BejelentésNelumbo nucifera
Ezt az oldalt saját tapasztalataim alapján hoztam létre ,nem tudományos célzattal.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek


Szavazás
A lótusz magokat ovatosan bevágjuk vagy megreszeljük,úgy hogy a belső fehér rész ne sérüljön.Ha pár nap múlva nem kezdenek a magok duzzadni akkor vegyük ki a vízből és reszeljük meg jobban.

Tapasztalataim alapján a május eleje tűnik a legjobb időnek a vetésre.Korábbi vetés még akkor sem volt sikeres,ha természetes fénnyel pótoltam a megvilágítást. A későbbi vetés pedig azért nem vált be mert a fiatal növénynek nics ideje  megerősödni.

Lehetőleg melegre tegyük,így gyorsabban megindul a csírázás,20-30 °C-ig. Először a levél fog megjelenni azután a gyökérzet is hozzá fog a fejlődéshez. Az úszó levelek után alakulnak ki a jellegzetes vízből kiálló levelek a tipikus vízlepergető bevonattal.

A teleltetés kint a szabadban,a vízben ,de a fagyszint alatt legyen a lótusz gumója.Ez nálam 80 cm de ha kicsit mélyebb az se baj. Teljes napfényen,vastag iszapban fejlődik szépen.

Eladó növények a webshopban!

emil:  emiske46@gmail.com


    
   
    
 

 

 

 

My Great Web page

http://www.facebook.com/emese.zsiros.1?ref=tn_tnmn
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Köcski Józsefné [ 2015-06-13 16:10 ]

Lótusz virág palántát keresek.Érdeklődnék,hogy hol tudnék vásárólni és milyen árban.Várom válaszát Üdv MártiTánczos Rózsa [ 2014-06-13 10:47 ]

Szeretnék lótuszvirágot a kerti tavamba... Hol tudnék hozzájutni növényhez ?Péter József [ 2012-04-03 14:09 ]

Szép napot kívánok!
Valaki tudna segíteni, lótuszvirág magot (ültetés céljából)hol lehet beszerezni? Köszönöm.Takács Lászlóné Tímea [ 2011-08-04 10:20 ]

Nagyon csodálatos az oldal ,és külön szépsége ,a kezdettől látható csírázási időszakon keresztül a növény fejlődése,nagyon örülök hogy olvashattam! rendkívül gyönyörű hasznos az oldalad!
sok szeretettel Tímea, lótusz barátparéj péter [ 2008-06-05 20:32 ]

mit szóljak mikor elakadt a szavam ettől a sok gyönyörűségtőlTalpfa [ 2008-02-20 20:38 ]

Szia Pianta!

Örülök ennek az oldalnak, hogy létrehoztad. Tetszik....!
A mai nap kaptam a lótusz magokat keltetésre. így még jobb képek alapján illusztrálva, hogy-hogy kell keltetni a magokat!

További sok sikert az oldalhoz!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!