BejelentésMadarász, geológiai és vártúrák a Tapolcai-, a Káli - medencében és a Tihanyi-félszigeten
Üdvözöllek ÁRVAI GÁBOR weblapján!!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


„Ily szépet nem terme még a magyar vad föld és ég” – írta Szigligetről Kisfaludy Sándor. És milyen igaz volt!!! Ha szeretnék látni Szigliget csodáit, akkor jöjjön velem és fedezzük fel együtt ezeket a szépségeket! Festői itt minden: a hegyek, a dombok, az erdők, az Ófalu, (mely őrzi ősi formáját és védett), az öböl. Az ember alkotásai is nagyszerűen kiegészítik a természet által megalkotott szépségeket.

Szigliget az ezerszínű balatoni táj fénylő gyöngyszeme!

Túránknak három fontos állomása van. Először meghódítjuk Szigliget várát, melyet a  töröknek sosem sikerült elfoglalnia. Mi ezt megtesszük, közben megismerkedünk a vár történetével, feltárulnak előttünk az elmúlt évszázadok eseményei.

Majd a klasszicista stílusú Esterházy-kastély parkjában lévő botanikus kertbe vezet utunk. Sok különleges fafaj található itt, többek között vagy 150 fenyőfaj.

Végül a 6 km hosszú Kamon-kő tanösvényt járjuk végig, mely először a falu hangulatos utcáin vezet, aztán felmászunk a Kamon-kőhöz. Itt megismerkedünk a szigligeti vulkanizmus érdekességeivel, a terület növény-és állatvilágával, a Balaton kialakulásával és sok egyéb érdekesség is elhangzik erről a csodás vidékről. Az útvonal 3 óra alatt járható be kényelmesen.

   

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!