BejelentésMóni Szülészeti Honlapja
Minden amit a szülésről tudni kell,szöveggel és képekkel díszítve!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Ikerterhesség veszélyei

Egynél több gyermek világra hozása mindig kihívás. Ennek ellenére nem támasztják alá kemény kutatási adatok, hogy az ikreket rutinszerűen császármetszéssel kellene megszülni. A legtöbb gondozó viszont ezt fogja javasolni, ha hármas- vagy többes ikrekről van szó. Mint mindig, ilyenkor is fontos, hogy tisztázza a császármetszés várható előnyeit és kockázatait a hüvelyi szüléssel szemben, és egyedi helyzetét megbeszélje gondozójával, mielőtt dönt. Ha ikreket vár, és hüvelyi úton szeretne szülni, valószínűleg keresnie kell olyan gondozót, aki támogatja elképzelését.A fő veszély a koraszülés:

Az ember nem két, hanem csak egy magzat kihordására van "kitalálva", kettő "túlfeszíti a méhet" és gyakran okoz koraszülést, az esetek jelentős részében olyan terhességi korban, amikor még a magzatok esélyei igen csekélyek.
Gyakorisága a 40%-ot is eléri, szerencsére a koraszülések nagy része 34-37 hét között történik.
Az ikrek születési súlya minden terhességi korban kisebb, mint az egyes terhességben.

Gyakoribb a terhességi magas vérnyomás (toxémia) és cukorbetegség is, ami tovább rontja a magzatok/újszülöttek életkilátásait. Ezek a terhességi kórképek gyakrabban okoznak méhen belüli oxygénhiányos állapotot.

Különösen az egypetéjű ikreket fenyegeti az a veszély, hogy a lepényen belül az ikrek vérkeringése összekapcsolódik és az egyik magzat túl kevés, másik túl sok vért, táplálékot, oxygént kap, ez mindkét magzatot súlyosan veszélyezteti.

Szintén egypetéjű ikrek esetén, ha nincs a magzatok között hártya, fenyeget az összeakadás veszélye, összecsomósodhat a két köldökzsinór, ami életveszélyes szövődmény.

Kétpetéjű ikrek esetén viszonylag gyakran fordul elő, hogy egyik magzat fejlődése elmarad a másik mellett, az egyik magzat már abban a terhességi korban súlyosan károsodik, amikor a másik teljesen egészséges lenne.

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!