Bejelentés


HÍRESSÉGEK CSARNOKA Folyamatosan bővülő listával!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.










Név: Ricky „The Dragon” Steamboat
Magasság: 178 cm
Súlya: 107 kg
Származási hely: Honolulu, Hawaii
Speciális mozdulata: Diving crossbody
Főbb eredményei: NWA World Heavyweight Champion, WWF Intercontinental Champion, WCW Tag Team Champion

Richard Henry Blood 1953. február 28-án született West Poin-ban (New York).
1976-ban közönségkedvencként kezdte meg karrierjét az American Wrestling Association-nél. Ring neve „Sam Steamboat, Jr.” volt, amit egy Hawaii pankrátor után vett fel. Később változtatta meg a nevét Ricky Steamboat-ra, ami végül meg is maradt.

1977-ben átkerül a National Wrestling Alliance-hoz. Nagy riválisa Ric Flair volt, akitől még az NWA Mid-Atlantic Television Championship övet is elszedte. A következő nyolc évben minden létező NWA címet sikerül megszereznie, többször is. Majdnem egy évtizeden keresztül az NWA egyik legnagyobb sztárja volt Ric Flair mellett.

1985-ben leszerződik a WWF-hez. Megkapja a „The Dragon” (a sárkány) becenevet. Anyja japán származású, a „sárkány” név erre utal. Ez a karaktere egészen a visszavonulásáig meg is maradt.

1986. novemberében megküzdhetett az interkontinentális övért Macho Man-nel. Bár a meccset elvesztette, mégis egy nagy viszály vette kezdetét. WrestleMania III alkalmával Randy Savage-el a WWE történetének egyik legszínvonalasabb mérkőzését vívják, ahol sikerül megszereznie az övet.
A meccs után nem sokkal jelzi McMahon-nak, hogy szabadságra akar menni, mert nemsokára megszületik a fia. A főnökség nem örült a kérésnek, mert hosszú távra szerették volna Ricky-t bajnoknak. Így viszont Honky Tonk Man szerezhette meg az övet.

1987-ben tér vissza az először megrendezésre kerülő Survivor Series-en. A vezetőség még mindig neheztelt rá, ezért nem is juttatták fel újra a csúcsra.

1989-ben visszamegy az NWA-hoz (később WCW). Itt újra éled a Flair elleni viszály, akitől elszedi a Nehézsúlyú Világbajnoki címet. Később Flair ezt visszaszerzi.

1991-ben visszatér a WWF-hez. Sárkány jelmezbe bújik, bevonulásainál pedig mindig tüzet fúj, ami nagyon bejött a közönségnek. A vezetőség még mindig nem volt kibékülve Ricky-vel, és a középszintű bunyósok között hagyták.

Újra átigazol a – most már – WCW-hez, és Dustin Rhodes-al megszerzi a csapat bajnoki öveket az „Enforcers” legyőzésével.
1992. szeptemberében legyőzi „Stunning” Steve Austin-t, és WCW World Television Champion lesz, amit még abban a hónapban el is veszít Scott Steiner ellen.
1993-ban kétszer is Tag Team Bajnok tud lenni, söt egy időre a Television övet is visszaszerzi.
1994-ben legyőzi Austin-t, és United States Bajnok lesz. A meccsen nyaksérülést szenved, ezért később kénytelen leadni az övet. Amíg a gyógyulási idejét töltötte, az akkori nagyfőnök (Eric Bischoff) levélben kirúgja. Ennek köszönhetően ’94 szeptemberében visszavonul.

Azóta bíróként tevékenykedett a TNA-nál, majd a ROH szervezetnél.
2005-től ügynöki feladatokat lát el a WWE-nél, és néha bíróként is feltűnik.
2009. február 23-án kerül be a Hírességek Csarnokába.
Részt vesz a 25. WrestleMania-n és az utána következő Backlash-en is, de Chris Jericho mindkétszer legyőzi.
2010. június végén felbukkan a RAW műsorában, de a Nexus nevű csoportosulás leveri.


Az életben van egy fia (Richie), aki 2008-ban állt pankrátornak Ricky Steamboat Jr. néven.
2010. július 1-én kórházba kerül agyi verőér tágulat miatt.

Ricky Steamboat tiszteletére


Képgaléria










Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!