BejelentésVox Mirabilis Kamarakórus
„Az emberi hang… a legszebb hangszer” (Kodály Zoltán)

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
The sound of Europe II. CD
"The sound of Europa - CD

2015-ben egy komolyzenei kiadó egész Európát átfogó zenei pályázat keretében vállalta, hogy egy lemezen jelenteti meg minden nemzet legjellemzőbb kórusművét. Erre a pályázatra csak magas minősítéssel rendelkező kórusoknak lehetett pályázni, s csak azoknak, akik már nemzetközi versenyeken elért eredményeiket tekintve is, komoly kórusnak bizonyulnak.

Székesfehérvár legnagyobb meglepetésére és örömére, a CD-re egyetlen magyar kórusként, a Zemlényi Katica által vezetett Vox Mirabilis Kamarakórus került fel.

Azért is meglepő, és kiemelkedő ez az elismerés, mert a kórust általában inkább egyházzenei fesztiválokon, rendezvényeken lehet megtalálni. Számos siker értek már el, de ilyen megtiszteltetés még nem kaptak.

2015. május végén jelent meg a The sound of Europa CD, amely tartalmazza Európa nemzeti kórus muzsikáját.
A kórusművek az adott országokra jellemzőek, a résztvevő kórusok földrajzi változatossága, különböző zenei stílusa és a kórusok összetétele (vegyeskar, nőikar, férfikar, gyermekkórus) adja meg a CD specialitását. Ezáltal tökéletes ízelőt ad ez a CD azoknak, akik az európai országok minőségi kóruséneklésére kíváncsiak.

A Vox Mirabilis Kamarakórus több felvételt is beküldött, ezek közül azt választották ki, amelyik leginkább visszaadja a magyar zene hangulatát, karakterét. Az ilyen megmozdulásokból alakulnak ki a komoly nemzetközi kapcsolatok, barátságok, amelyek Magyarországot is népszerűsítik.
Többnyire nemzetközi szinteken komoly eredményeket elért amatőr kórusok felvételeit választották, de megszólal a CD-n profi kórus is, pl: az ukrajnai Bortniansky Kórus vagy a Lengyel Zeneakadémia Kórusa illetve az Örmény Nemzeti Rádió és TV Kórusa is.

Ennek a CD-nek a borítója is művészi munka, hiszen a Kisinyovi Művészeti Főiskola tanára, Olimpiada Spatari és diákjai festették, mintegy jelezve Európa színes zenei, művészeti összetételét.
A CD-t az Európában található „Chórtownia Federation” (Nemzetközi Kórusok Szövetsége) alapítvány adta ki, ezzel is közelebb hozva Európa népeit. Ez a Kórusszövetség összefogja, koordinálja az európai kórusokat, több, mint 850 együttes tartozik hozzá. Megjelenítik a hírportáljukon a kórusokat, eredményeiket, műsoraikat és a koncerteket. Támogatják a nemzetközi kóruscsere fellépéseket is.
Terveznek egy nemzetközi CD lemezbemutató koncertet is Európa valamelyik nagy városában.

Zemlényi Katica – művészeti vezető, karnagy
06 20 9 527 521
zemlenyi@datatrans.hu"
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!