Bejelentés24 órás betegápolás, otthonápolás, idősgondozás Pest megyén kívül is
Elhivatott szakápolás, gondozás és felügyelet

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Mostanában egyre többet olvasni és hallani, hogy a kliensek nem tudják, hogy milyen is az a 24 órás otthonápolás, mert még soha nem volt szükségük ilyen szolgáltatásra. Milyen egy 24 órás bennlakásos munka díjazása, milyen feltételei vannak, és arról sem hallottak, hogy ez konkrétan hogyan is működik.

 

 

Mivel sok és egyre több rászoruló család van az otthonápolási segítségre, érdemes egy kicsit beszélni erről.

Próbáltam röviden összefoglalni ezt, mivel sokszor éppen emiatt nem találnak a családok megfelelően hozzáértő, megbízható ápolóra, gondozóra, vagy pedig csak nagyon rövid időszakokra maradnak ott a jelőltek,  mert továbbállnak.

A befejezetlen gondozás, ill. ápolás senkinek nem jó, főképpen a rászorult beteg vagy idős embernek.

 


A 24 órás, bennlakásos ápolás és gondozás, egy privát, fizetős szolgáltatás.

 

Egy 24 órás bennlakásos gondozás, nem szó szerint értendő, mivel senki nem végez munkát a nap 24 órájában. Általában napi 6-10 óra konkrét munkavégzést jelent, sokszor egész napra elosztva, a beteg szükségletei szerint. A fennmaradó idő pedig a  felügyelet, amikor a gondozó szintén a beteg háztartásában tartózkodik, nem végez konkrét munkát, de jelen kell lennie, nem mehet el, szükség esetén azonnal segít, vagy intézkedik. Az éjszakai pihenőidejében is, lehet, hogy sokszor fel kell kelnie és szükség esetén azonnal segít. Az éjszaka leginkább passzív felügyelet,  ami egy sürgősségi ellátást jelent. Orvosi ügyelet,  mentő hívása ha rosszul van a beteg.

 

 

 

Egy bennlakásos gondozó, a vállalt turnusa teljes idején (ez 1-2-3-4-hét általában, vagy akár hosszabb idő), állandóan a kliense otthonában tartózkodik, nem tud sem hazamenni, sem máshova. Tehát állandóan a munkahelyén van. a nap 24 órájában, ezért nevezik ezt a munkát 24 órás gondozásnak. Napi 2 óra szabadidő jár,  amikor az  ápolónő pihen.  Feltöltődésre neki is szüksége van. Főleg hosszabb turnusok alatt. Egy fáradt, kifacsart munkavállaló figyelme lankad, hibát ejthet, és mivel beteg emberekkel foglalkozik, ezt lehetőleg el kell kerülni.

 

Bármennyire is furcsa, az ápolónak is fontos, hogy jól érezze magát az adott helyen, egy idegen családnál!

 

 

Ahhoz hogy a feladatát teljesíteni tudja, szüksége van pihenésre, tisztálkodásra, étkezésre. Mivel a jelenléti kötelezettsége miatt nem tud minden nap hazamenni a saját otthonába, így a megbízónak biztosítania kell a munkához szükséges feltételeket.

Ahol az étkezés nem megoldható ott erre külön + keretet kell fizetni a gondozónak és + időt adni arra hogy bevásárolhasson magának.

Tehát a koszt és kvártély az nem adomány, hanem a 24 órás bennlakásos munkavégzés egyik feltétele és + a teljesen külön szoba biztosítása az ápolási - gondozási idő tartamára. Privát szférára mindenkinek szüksége van.

A gondozó sem együtt akar lakni a gondozottjával, hanem kizárólag a munkáját végzi a szolgálata idejére a rászorult ember mellett, majd a váltótársa leváltja és az folytatja tovább. A gondozóknak van saját otthona és családja, ahova a turnusa végén hazamegy.

 

 

Ez a munkájuk, sokaknak a hivatása is, ez egy privát szolgáltatás, aminek díja van.

 

 

Ez a díjazás nem a napi 6-10 óra konkrét munkavégzésre szól, hanem a teljes 24 órára amit a munkahelyén, azaz a beteg otthonában kell töltenie a munkavállalónak. A gyakorlatban, a teljes turnusa idejére, az ápoló be van zárva egy házba vagy lakásba a beteg kliensével.

Egy biztonsági őrt sem csak arra az időre fizetnek, amikor tennivalója akad.

Egy gondozó vagy ápoló munkájától emberi életek, sorsok függnek.

Tehát a gondozó munkanapja:  6-10 óra munkavégzés a beteg egyéni szükséglete szerint, egész napra felosztva. Ápolás - Felügyeleti idő. - Pihenőidő.  Így alakul a 24 óra.

 

 

Persze van más alternatíva a segítséghez, vannak idős otthonok, vannak magán nyugdíjasházak is, és vannak elfekvő, azaz szép kifejezéssel ápolási osztályok, sőt az önkormányzatok is tudnak segíteni általában napi 1 órás házi segítség nyújtással a rászorultaknak.

A fent felsorolt lehetőségek sajnos nem tudják pótolni azt a szolgáltatást, hogy:

 

EGY BETEGRE EGY ÁPOLÓ VAN

a nap 24 órájában!

 

 

A privát ápolók és gondozók munkája éppen azt teszi lehetővé hogy egy idős, rászorult, beteg ember, a saját megszokott otthonában, hozzáértő és megfelelően kiszolgált ellátás mellett, biztonságban és kényelemben élhesse az életét.

 

 

Elég kiszámolni az ajánlott díjazásokat órabérre. Bár éppen azért nem óradíjas hanem napidíjas ez a munkakör, mivel a 24 órás felügyelet is beleesik, a konkrét munkába.

 

A családok gyakran, ha nem állnak jól anyagilag, a családtagok összefognak és megoldják a szeretteik gondozójának, vagy ápolójának a korrekt díjazását úgy, hogy összeadják arányosan az összeget, így nem terhel meg senkit különösebben az hogy házi privát segítségnyújtást választottak a beteg családtag részére. Így egy színvonalas és magas szintű szolgáltatást is megtudnak engedni maguknak, a szerettük érdekében. A beteg állapota, betegségei, és a szükséges teendők ismeretében, korrekt tájékoztatás után, korrekt ajánlatot tudok adni.

 

Tudom, sok családnak ez mind új, hirtelen kerültek olyan váratlan helyzetbe, hogy segítő szolgáltatásra lett szükségük.

Remélem ez az írás is valamennyire segíteni tudott a tájékozódásban. Közös érdekünk, hogy jól működjön az otthonápolás. (Danielne Szabó Ildikó írása.)

Nos itt a hivatalos otthonápolási ár lista itthon !

https://qjob.hu/blog/articles/otthonapolas-arak

 

 

 

 

Kovácsné Erika

Tel. 06304636404
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!