BejelentésMóni Szülészeti Honlapja
Minden amit a szülésről tudni kell,szöveggel és képekkel díszítve!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Vajúdás

A vajúdás hossza minden nőnél más. Az Ön vajúdása lehet rövid, hosszú vagy valahol a kettő közt. Ha az Ön méhösszehúzódásai nem elég erősek, a méhnyak nem tágul, vagy a baba nem halad lefelé a szülőcsatornában, azt mondhatják Önnek, hogy a vajúdása meghosszabbodott, vagy időben kitolódott. A gondozók különböznek a hosszú vajúdás iránt tanúsított türelmükben, és abban is, mit tesznek hosszú vajúdás esetén, vagy annak elkerülésére. Vannak, akik megpróbálják pihentetni a méhet, vagy az összehúzódásokat erősítik gyógyszerrel, mielőtt császármetszéshez folyamodnának.

Megpróbálhatnak azzal segíteni, hogy az anya megfelelő folyadék-ellátását biztosítják, vagy bátoríthatják, hogy váltson testhelyzetet, és sétáljon a helyett, hogy a hátán fekszik. Mások gyorsabban a császármetszés mellett döntenek. Amíg Ön és a kisbabája jól vannak, nincs egészségügyi (orvosi) indoka a császármetszésnek. Ha ki tud tartani az „aktív vajúdás" kezdetéig, amikor a méhösszehúzódások már kezdenek erősödni, és a méhszáj 5 centire vagy annál nagyobbra nyílt (a teljes tágulás kb. 10 cm), akkor már jó esély van rá, hogy „önerőből" is végig tudja csinálni.

Egy szüléstámogatásra kiképzett asszony (dúla) vagy egy női rokon, barát folyamatos segítségével, aki tapasztalt a vajúdás terén, könnyebben megbirkózhat egy nehéz, hosszú vajúdással. Az ilyenfajta támogatás a partnerét is segítheti abban, hogy támogatni tudja Önt. Már jóval a vajúdás megindulása előtt hasznos megbeszélnie a gondozójával, hogyan jár el hosszú vajúdás esetén. Utána átgondolhatja, mi mindent tehet, ha ebbe a helyzetbe kerül.Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!