BejelentésA KEMENCEI MINISTRÁNSOK

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Beszámoló egy szentkúti zarándoklatról

Százan mentünk Füredről, felénk nagy hagyománya van a szentkúti zarándoklatnak, legalább egy évszázada, hogy járnak oda a katolikusok. Most kicsit más volt, mint az előző években. KÉSZ-találkozóra mentünk, melyet a magyar hazáért ajánlottunk fel.

80 csoporotja van a KÉSZ-nek Magyarországon, ehhez képest kevesen voltunk, bár a bazilikát megtöltöttük, nem csak a padsorok között, hanem a szentélyben is álltunk. A szentmisét dr. Osztie Zoltán atya, a KÉSZ elnöke celebrálta, három pap - köztünk a mi atyánk is - koncelebrált. Az evangéliumot atyánk olvasta föl.
Buszhiba miatt nagyon nehezen indultunk el, másfél órás késéssel, de éppen odaértünk. Zoltán atya csodálatos szentbeszédet mondott. Wass Labert Adfjátok vissza a hegyeimet című regényére épített, a mai keresztény magyar értelmiségiek felelőssége a nemzetért. "Kevesen vagyunk, Jézus Krisztusba kell kapaszkodnunk, a győzedelmesbe, hogy mi is győzhessünk. A harcban az ima legye a fegyverünk. "
Ugye, hiogy mennyire összecseng a zarándok honlap elveivel?
Aztán egy ferences történész tartott érdekes, szép előadást. Közben egy-egy óra hosszás szünet - ebédszünet is - s majdnem végig szakadt az eső. Elmosta a kint végzendő keresztutat is, így azzal is beszorultunk a templomba. Zoltán atya elmélkedései itt is időszerűek és újak voltak.
A szünetben három kedves internetes ismerőssel rendeztünk találkozót, s együtt megnéztük a forrást, ahonnan a zarándokok vizet szoktak hazavinni. Ott épp beteg gyermekek számára töltöttek meg üvegeket, olyan sokat, hogy egy kézikocsival vitték a parkolóig. A forrás környéke csodálatosan kiépült az utóbbi egy-két évben, faragott pad, szép híd fagerendákból, mindenütt ültetett virágok. A szentkúti tündérvölgyben még külön is egy kis sziget ez, a békesség szigete.
A templomban az volt a csodálatos, hogy ott lehettünk. Mert a nagy búcsús napokon a szabadtéri Lourdes-i barlangnál vannak a szentmisék. A templom egyes részleteit most fedeztük fel magunknak, s mindezt más látószögből, a szentélyből nézve. Áldott volt ez a három óra, amit a Szűzanya - szinte tapintható - közelségében töltöttünk.
Évek óta idejárunk, s mégis csak most fedeztük fel a kántor gyönyörű hangját! A hangosítás és a tömeg éneke miatt eddig rejtve maradt előttönk.
Nagy békével a szívünkben tértünk haza.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!