Bejelentés


PÉNZ - IDŐ - ÉLETMINŐSÉG MÓKUSKERÉK-KILÁBALÓ BÁRKI SZÁMÁRA 100% GARANCIÁVAL!Módszer az anyagi helyzetünk értékelésére
Robert Kiyosaki Interjú és videó
Robert Kiyosaki megfogalmazása szerint, GAZDAGSÁGUNK MÉRŐSZÁMÁNAK tekinthető azon napoknak az összege, amelyeket (mi a családtagjainkkal együtt) munka nélkül eltölthetünk úgy, hogy sikerül megtartani a jelenlegi életszínvonalunkat.

Ezt a meghatározást figyelembe véve úgy is minősíthetjük az anyagi helyzetünket, hogy kiszámoljuk, hány nap alatt élnénk fel az összes családi vagyonunkat, ha mi, és/vagy a házastársunk elvesztené a munkavégző képességét.

Ha túl rövid időtartam jönne ki:


Milyen megoldási javaslattal tudna előrukkolni?


Talán még soha sem gondolt erre az esetre? Vagy, ha foglalkozott is a gondolattal, lehet hogy nem sikerült megoldást találnia a problémára.

Még egyáltalán nem késő, hogy javítson ezen a helyzetén!


"Azért mert az ember nagyon iparkodó, még nem jelenti azt, hogy az idejét is jól használhatja ki. Nincs annál nagyobb balek, mint aki az élete javát, a megélhetéséhez szükséges anyagiak előteremtésére áldozza." (Henry David THOREAU)

Robert KIYOSAKI: A jövő vállalkozása


Robert Kiyosaki a Gazdag Papa könyvsorozat révén ismertté vált szerző, egy interjújában elmondta, hogy szerinte mi tekinthető a jövő legígéretesebb vállalkozásának:

Riporter: Mit tekinthetünk napjaink legintelligensebb jövedelemszerző stratégiájának?

Robert Kiyosaki: Itt az ideje, hogy az emberek saját vállalkozásukban kezdjenek el gondolkodni. Egy állásban dolgozni azt jelenti, hogy azért kapsz pénzt, hogy másnak a vállalkozásával törődj. A jelenlegi gazdasági helyzetben sokkal jobban jársz, ha a saját vállalkozásodon jár az agyad.

Az az ötlet, miszerint járj iskolába, szerezz jó bizonyítványt, keress egy biztos állást, és bízd magad a vállalatod és a kormány gondviselésére, alapjában az ipari forradalom idején született meg. Akkor ez egy jó megoldás volt - és az is maradt mindazok számára, akik 1930 előtt születtek.

Riporter: Miért nem működik még napjainkban is ez az ötlet?

Robert Kiyosaki: Azért, mert ma már a számítástechnika korszakában élünk. A játékszabályok megváltoztak. A nagy vállaltoknak az a véleménye, hogy ők már nem hajlandók tovább finanszírozni a dolgozóik nyugdíját - gondoskodjanak arról ők saját maguk.

Az embereknek a pénzért való dolgozás helyett, meg kellene tanulniuk a módját annak, hogyan dolgoztassák a pénzüket önmaguk helyett. Úgy látom, hogy a network marketing az egyik elsődleges eszköz, amely segít az embereknek a gondolkodásmódjuk és erőfeszítéseik irányának megváltoztatásában.

Egy hálózatépítőnek valóban a saját vállalkozásán jár állandóan az esze... az emberek többsége azonban, nem a saját vállalkozása rendszerének kialakításával foglalkozik.

Sokan azok közül, akik elhagyják az állásukat és saját vállalkozásba kezdenek, nem olyan vállalkozási rendszert hoznak létre, amelyik magában hordja a valódi függetlenség lehetőségét. - ők egyszerűen vásárolnak önmaguknak egy állást.

Egy kapcsolati marketinges vállalkozás az embereknek egy olyan kész, működőképes, vállalkozói rendszert biztosít, aminek megvan a potenciálja ahhoz, hogy ennél többet nyújtson.

Riporter: Mikor jött Ön erre rá?

Robert Kiyosaki: Tíz évembe került. Megint meghallgattam valakit, aki a fogyasztói hálózatos vállalkozásához szeretett volna engem, partner-munkatársként toborozni - és ekkor "leesett a tantusz"!

Azt vettem észre, hogy itt egy hihetetlenül remek vállalkozási formáról van szó. Olyan rendszer ez, amely az emberek felfelé törekvésének elősegítésére szolgál, ahelyett, hogy lefelé nyomná őket.

