BejelentésÜdvözlöm honlapomon!
Kék és kék-kovácsolt strasszer tenyésztése - Pintér Szabolcs

MENÜ
Üdvözlöm honlapomon!

Pintér Szabolcs vagyok, és mint sokan a galambtenyésztők közül, nekem is gyerekkori szerelmem a galambászat. Adott volt a nagyszülők baromfiudvara, na meg a nagybácsi színes galambjai. A nagy színkavalkádban a kevés tiszta vérű galamb között volt egy fekete strasszer tojó, aminek a szomszéd gyerekek is a csodájára jártak. Na itt lett ennek a fajtának kiemelt szerepe számomra. Nagybátyámtól kapott meghatározhatatlan fajtájú, színes galambokkal kezdtem a galambászást. Ezt követően számtalan fajta fordult meg a galambházban, különböző színekben és minőségben, de akkor még nem is ez volt a lényeg.

Ezt a gyerekkori fellángolást több éves szünet követte, majd 2003-ban kezdtem el újra galambokkal foglalkozni, de akkor már kifejezetten a strasszer fajtával. Kedvenc színem a kék-kovácsolt, de a simakékek is jelen vannak a tenyésztésben. A strasszeres körökben méltán ismert Csala Sanyi bácsitól, Makóról szereztem be az első strasszereket, amelyek azóta is az állományom alapjait képezik. Rajta keresztül kerültem először jó ismeretségbe, majd igazán jó barátságba Kiss Sándorral, a sárga, vörös és fekete strasszerek nagy tenyésztőjével, nemzetközi bírával, akit időközben „megfertőztem” a kék strasszerek szeretetével és tenyésztésével is. Ezúton is köszönöm mindkettejük segítségét, bátorítását, támogatását.

2007 óta vagyok a Fajtaklub tagja. Nagy öröm volt számomra, amikor az első kiállításomon, Martfűn a simakék tojóm kiváló minősítést kapott. Természetesen még nagyon sok tanulnivalóm van, amit remélem, hogy az idő múlásával elsajátíthatok a tapasztaltabb tenyésztőtársaktól. Remélem, hogy ennek tükrében folyamatos minőségi változást tudok fenntartani az állományomban, és egyszer a legjobbak közé kerülhetek. Köszönöm ÉDESAPÁMNAK és ÉDESANYÁMNAK, hogy éveken át gondozták a galambjaimat!

2010. április 7-én végre sikerült hazaköltöztetnem a galambokat, innentől abszolút a kezemben tudom tartani a tenyésztést. Ebben elengedhetetlen a család támogatása, így köszönöm a türelmet a FELESÉGEMNEK és GYERMEKEINKNEK is!Keresés a honlapon
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!