BejelentésA KEMENCEI MINISTRÁNSOK

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Kicsi esőcsepp (Apáti Kovács Béla)

Sötét felhők mélyén lakott az esőcsalád. Ide-oda utazgattak az égen, amerre fújta őket a szél. Sokszor hetekre eltűntek, és senki nem tudta, merre járnak, de olyan is előfordult, ha megérkeztek valahová, onnan nem akartak elmenni. Csodás egy életük volt, mert a magasból mindent láttak, ami a földön történt. Gyakran kiültek a felhők szélére, és onnan szemlélték az embereket.
Volt egy kicsi esőcsepp, akit minden érdekelt. Állandóan nézelődött, szüleit nyaggatta, hogy meséljenek neki a hatalmas sivatagról, ahol szinte soha sem esik az eső.
- Te gyerek, miért érdekel annyira a sivatag? Egy kicsi esőcsepp, főleg, ha gyerek, kerülje el, mert ott még mielőtt leérne a földre, elpárologna a nagy forróságtól. Jobb, ha nem kívánkozol oda. Tanuld meg, egy folyókkal, tavakkal teli vidéknél nincs kellemesebb hely nekünk, esőcseppeknek. Ha eljön az ideje, szépen lehullunk, ki ide, ki oda. Megmártózunk a folyóban vagy a tóban, és amikor kilubickoltuk magunkat, a napsugarak segítségével újból a felhőkbe szállunk. Nincs is ennél jobb világ. Ám a sivatagokat elkerüljük, mert onnan nincs visszaút.
A kicsi esőcseppet nem tudták lebeszélni. Továbbra is nagyon érdekelte a sivatag, és minden vágya az volt, hogy egyszer eljusson oda.
Sokáig kellett várnia erre az utazásra, mert a Szél úrfi mindig más irányba fújta őket, de az egyik nap jött egy kóbor szellőkisasszony és a felhőt a sivatag fölé repítette.
A kicsi esőcsepp nagyon boldog volt, amikor meglátta lent, a hatalmas sivatagot. Mindenhol homok és homok. Gyönyörű látvány volt, valósággal elkápráztatta. A Nap izzott, és forró, száraz levegő áramlott felfelé, a vastag, puha felhő közé. Az esőcseppek mindnyájan azon rimánkodtak, hogy csak ne pottyanjanak le ebbe a pokoli forróságba, mert akkor odavesznek.
Kicsi testvérük addig – addig settenkedett, amíg egészen a felfő szélére került, és akkor egy óvatlan pillanatban, amikor a többiek nem figyeltek oda, leugrott. Szélsebesen zuhant lefelé. Eleinte minden nagyon csodás volt. A zuhanás a szabadság érzését sugallta neki, de egy idő után a Nap perzselő sugarai megtalálták, és mindenáron azon voltak, hogy elpusztítsák, mielőtt eléri a sivatag homokját. Iszonyatos küzdelem kezdődött a kicsi esőcsepp, és a napsugarak között. A többi esőcsepp kétségbe esve nézték harcukat. Nem akarták elveszíteni testvérüket, ezért közülük a legidősebb ezt mondta a társaiknak:
- Menjünk, segítsünk a kicsi testvérünknek! Ugorjunk le egyszerre mindnyájan, és öleljük át szegénykét! Talán így megmenthetjük a perzselő napsugaraktól.
A testvérek közül senki sem ellenezte a javaslatot, és habozás nélkül leugrottak. Igyekezniük kellett, hogy utolérjék a kicsi esőcseppet. Az utolsó pillanatban sikerült elérniük, és szorosan átölelték, hogy megvédjék a szegény testvérüket.
A napsugarak, amikor látták a hatalmas víztömeget, feladták, hogy elpusztítsák a kicsi esőcseppet. Villámgyorsan elmenekültek, mert a sötét felhő már szinte egészen eltakarta az eget.
Az esőcseppek nagyot huppanva lepottyantak a sivatag kellős közepére, ahol egy tó keletkezett. Nem telt bele sok idő, a tó partján csodálatos virágok és nővények bújtak elő a homokból. Egyik szebb volt, mint a másik. Hamarosan pálmafák is megjelentek a tó körül. Megszületett az oázis, amely sok sivatagi vándor életét mentette meg, akik arra tévedtek. Az oázis híre gyorsan elterjedt a sivatagban, és a karavánok mind arrafelé vették útjukat, hogy megpihenjenek a tó partján.
Mindenki áldotta az életet adó vizet. Büszke is volt a kicsi esőcsepp, és elégedetten nézett széjjel a birodalmában.
Ha véletlenül arra tévedt egy felhő, és rajta esőcseppek utaztak, mindig lelkesen integetett, hogy ugorjanak le hozzá, mert az élet az oázisban gyönyörű.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!