Bejelentés


Monzydecoupage Decoupage Art Studio

WEBSHOP:

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Decoupage régen és ma

A decoupage (magyarosan dekupázs) szó a francia decouper igéből származik, jelentése kivágni. A 17-18. században lett rendkívül népszerű Európában; Velencében, majd Franciaországban. Angliában a Victoria kortól vált kedvelt hobbivá. Megjelentek a romantikus virágos minták, képkártyák könyv alakban, ezeket használták díszítésre az európai udvarhölgyek. Falapokra, paravánokra, asztalokra, bútorokra ragasztották és lelakkozták. A 19. században - az amerikai, német, és angol kivágható papírdíszek piacra kerülése után - talán azok silány minősége miatt - csökkent a decoupage iránti érdeklődés és csak nemrégiben bukkant fel újból. Napjainkban decopupage szó hallatán legtöbben az úgynevezett szalvétatechnikára gondolnak, mely alkalmazható régi, megunt használati tárgyaink megújítására, egyszerűen és gyorsan varázsolhatjuk újjá régi lámpánkat, készíthetünk képeket, felújíthatjuk vászon táskáinkat vagy fa dobozainkat.

Azonban a decoupage ennél sokkal többet jelent. Sokrétű, kreativitást, a technikák pontos, minden kis apró fortélyának elsajátítását igénylő - akár hobbi - tevékenység, melynek végeredménye egy igazi műalkotás lehet. Manapság már számos kreatív üzlet, hobbibolt biztosítja a kiváló alapanyagok beszerzésének lehetőségét, mellyel ez a rendkívül érdekes és élvezetes díszítő technika művelhető. A decoupage a végtelen díszítési variációk lehetőségét adja, kitűnően biztosítva - akár karácsonyra, akár születésnapi ajándékozásra, vagy bármilyen más alkalomra - hogy ajándékunk teljesen egyedi legyen.  

És hogy nekem mit jelent a decoupage?

Immár közel négy éve tanulom (2008. tavaszán kezdtem, előtte lelkes amatőr voltam) és szinte naponta gyakorlom is a decoupage csínját-bínját. Tudom, hogy furcsán hangozhat, de nekem megváltoztatta az életemet, hogy megtapasztalhattam az alkotást. A legjobb ötleteim mindig akkor jöttek, amikor valamiért kicsit "rossz passzban" voltam. Azt mondják, hogy szerencsés az az ember, akinek a hobbija a munkája. Én is szeretnék elindulni ezen az úton, ezért nekivágok, és decoupage tanfolyamot indítok. Remélem jelentkeznek majd nálam a tanulni vágyók, ahogy én is tettem pár évvel ezelőtt. Mindenkit bíztatok, ez - nagyrészt - kedv és nem tehetség kérdése, mindenki meg tudja tanulni, és persze gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.

kreatív kreativitás fantázia hobbi hobby tanfolyam oktatás kurzus tréning foglalkozás díszítés díszítő dekoráció dekorálás tevékenység konstruktív alaptechnika szalvétatechnika szalvéta felső rétege ragasztólakk speciális eljárások ötlet ötletek egyszerű ecset dísztárgy papír kivágott műhely kivágható minták papírok decoupage-papír sokszínű szalvi alkothat készítés kelléktár antikolás antik antikolt arany bronz aranyozás márványos felület kerámiára fára üvegre textilre hungarocellre tippek tanácsok népszerű romantikus
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!