Bejelentés


A little piece of heaven


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponSzavazás
Az Avenged Sevenfold egy amerikai rock banda, a kaliforniai Huntington Beach-ről. Az amerikai heavy metal új hullámának kulcsfigurái. Meghatározó sikereket értek el a "Bat Country"-val, a "Beast and the Harlot"-tal, és a "Seize the Day" című számmal a City of Evil névre keresztelt albumukról. A sikerek tovább folytatódtak a legújabb, a zenekar nevét viselő albummal, az Avenged Sevenfold-dal, olyan dalokkal, mint az "Almost Easy", az "Afterlife" és a "Dear God".

Korai évek

A csapat 1999-ben alakult, első albumuk a Sounding The Seventh Trumpet, 18 éves korukban jelent meg. Eredetileg a Good Life Recordings-nál adták ki. Később, amikor a vezető gitárosuk, Synyster Gates csatlakozott hozzájuk, a bevezető számukat a "To End The Rapture"-t újra felvették Gates játékával és az egész albumot újra kiadták a Hopeless Records gondozásában. Az ezt követő albumukat, a Waking The Fallen-t is a Hopeless Records adta ki és erről a korongról már a Rolling Stone magazin is pozitív kritikát adott. Megjelenése után röviddel az Avenged Sevenfold átszerződött a Warner Bros. Records-hoz.

A Deathbat

A csapat logója a Deathbat, egy szárnyas koponya, melyet Mika Monahue tervezett. Megjelenik az összes albumborítón a "Warmness on the Soul" óta, a "Bat Country"-n át a "Critical Acclaim"-ig.

Meghatározó sikerek

A City of Evil, amely 2005. június 7-én jelent meg. Az első maxi, a "Bat Country" videoklippje nagy sikert aratott, az Avenged Sevenfold egy csapásra népszerűvé vált, és a City of Evil elérte az aranylemez minősítést. Az új anyag eltávolodott a klasszikus metalcore-tól, M. Shadows pedig felhagyott a már első két albumban megszokott ordítással. Habár Shadows elismerte, hogy problémái voltak a hangszálaival, amit egy műtéttel helyrehoztak, azt állítja, hogy a vokálstílusbeli változásnak nem ez volt az oka. Az új DVD-jükben, az All Excess-ben Mudrock, az Avenged Sevenfold második és harmadik albumának a producere elmeséli, hogy már a Waking The Fallen készítése előtt Shadows kijelentette, hogy akar félig ordító - félig éneklő-, majd később egy teljesen ordításnélküli albumot, ami végül a City of Evil lett. Shadows fenntartja, hogy a műtét óta még jobban tud ordítani és folyamatosan gyakorol az énektanáránál, Ron Anderson-nál, aki már több hírességgel is dolgozott már együtt, Axl Rose-tól Kylie Minouge-on át Chris Cornell-ig.

További események

Az A7X 2007-ben befejezte világkörüli turnéját, koncerteztek az Egyesült Államokban, Európában, Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon is. Miután lemondták a 2006-os Fall and Winter turnét, bejelentették, hogy már tervezik a negyedik albumukat, mely egy sajátprodukciós anyag lesz. M.Shadows kiejeltette, hogy az új album nem egy második City of Evil vagy egy második Waking The Fallen lesz, hanem egy igazi meglepetés, ami vonzani fogja mindkét album rajongóit. A 2007-es koncertkörútjuk Ázsiában kezdődött, olyan állomásokkal, mint Indonézia, Szingapúr és Japán. A rajongókat nem hagyták cserben az új album megérkezéséig, kiadták első DVD-jüket, az All Excess-t 2007. július 17-én. Az All Excess-ben végignézhetünk egy dokumentumfilmet, egy koncertfelvételt, és egészen 1999-ig visszamenőleg tartalmazza a csapat videoklipjeit, ráadásképpen pedig a "Seize The Day” videó készítéséről készült kisfilmet. #1 DVD lett az USA-ban.

Az Avenged Sevenfold című album 2007. október 30-án jelent meg. Azonnali sikerként negyedik helyen debütált a Billboard 200-as listáján, hozzávetőlegesen 94ezres eladási példánnyal. Két maxi, a "Critical Acclaim" és az "Almost Easy" a videoklipjével együtt az albumot megelőzően jelent meg. A "Little Piece of Heaven" című dalhoz egy animált videó is készül, amit az MVI tartalmaz. De a dal tartalma miatt (nekrofília) a Warner Brothers a regisztrált MVI felhasználók körében 18-as korhatárkörbe sorolta 2007 decemberében. A harmadik maxi, az "Afterlife" és a videoklipje 2008 januárjában jelent meg. Az Avenged Sevenfold megerősítette, hogy a következő maxijuk a country-rock stílusú dal, a "Dear God" lesz.

