BejelentésSUTEMI SE
HARCMŰVÉSZET - FEGYELEM - ÉLETFORMA

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A karate okinawai eredetű, oda pedig Kínából származott - mint oly sok minden a japán kultúrában. (Okinawa egy sziget Kína és Japán között.)

A pusztakezes harcművészet kialakulását nagyban befolyásolta, hogy az 1300-as évek közepén a király rendeletben tiltotta meg polgári személyek számára a fegyverviselést. Majd miután az 1600-as évek közepén a szigetet japán katonák szállták meg,  a fegyverviselést  valamennyi okinawai számára megtiltották. Az ellenálláshoz a japánokkal szemben köznapi eszközöket kellett hát alkalmazni, és így alakult ki a sajátos okinawai fegyverhasználat, amely a pusztakezes küzdelem mûvészetének (Okinawa-te, azaz okinawai kéz) része lett.

Miután a japánok megvetették lábukat a szigeten és helyzetük konszolidálódott, engedélyezték a harci művészetek gyakorlását is, sőt, kezdték azt saját kultúrájukba beolvasztani.Természetesen a japán nemzeti öntudat nem hagyhatta, hogy az újonnan elismert küzdősport neve továbbra is "okinawai kéz" legyen, ezért lassan felváltotta azt a hasonló hangzású, de  más írásmódú, így értelmű "üres kez" , a Kara-te.

A karaténak négy nagy stílusa alakult ki az évek folyamán, ezek közül az egyik a Goju-Ryu.

 A Goju stílus megalapítója Chojum Myagi (balra) nagymester, aki a Okinqwan kívül többek közt Hawaaii-on és Japánban is tanított. Itt találkozott Gogen Yamaguchival (jobbra), akire tanításai nagy hatással voltak.

Mivel tanítványát nagyra becsülte, őt nevezte ki 1931-ben kinevezte a japán Goju iskola vezetőjévé. 

                                                                     

Gogen Yamaguchi 1989-ben bekövetekezett halálát követően fiát, Goshi Yamaguchit (alul) választották meg a stílus vezetőjévé.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!