Bejelentés


A little piece of heaven


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponSzavazás
Bat Country


Megjelenés   2005. szeptember 26.
Műfaj            Hard rock
                       Heavy metal
Hossz            5:13
Kiadó            Warner Bros. Records
Író(k)            Avenged Sevenfold
Producer     Avenged Sevenfold & Murdock

A "Bat Country" című maxi a 2005-ös City of Evil című albumról jelent meg. A dalt Hunter S. Thompson 1971-es novellája, a Félelem és Reszketés Las Vegas-ban ihlette, csakúgy mint a címet is, ami onnan jön, hogy a könyvben Raoul Duke, Thompson képzeletbeli alteregója, a Las Vegas felé vezető úton tucatnyi féle drog hatása alatt hallucinál: óriási denevérrajt lát közeledni. Ekkor kiállt oda társának, Dr. Gonzónak: "Nem állhatunk meg! Ez denevér ország."
A dalt többször is felhasználták már videojátékokhoz: EA Sports NHL 06, Madden NFL 06, SSX on Tour, stb. Rajta volt a Gagyi Mami 2; és az extrém mountain bike film, a New World Disorder 7: Flying High Again soundtrack-jén is. Rákerült a Guitar Hero: World Tour listájára is, és megjelent a Fox TV Bones című műsorában is. Az Avenged Sevenfold ezzel a maxival érte el legelső jelentős sikerét: a "Bat Country"-val elnyerte a 2006-os MTV Video Music Awards díját `Legjobb új előadó` kategóriájában.
A következő idézetet gyakran említik meg a dalon kereszül, a videó elején meg is mutatják: "He who makes a beast out of himself, gets rid of the pain of being a man." - Dr. Johnson. (vagyis: „
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától”)

Tartalom

Bat Country (Maxi)
01 Bat Country
02 Beast & The Harlot
(koncertfelvétel a Warped Tour-ról)
03 Bat Country (Video)

 Videoklip


A dalhoz készült videó különböző szimbolikus képeket és utalásokat tartalmaz a fent említett Thompson könyvre. A video középpontjában az áll, amikor a zenekar egy hotelszobában zenél egzotikus táncosokkal körbevéve. A másik jellegzetes vonás, amikor a film elejéhez hasonlóan a zenekar tagjai egy denevérszárnyú vörös Cadillac-ben hajtanak az országúton, denevérfelhővel körülvéve (melyeket, a dobos, The Rev légycsapóval csapkod). A dal melodikusabb részénél a zenekar egy sztriptíz bárban jelenik meg, körülvéve kígyónyelvű táncosnőkkel. Ez is a filmre utal vissza, amikor a főhős a bárban hallucinál. Ha közelebbről megnézed, M.Shadows pólóján a folyamatosan váltakozik a "Why Disneyland" és "If you have Amsterdam" felirat. Végül egyben is látható: "Why Disneyland if you have Amsterdam?" ("Miért pont Disneyland, ha tiéd Amsterdam?"). Eközben Synyster Gates és Zacky Vengeance páros gitár szólója fut a denevérektől zsúfolt ég alatt.
Ez a videoklip, amit szinte teljes egészében Las Vegas utcáin forgattak, sokáig vezette több tv- csatornán a játszási listát.

Lista pozicíók

2008-ig csúcspozíciók
U.S. Billboard vezető rock dalok 2
U.S. Billboard modern rock dalok 6
Nagy Britannia rock listája 12
U.S. Billboard legjobb csengőhangok 40
U.S. Billboard Hot 100 60
U.S. Billboard Pop 100 62
U.S. Billboard legtöbbször letöltött dalai 64
Nagy-Britannia legnépszerűbb maxiai 84

Így készült a Bat Country
I. rész
II. rész
III. rész


<<< vissza a diszkográfiához
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!