Bejelentés


Székelyszenterzsébet Látogasson el Ön is falunkba


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Archivum

Pünkösdi király választásra került sor május 23-án a tájház mögötti kertben, melynek végül győztese Hajdu Leonárd lett elnyerve a 2010-es esztendei pünkösdi király címet, és választottja Szakács Edina viselheti egy éven át a pünkösdi királyné "koronáját". Végül a pünkösdi király illetve királyné tiszteletére színdarabos bált rendeztek, a helyi kultúrotthonban, melyről videó anyagot is megtekintetnek az érdeklődök a honlapon.
A pünkösdi király választás, utáni szerep itt nézhető meg
Erdélyi Baranta Bajnokság került megrendezésre Székelyszenterzsébet határában, az itt készült fotókat az alábbi linkre kattintva tekintheted meg...
Fótok
A honlapon játék volt meghirdetve, melynek nyertese Szabó István...
Játék eredmények, fotók
__________________________________________________
cimerMEGHÍVÓkep2

SZERETETTEL HÍVUNK MINDENKIT MÁRCIUS 14.-ÉN, VASÁRNAP AZ 1848-AS SZABADSÁGHARC 162. ÉVFORDULÓJÁNAK MEGÜNNEPLÉSÉRE. NEMZETI ÜNNEPÜNKET KISSOLYMOS ÉS NAGYSOLYMOS SZOMSZÉDFALVAK MŰSORÁVAL TESSZÜK ÉLMÉNYSZERŰBBÉ. A SZÉKELYSZENTERZSÉBETI ÜNNEPSÉG FÉNYPONTJA A HELYI GYERMEKNÉPTÁNCCSOPORT TEMATIKUS MŰSORA. PROGRAM: - 11 ÓRA: ÜNNEPI ISTENTISZTELET A HELYI REFORMÁTUS TEMPLOMBAN, MAJD KOSZORÚZÁS AZ ITT ELHELYEZETT VILÁGHÁBORÚS EMLÉKMŰNÉL - 15 ÓRA: ÜNNEPI MŰSOROK AZ ADY ENDRE KULTÚROTTHONBAN - A KISSOLYMOSI FELNŐTT NÉPTÁNCCSOPORT - A NAGYSOLYMOSI DALÁRDA 1848-AS ÉNEKEI - A SZÉKELYSZENTERZSÉBETI GYERMEKNÉPTÁNCCSOPORT

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRNAK A SZERVEZŐK!

A székelyszenterzsébeti Rózsahordozó Szenterzsébet baranta csapat,Kincses Kálmán lekipásztor vezetésével, két évvel ezelőtt benyújtott kérelme alapján, idén ők kapták azt a megtisztelő feladatot, hogy a 2010-es baranta bajnokság mellett megszervezhessék az 5. baranta tábort is.
Az egy hetes felkészítő tábor július 25- augusztus 1. között zajlott és célja, hogy már meglévő valamint új érdeklődőket felkészítsen a szombati fokozati vizsgára. Előző évekhez hasonlóan majdnem 100 fős csapat gyűlt össze. Köztük voltak olyanok akik már régen csapatban gyakorolják a magyar hagyományos harcművészetet, de olyanok is akik most szerettek volna megismerkedni vele, kortól és nemtől függetlenül. A résztvevők határon innen és határon túlról is érkeztek akárcsak a felkészítő oktatók.
Helyszínként a Székelyszenterzsébettől néhány kilométerre elhelyezkedő Újlaki-tóval szembeni területet választották. A tábor minden szükséges helyszínének volt megfelelő helye. A konyha, az étkezéshez előkészített nagy sátrak, asztalok, padok, illemhelyek, tusolók, sátorhelyek és főként a gyakorlótér mind megfelelő helyet kaptak, hogy gondtalanul működhessenek. Miután már minden helyén volt a szervezők nagy örömmel fogadhatták a táborozókat, szülőket és a harcművészet mestereit.
Legelső lépésként vasárnap délután a sátrak felállítása került sorra a kijelölt helyeken, majd a tábornyitó vacsora után testet lelket felkészítő áhítat. Végül pedig a takarodó. A tábor napi programja legelőször is a fél hatos ébresztővel kezdődött. Az ostor csattanása után 10 perc állt az ifjú harcosok rendelkezésére, hogy az edzéshez előkészített terepen megjelenek. Bemelegítés majd napköszöntés következett. Ezután a reggeli, melyet székelyszenterzsébeti szülők, segítők készítettek elő.
A reggelit követően 3-5 kilométeres távfutással majd pár órás testi edzéssel fejlesztették magukat a táborozók. Amint befejeződött a reggeli program, egy rövid pihenő után, következett egy jó kiadós ebéd. Az ebédet ismét szünet követte, bár ez csak néhány perc volt, mivel a testi edzés után most a szellem fejlesztésén volt a sor. Minden ebéd után egy előadást hallhattak a barantások a magyarok múltjáról. Ez a szünet elegendő volt ahhoz, hogy teljes erővel ugorjanak neki a délutáni testi fejlődésnek, ami egészen a vacsoráig tartott. Az esti étkezést követően is a környékbeli lelkipásztorok szellemi vacsorát adtak a fáradt harcosoknak. Az esti népmese, annak magyarázata és az éneklés előkészítették a kisebbeket a 10 órás, a nagyobbakat 11 órás takarodóra.
Köszönetet szeretnénk mondani minden támogatónak, szülőnek, falubelinek és mindenkinek, aki csak egy jó szóval is segítette a tábor létrejöttét, lefolyását. Külön köszönetet érdemelnek az oktatók, akik vállalták a harcosok képzését: Burszán Dénes, Falatovics Ádám, Kovács Tamás, Pál Árpád Csaba, Rigler Ádám, Sing-Bahadur Ruben, Vukics Ferenc; mindemellett kiemelt köszönet és dícséret illeti Kincses Kálmán református lelkipásztort a tábor megszervezéséért és kitartásáért.

Veres I. Zsuzsánna
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!