Bejelentéspg.5mp.eu
Siklóernyős hírportál

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Maszek PPG-sisak - amit Mac Gyver is megirigyelt volna :-)

HozzávalóK:
1db használt gördeszkás sisak (új ára két éve 3150 Ft volt - szóval ócsó)
1db kimustrált osztrák fejhallgató (a '90-es évek piacos korszakából való, akkor pár száz Ft-ba került. Jelenlegi értéke nincs)
1db headset (a rádiószetthez általában ajándékba adják és ez is ingyé volt)
kb. 40 cm gumicső (190Ft/méter)
kb. 40 cm zsinór + kevés erős cérna (siklóernyősnél kötelező tartozék pár méter kimustrált zsinór - szóval ez is ingyé van)
4 db szegecs, 2db műanyag gyorskötöző
4db 5x22-es bútorfogantyú csavar+anya+alátét
+kevés fekete szigetelőszalag, némi forraszanyag, 20 cm rézdrót, 4x5-ös kiscsavar+anya 1-1 db +némi szivacsos, kétoldalas ragasztó

Elkészítés:
Legis legelőször kiválasztunk egy repülésmentes, esős napot...
Legelőször a fejhallgatót szétszedjük. Az eredeti kábeleket kiforrasztjuk, majd lyukat fúrunk a mikrofont tartó rézdrót kimerevítéséhez. ide rögzítjük a 4+5-ös kiscsavarral a rézdrótot. A headset fülhallgatóját levágjuk, a kábelt átdugjuk a rézdrót mellett, majd lecsupaszítjuk s felforrasztjuk a fejhallgató megfelelő becsatlakozásaiba. Ha mindez kész, a fejhallgató összeszerelése után kitömjük a belsejét szivaccsal úgy, hogy mindenhova kerüljön a szivacsból. A Headset mikrofonját szigetelőszalaggal ráragasztjuk a rézdrótra, majd kevés fekete szivacsot tekerünk rá. Műanyag gyorskötözővel rögzítjük.A fejhallgatót szétszerelve a rögzítősineknek 5-ös furatokat fúrunk. Ezután felhelyezzük a sisakra, majd megjelöljük a csatlakozás végleges helyét alkesz filctollal. A fejhallgató legfelső állását is felrajzoljuk a sisakra. A sisakból kiszedjük a bélést, ezután a rgzítő pánt szegecseit lefúrva leszedjük a régi pántokat. Ekkor már kivágható a fejhallgató helye a sisakból. Kis csiszolással, meg türelemmel egészen gyárivá varázsolható a kivágás. Ezután a sisakbélést is kivágjuk, a sisak kivágását használva sablonnak. Az 5-ös fúróval átfúrt rögzítősínek belső felét a jelölés mentén felragasztjuk a sisakra, aztán a sisakon is átfúrjuk 5-ös fúróval. Ha ez kész, a fejhallgatót az 5-ös furatokon keresztül a 2-2 db 5x22-es fogantyúcsavarral felrögzítjük, majd lefestjük feketére, hogy ne legyen feltűnő.A sisak pántját a fejhallgató alatt ívbe hajlítva kimérjük a szükséges hosszt, majd levágjuk a zsinórt is, meg a gumicsövet is a kívánt méretre. Én a zsinóroknak pici fülecseket is varrtam, és erre húztam a gumicsövet. A zsinórokat a gumicsővel szegecsekkel rögzítettem a sisakhoz. Ezután a régi sisakpántból elkészítettem az új pántot, amit a gumicsövekhez varrtam. Ezután a sisakbélésből kivágjuk a csavarok, meg a szegecsek helyét.
Ha ez kész, a sisakbélést is a helyére lehet ragasztani némi kétoldalas szivacsos ragasztóval.
Készen is vagyunk és ezzel megúsztunk egy drága PPG-sisak vásárlást.
Jó étvágyat!
Az ernyő legyen veletek!Zimi /2014/
Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!