BejelentésMadarász, geológiai és vártúrák a Tapolcai-, a Káli - medencében és a Tihanyi-félszigeten
Üdvözöllek ÁRVAI GÁBOR weblapján!!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Madármegfigyelő túrák


Badacsony - madarászás  


A hegyen történő sétánk során figyeljük és hallgatjuk a madárdalos erdőt. Megismerkedünk a Badacsony madárvilágával. Kilátó pontokról ragadozómadár-megfigyelés is szerepel a programban. A téli madarászat is sok érdekes fajt tartogathat számunkra. Láthatunk – ha szerencsések vagyunk – hajnalmadarat, havasi szürkebegyeket is.


Káli-medence – madarászat

A Káli-medence csodaszép tája a Balaton-felvidéknek. Nyugodt, hangulatos táj, gazdag madárvilággal. Ezt a csodát mutatja be ez a program egy kis kirándulás keretében. A Kornyi-tó madárvilága szerepel a középpontban. Hosszabb túra esetén a program részét képezheti a Fekete-hegy is.


Tapolca környéki vizes élőhelyek

A program  Balatonederics határában levő vizes élőhelyen  zajlik. Nagyon gazdag madárvilága van e  területnek. Igazi különlegességekkel is találkozhatunk túránk során… Lehetőség van egy másik madarászprogramra is, mégpedig a Hegyesd határában lévő Monostorapáti-víztározó madárvilágát is megfigyelni. A tó a Balaton-felvidék legnagyobb állóvize. Tavasszal a halászsasok is előszeretettel látogatják. Közelében rétisas fészkel.


Keszthelyi-hegység  - madarászás

A Keszthelyi-hegység a Dunántúli-középhegység legnyugatibb tagja. Mediterrán vonásait bizonyítja a hegység növényvilága. Azonban a madárvilága sem lebecsülendő. Egy csodaszép erdei túra során ismerkedhetünk meg a terület madárvilágával és egyéb érdekességeivel.


Tihanyi-félsziget - madarászás

 Akár a keleti, akár a nyugati tómedencéből nézzük, mindenhonnan úgy tűnik fel a félsziget, mint egy hatalmas, ökölbe szorított kéz, mely szinte kettévágja a Balatont. Valóságos földtani múzeum a táj. Azonban a madárvilága is megér egy kiadós sétát! A félsziget legszebb részein vezet madarásztúránk útvonala, melynek végállomása a fokozottan védett madaraknak búvóhelyet adó Külső-tó.


Szent György-hegyi madarászás

Sétánk során megismerkedünk e csodás hegy madárvilágával. Különleges fajok is élőhelyül választották a hegyet régebben és napjainkban is. Egy kis szerencsével  mi is sok érdekes fajt figyelhetünk meg túránk során.


Téli madarászás a Balatonon

A nyár a fürdőzőké, de a tél a madarászoké legnagyobb tavunkon. Az idegenforgalmi szezon után elcsendesedik a tópart. A vízen viszont nagy élet kezdődik, hiszen megjönnek messzi északról a vonuló és áttelelő vízimadarak. Vízimadár paradicsom válik kedvenc tavunkból. Október és április között érdemes kirándulást tenni a Balatonra, hiszen olykor több ezer madarat is láthatunk egyszerre a vízen. A programban teleszkópos megfigyelés is szerepel Badacsony, Szigliget, Balatonederics, Balatongyörök és Keszthely településeken.


 Keresés a honlaponSzavazás


Linkek


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!