Az információs technológia ezt az iparágat is meghódította, és a vállalkozást sokkal könnyebbé tette. Napjainkban már nem kell az embereknek azokon a kínokon és megpróbáltatásokon átmenniük, mint nekem, amikor a termékeimet annak idején próbáltam eladni.

A legtöbb barátom, aki saját vállalkozásait hozta létre, mind azt mondja, hogy ha most újra kellene kezdenie, akkor ő is egy network marketing céggel indítana. Hasonlóan, mint egy franchise vállalkozás esetében, ezt is könnyen el lehet kezdeni; ez is egy lehetőség az embereknek arra, hogy a saját vállalkozásukkal törődjenek anélkül, hogy meg kellene tenniük a hosszadalmas betanulással járó utat.

Van viszont egy lényeges különbség: az olyan nagyvállalatok, mint a General Motors, IBM, és a Microsoft nem azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék az ember feljutását; a fő céljuk az, hogy a piramis csúcsán lévőket gazdaggá tegyék. Segíteni a gazdagokat, még inkább meggazdagodni.

Amikor elkezdtem kiértékelni a fogyasztói hálózattal foglalkozó cégek vállalkozásainak felépítését, rájöttem hogy az egy feje tetejére állított piramis. Az ilyen cégeknek a célja nem az, hogy "megtartson a helyeden" mint, mondjuk egy kereskedelmi menedzsert, vagy egy titkárnőt.

A fogyasztói hálózatos cégek sikere attól függ, hogy mennyire képesek felfelé húzni téged. És ekkor jöttem rá arra, hogy egy sikeres, stabil helyzetben lévő, tisztességes hálózatos cég valójában, egy igazi információs korszakbeli vállalatot testesít meg. A vállalkozásuk rendszere úgy van megalkotva, hogy elősegíti az emberek felfelé törekvését és megkönnyíti a szabaddá válásukat.

Ráadásul egyre jobb lesz a helyzetük. Az információs technológia fejlődése ezt az iparágat is utolérte, és jelentősen megkönnyítette a működését. Az embereknek nem kell többé azokon a megpróbáltatásokon és nehézségeken átesniük, amiben nekem annak idején részem volt.

Riporter: Azt akarja mondani, hogy a fogyasztói hálózatos kereskedelem egy olyan vállalkozói rendszer, ami lehetővé teszi számunkra, hogy mi gondoskodjunk a saját nyugdíjunkról?

Robert Kiyosaki: Bizonyos értelemben igen. De én valójában arra biztatom az embereket, hogy teljesen gondolják újra a nyugdíjazásuk alapkoncepcióját. Alkalmazottként a legtöbben beletörődnek abba, hogy a nyugdíjba vonulásukat követően kevesebb lesz a jövedelmük is.

Folyton csak mindenütt tolakodnak az orvosi ellátás, és különféle nyugdíjkedvezmények megszerzéséért, mivel nem tudják, hogyan hozzanak létre saját maguknak egy olyan rendszert, ami folyamatos jogdíjszerű jövedelmet biztosíthat számukra, azt követően, hogy már nem dolgoznak többé a munkahelyükön.

Ezért aztán beletörődnek abba, hogy nyugdíjasként sokkal kevesebből kell kijönniük, mint abban az időben, amikor még állásuk volt. Gyakorlatilag betervezik önmaguknak azt, hogy öregkorukra szegények legyenek.

Nekem nincsen nyugdíjba vonulási tervem, és a legtöbb barátom sem rendelkezik ilyennel. Befektetéseim, vállalataim, bérbe adott ingatlanjaim vannak, amelyek nekem folyamatos pénzbefolyást biztosítanak, akár dolgozom, akár nem. Én már jó néhány éve nyugdíjaztam magam.


"A leggazdagabb emberek hálózatok után kutatnak, és a sajátjaikat hozzák létre, a többiek pedig, állást keresnek maguknak." (Robert KIYOSAKI)

(Az összeállítást készítette: Kajárik Béla)

Itt megnézheti a videólejátszókra kattintva Robert Kiyosaki által javasolt üzleti modellt:


Robert KIYOSAKI: A tökéletes üzleti modell 1/2


Robert KIYOSAKI: A tökéletes üzleti modell 2/2


Vagy letöltheti >>>INNEN<<< saját számítógépére.


UGRÁS A LAP TETEJÉRE


TopSite.hu - A web legjobbjai.


Jelen vagyok itt is!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!