted DiBiase
Magasság: 191 cm
Súlya: 118 kg
Származási hely: Omaha, Nebraska
Speciális mozdulata: Million dollar dream
Főbb eredményei: WWF Tag Team Champion, Million Dollar Champion, King of the Ring (1988)

Theodore Marvin "Ted" DiBiase, Sr. 1954. január 18-án született. Édesanyja és mostoha apja is pankrátorok voltak (Helen Hild és “Iron” Mike DiBiase). Amikor “Iron” Mike egy mérkőzésén életét veszti, Ted 15 éves. Anyja alkoholizmusba menekül, ő pedig a nagyszüleinél köt ki.

A pankráció alapjaira Terry és Dory Funk Jr. tanították meg. 1975-ben debütált a Mid-South Wrestling-nél.
1979-ben rövid ideig birtokolta a WWF észak-amerikai bajnoki övét, de kis idő múlva Pat Patterson megszerzi a címet, és a már meglévő dél-amerikai bajnoki övvel ötvözi, hogy megalakuljon az interkontinentális öv. A ’80-as évek közepéig különféle független szervezeteknél tűnik fel, és mindenhol sikerül valamilyen övet begyűjteni.

1987-ben leszerződik a WWF-hez úgy, hogy nem tudja milyen karaktert kell majd alakítania. Ő lett a “Million Dollar Man”, egy milliomos, aki mindig öltönyt viselt, amin egy hatalmas dollár jel volt. Volt egy színes bőrű lakája is, aki egyben a testőr szerepét is ellátta. Ő volt Virgil. Ted kedvenc mondása a “mindenkinek megvan az ára” volt. A promókban úton-útfélen szórta a pénzt, magánrepülővel járkált, 100 dollárosokat adott borravalónak, sőt egyszer még egy egész uszodát is kibérelt saját magának. A WWF azt akarta, hogy minél hitelesebb legyen a milliomos karakter, ezért pénzt szórt a tömegbe néhány bevonulásánál. A közönségből néha embereket választott ki, és ha jól végrehajtottak egy feladatot, akkor pénzt kaptak. Egy alkalommal egy fiunak 15-öt kellett pattogtatnia egy labdával. Ha sikerül, 500 dollárt kap. A 14. pattogtatásnál Ted elrúgta a labdát, majd elzavarta a gyereket.
Első nagy viszálya Hulk Hogan-nel volt, akitől meg akarta venni a világbajnoki címet. Hogan nem állt kötélnek, ezért DiBiase lefizette Andre The Giant-et, hogy szerezze meg neki az övet. Ez meg is történt, ám miután Andre átadta az övet, a WWF vezetősége úgy döntött, hogy egy időre senki nem lesz bajnok. A megüresedett trónért WrestleMania IV-en csapott össze Macho Man-nel, de vesztett.

1988-ban megnyeri a King of the Ringet. Egy évvel később utolsónak jöhetett a ringbe a Royal Rumble-on, de Big John Studd kidobta.

1989. március 11-én bejelenti, hogy létrehozza saját bajnoki övét, a “Million Dollar Belt”-et. Ezt a címet a WWF sosem ismerte el hivatalos övnek. DiBiase azért hozta létre, mert képtelen volt megvenni, vagy megszerezni a világbajnoki címet Hulk Hogan-től.
1990-ben előbb Jack “The Snake” Roberts-el, majd Dusty Rhodes-al kerül viszályba. A ’91-es Survivor Series-en mutatja be titkos csapattársát, az akkor debütáló Undertakert.

A ’92-es Royal Rumble-on az eddig engedelmes Virgil (az inas) DiBiase ellen fordul, és egy újabb nagy viszály veszi kezdetét. Később az új segéd Sensational Sherri lett.
Összeáll Irwin R. Schysterrel (IRS), és megalakítják a „Money Incorporated” csapatot. A duó jó párszor megszerzi a csapat bajnoki öveket olyan nagy neveket legyőzve, mint a „Legion of Doom”, a „Natural Disasters”, vagy a „Steiner Brothers”.

1993. júniusában komolyabban megsérül egy mérkőzésen, majd váratlanul bejelenti visszavonulását. ’94 elején tér vissza kommentátorként. Pénze segítségével egy csomó pankrátort megvásárol, és megalakítja a „Million Dollar Corporation”-t.

1995. decemberében mutatta be legújabb pankrátorát, aki a „Ringmaster” névre hallgatott. Ő lett később a legendás Stone Cold Steve Austin.

1996-ban átigazol a WCW-hoz, ahol az nWo formáció tagja lesz. Mivel a Million Dollar Man nevet nem használhatta, megkapta a „Trillionaire Ted” nevet. Egy évvel később kilép az nWo-ból, és a közönségkedvenc Steiner Brothers menedzsere lesz.

2005. áprilisában vonult vissza véglegesen az aktív bunyótól. A WWE-nél kapott munkát, melynek értelmében fiatal tehetségeket kellett felkutatnia. Ettől függetlenül azért néha-néha még felbukkan a ring körül. 2007-ben a RAW 15. születésnapján például megnyer egy 15 fős battle royal-t, miután lefizeti a tényleges győztes IRS-et.
2008. májusában bejelentette, hogy fia, az ifjabbik Ted DiBiase most már hivatalosan is a WWE tagja.
2009. júliusában az egyik RAW műsorban egy alkalomra a program igazgatói szerepet is megkapta.
2010-ben beválasztják a Hírességek Csarnokába.


Három fia van (Mike, Brett és Ted), mindhárman pankrátorok.
Egy interjúban megemlítette, hogy a Million Dollar Belt igazi ékkövekkel volt kirakva, értéke pedig meghaladta a 40.000 dollárt. Az öv jelenleg a WWE főhadiszállásán egy páncélszekrényben van.

Ted DiBiase tiszteletére

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!