Bejelentés.

Már gyermekként is szerettem az állatokat, pontosabban a kutyákért rajongtam a legjobban. De az igazi szerelem 2004. május 21-én született meg számomra, amikor férjemtől megkaptam első törpe tacskómat, Alízt, aki hihetetlen intelligens, okos és tanulékony tündér volt. Csodálkoztam rajta, hogy egy ilyen pici kutya, hogy lehet ilyen okos és leleményes. Hamar megtanulta a szobatisztaságot és a lakásban való viselkedést és pontosan tudta, hogy hogyan kell minket levenni a lábunkról. Első pillanattól kezdve nagy volt közöttünk a kötődés. Akkor még panellakásban laktunk, de sajnos mint mindenhol vannak nem túl kutya szerető emberek és itt is akadt egy ilyen szomszéd.

.

Választanunk kellett, maradunk a panelban és Alíz megy vagy együtt megyünk. Ez a döntés nem volt nehéz mert nem tudtunk Alízról lemondani sem én, sem pedig Tamás a férjem, így együtt költöztünk egy kertes lakásba. Hála istennek Alíz mai napig velünk van egészségben és reméljük még sok évig velünk is marad. Ennek érdekében mindent megteszünk.

.

.

Telt az idő és Alízunk mellé szerettünk volna játszó pajtást és jött Fidikénk. Aztán nem sokkal később amikor Alíz 2 éves lett megajándékozott minket egy csodálatos kislánnyal ő lett a Szmoki, így már három gyönyörű törpe tacskó boldog gazdija voltunk, Tamással. Rengeteg szeretetben volt részünk.

.

.

Nem sokkal később már tudatos keresésbe mentem át és így találtam rá a Kapás Réme Kennelben Rudira, aki egy hihetetlen terület őrző, mindazok mellet, hogy nagyon szép. A Bakonyi Rókafogó Kennelből megvettük Manót a mi kis örökmozgó kíváncsiskodó szépségünket, de még ez sem volt elég, mert a Kapás Réme Kennelben még találtam egy gyönyörű kant, Artúrt.

.

.

Ahány kutyánk van mind más egyéniség. Nagyon szerettem volna még egy black-tiger kislányt akire sikerült rá találnom hosszas keresés után a Hubertus Primus Kennelben. Ő lett Hubertus Primus Bonny, aki hihetetlenül ragaszkodó, mert imádja ha vele foglalkoznak és ő van a középpontban.

.

.

Van még egy csodás kutyánk a mi Alizunk nővére, Cibi aki nyugdíjas éveit éli velünk, nagy boldogságban. Nemrég megérkezett hozzánk Hubertus Primus Favorit Forever! Ő szerelem volt első látásra és nem csalódtam, hisz szépsége mellett nagyon intelligens és játékos kölyök, mindemellett imádja a kiállítás világát is. A többi felnőtt kutyánk is nagyon szereti és pár nap alatt teljesen befogadták az új falkatagot. :)

.

.

A tenyésztésbe azért kezdtem bele, mert szeretném másnak is átadni azt az érzést, hogy milyen egy játékos, egészséges, stabil idegrendszerű törpe tacskó boldog gazdájának lenni. Nálunk első sorban családtagok és társak a mi kutyáink és csak aztán tenyészkutyák. Kutyáimat családtagnak adom oda, mivel nálunk is családtagok, ezért akárkinek nem adok oda Várda Fekete Gyöngye kiskutyát. Számomra nem a mennyiség és a tenyésztői rangok a fontosak hanem, hogy ezek az apró lények örömöt és boldogságot nyújtsanak a gazdáiknak a mindennapi életben. Ez az egész kutyázás számomra egy nagy szerelem. Részemről elvárás az, hogy ellátogassanak hozzánk a gazdijelöltek így betekintést nyerhetnek a mindennapi életünkbe és mi is jobban megismerhetjük a leendő gazdikat, mivel fontos, hogy a tőlem származó kölykök gondos, felelősségteljes családba kerüljenek. Kapcsolatban maradok azokkal a gazdikkal akik tőlem választottak társat maguk mellé és segítem őket, kiállításra való felkészítészülésükben amennyiben kedvet kapnak hozzá, valamint abban, hogy hogyan neveljék jól a család legújabb tagját. Eddig nagyon jó visszajelzéseket kaptam kutyáimról és arra törekszem, hogy ez a jövőben is így maradjon.

.

Szeretnénk a kiállításokon is továbbra jó eredményekkel szerepelni és nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani a férjemnek és a testvéremnek támogatásukért és azoknak a tenyésztő társaimnak akiktől a csodálatos kutyáim származnak.

.

Szeretnék még köszönetet mondani az én drága barátnőmnek Hegedüs Kittinek a New Devil kennel tulajdonosának, elsősorban a barátságáért és azért, hogy ő van nekem és a sok fáradozásáért amit a honlapunk szebbé tételéért tett.

.

Nagyon büszke vagyok kutyáimra és boldog, hogy ilyen csodálatos kutyák gazdája lehetek.

.

Dunyákné Valik Tímea Andrea

 


English version
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!