Bejelentés


PÉNZ - IDŐ - ÉLETMINŐSÉG MÓKUSKERÉK-KILÁBALÓ BÁRKI SZÁMÁRA 100% GARANCIÁVAL!Mit is jelent a passzív jövedelem

Mit jelent a passzív jövedelem Először vizsgáljuk meg, hogyan működik most az Ön családjának pénzügyi háztartása:

A munkahelyéről megkapott pénz a különböző kiadások irányába átáramlik a háztartásán.
munkalehetőség
A pénz tovább áramlik az egyes befektető csoportokhoz. Ezek a csoportok újabb befektetéseket hoznak létre. Ezeket a befektetéseket lényegében az egyes pénzügyi háztartások fizetik meg (az Ön pénzügyi háztartása, a munkatársáé, a szomszédé,stb.) Ahhoz, hogy az egyes pénzügyi háztartások tudjanak fizetni, a befektetői csoportok munkahelyet is létesítenek.

Ezzel a kör be is zárult.

A nagy pénzáramlós játéknak két nagy szereplője van:

- Vannak, akik a munkahelyükön megkeresik a pénzt, majd ezt mások befektetéseinek növelésére költik el.
- És vannak, akik a befektetéseikkel megkeresett pénzt újabb és újabb befektetések létrehozására költik el.


Ön hova szeretne tartozni?


Ahhoz, hogy családja pénzügyi háztartása megfelelően működjön, valahogy így kellene kinéznie:

üzleti vállalkozás
A bevételek két irányból kell hogy jöjjenek: aktív jövedelem és passzív jövedelem.

Mit is jelent az aktív és passzív jövedelem, mi a különbség közöttük és hogyan működnek?

Az aktív jövedelmek elérésében általában a szülők, az iskolai képzés készít fel. Itt alapvetően arra készítik fel, hogy megfelelő iskolai végzettséggel találja meg a megfelelő munkahelyet, termelje meg magának azokat az anyagi javakat, amelyeket el is fogyaszt. Az aktív jövedelem erősen függ az Ön személyes jelenlététől, vagy ha fordítva nézzük, Ön függ teljesen az aktív jövedelmétől.

Az aktív jövedelem valós fizikai, vagy szellemi munka után kapott jövedelem. Ez lehet a munkáltatótól kapott jövedelem, vagy olyan saját vállalkozásban szerzett jövedelem, ahol személyesen, naponta részt kell venni a szellemi-fizikai munkában. Tehát a jövedelem megszerzésében aktívan részt kell venni.


otthoni munka
Az aktív jövedelmen alapuló pénzügyi háztartás sokáig jól működhet, de ha Ön elveszti a bevételi forrását, a munkahelyét, egyből probléma adódik. A kiadások ugyanúgy megmaradnak.

Az aktív jövedelmek növelése:

Mennyiségi növelés: Ugyanazon a szinten többet dolgozik, túlóra, másodállás. Minőségi növelés: Képességei bővítésével, magasabb szinten, magasabb színvonalú munkát magasabb jövedelemért végez el.

Nézzük csak mi történik, ha Ön többet és jobban dolgozik:

Ha Ön többet és jobban dolgozik, a kiadásai is megnőnek, az ember már csak ilyen, az életszínvonalát minél hamarabb az egekbe szeretné emelni.

internetes pénzkeresés
Ha viszont megvonjuk a bevételeket, akkor egyből látszik, hogy egy ilyen színvonalat már tényleg képtelenek lennénk finanszírozni.


Akkor most az aktív jövedelem rossz?

Nem is érdemes többet és jobban dolgoznom?


Az aktív jövedelem most éppen hasznos dolog, mert pillanatnyilag anyagi biztonságot nyújthat, de nem az igazi anyagi biztonságot. Ha növelni szeretné az aktív jövedelmeit, akkor mindenképpen minőségi növelést ajánlok! Ha mennyiségi növelést produkál, végül is kétszer-háromszor többet dolgozik, de nem magának! Mások bevételeit növeli, kétszer-háromszor több adót fizet, végül is nem más zsákmányolja ki, hanem Ön zsákmányolja ki saját magát.

A minőségi növelés, már egy fokkal jobb, mert önmagába fektet, saját tudását, munkaerő-piaci értékét növeli. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy az így elért bevétel-többletet nem szabad teljes mértékben az életszínvonal (kiadások) növelésére fordítani, mert akkor soha nem kerülhet ki a mókuskerékből. Az így megszerzett bevételek nagy részét passzív jövedelmek kiépítésére, az igazi anyagi biztonság megszerzésére kell fordítani!


Most pedig tisztázzuk, mi is a passzív jövedelem.A munkavégzésben már nem kell aktívan részt venni, kitalál, vagy részt vesz egy olyan folyamatban, amelyet megtervez, elindít, majd az termeli a pénzt. Olyan megoldásokat hoz létre, amelyek pénzt termelnek. Ez a pénzteremtés művészete. Ekkor Ön már csak passzív szemlélője az eseményeknek.

Ha a passzív jövedelem elég nagy, akkor az aktív jövedelem megszűnése esetén nem történik semmi probléma, ez az anyagi biztonság.

MI IS AZ IGAZI ANYAGI BIZTONSÁG:


Az igazi anyagi függetlenség alatt mit értünk? A passzív jövedelmeiből származó havi jövedelem egyenlő a munkahelyen megkapott fizetésével. Tehát a munkahelytől anyagilag függetlenné válhat. Ez a családja pénzügyi háztartásának megreformálásának végső célja, az öngondoskodás magas szintű formája.

(Forrás: Lakatos János http://www.penzhaztartas.freeweb.hu)<<< VISSZA A BEKÖSZÖNTŐHÖZ <<<
UGRÁS A LAP TETEJÉRE


TopSite.hu - A web legjobbjai.
Jelen vagyok itt is!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!