Jelenleg a Taste of Chaos névvel fémjelzett turnésorozaton vesznek részt, olyan fellépők mellett, mint Atreyu, Bullet for My Valentie, Blessthefall és az Idiot Pilot. A turnén felvettek egy koncert DVD-t, amin extraként szintén rajta lesz 7 eddig ismeretlen új dal. (az MVI mellett)

A gitáros, Zacky Vengeance megerősíttette egy interjúban, hogy a csapat korábban stúdióba vonult, hogy felvegyen két új feldolgozást a rock legenda Iron Maiden-től és a Black Sabbath-tól.

Július 16-án, a Kerrang! magazin megjelentetett egy ingyen CD-t, "Maiden Heaven" címmel, mely egy tiszteletadás az Iron Maiden felé és az Avenged Sevenfold is közreműködik a "Flash of Blade" című felvételen. "A Maiden messze a legjobb élőben játszó zenekar és a zenéjük kortalan,"- mondja az énekes M.Shadows. "emellett lehetőséget is ad arra, hogy bemutassuk ezt a nagyszerű dalt a fiatalabb rajongóinknak, akik talán nincsenek kapcsolatban az Iron Maiden zenéjével."

2008. július 24-én bejelentették, hogy a soron következő DVD-jük, a Live In LBC & Diamonds In The Rough szeptember 16-án fog megjelenni.

A csapat neve és a dalszövegek összetétele

Az Avenged Sevenfold név utalás a Teremtés könyvére a Bibliából, ahol Káin arra lett ítélve, hogy száműzetésben éljen, amiért meggyilkolta a testvérét. Az Úr jelet tett rá, senki nem ölheti meg bűnei miatt; aki pedig dacolni mer ezzel, az "hétszeresen lakol bűneiért" ("The Lord said to him, therefore whoever slayeth Cain, vengeance shall be taken upon him sevenfold" Genesis-4:15). A "Chapter Four" című Avenged Sevenfold szám a Teremtés Könyvének negyedik részére utal, ebben is megjelenik Káin és Ábel története. Az Avenged Sevenfold rövidítése, az "A7X", Zacky Vengeance-től származik, és szintén kapcsolhatjuk a "Chapter Four" című dalhoz. A rövidítés "A" mint "Avenged", vagyis megbosszult, "7", vagyis "seven" és "X" a "fold", az angol "folding" -többszörözni- szóból tevődik össze. A "Beast and The Harlot" története ered még a Bibliából, a Jelenések Könyvéből, csak ez egy személyen keresztül utal Babilon, a világbirodalom és a hamis hit központjának bűnhődésére. A következő bibliai hivatkozás a "The Wicked End"-ben fordul elő. A dalban többször elhangzik: "fogd az almát, élvezz minden falatot, de mélyen belül tudod, hogy Ádámnak volt igaza", arra utalva, mikor Ádám megkóstolja a Tiltott Gyümölcsöt. Bár a banda neve és a tagok színpadi nevei is a valláshoz kapcsolódnak, Shadows kijelentette egy interjúban, hogy az Avenged Sevenfold nem egy vallásos zenekar. "Bárki, aki olvassa a szövegeinket és tényleg tud mindent rólunk, az tudja, hogy nem támogatjuk egyiket sem"- mondja. "Ez az, amit szeretek ebben a zenekarban, hogy sose állunk igazán egy oldalon, akár politikailag, akár vallásilag. Mi csak a zenéért vagyunk, hogy szórakoztassunk, és talán gondolatot ébresszünk egy dolog mindkét oldalán, de nem esünk neki mások torkának. Úgy gondolom, túl sok zenekar teszi ezt manapság." A csapatnak van pár némiképp politikai témájú dala, mint a "Critical Acclaim és a "Blinded in Chains”.

Műfaj

Az Avenged Sevenfold anyaga keresztülhág több műfajt, gyakran elhagyja a hagyományos műfaji kereteket (különösen a legutolsó albumukon). Például a Sounding the Seventh Trumpet majdnem teljesen metalcore vagy post-hardcore hangzású, mégis észrevehető több eltérés is, leginkább a "Streets" című számban, mely inkább punk-os, és a "Warmness on the Soul"-ban, ami leginkább a zongorára épült és leginkább a soft-rock stílusba lehet besorolni. Az Avenged Sevenfold mégkevésbé sorolható bele konkrét zenei irányzatba. A "Dear God" leginkább coutry stílusú, a "Little Piece of Heaven"- ben pedig a jelentős szerepet kapnak a Broadway-show elemek, a rézfúvósok és a szimfonikus zenekar pedig átveszi a vezető szerepet a gitártól. A zenéjük jelentősen megváltozott az első albumuk óta, ami eléggé "nehezen emészthető" volt, ennek ellenére máig a hard-rock típusú bandákhoz tartoznak.

 

 

 

 

 
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!