Bejelentés


A little piece of heaven


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Hírek
LBC

Az Long Beach-i buli felkerült a koncertekhez

tovább >>


WalMart reklám

Valary reklámszerepe

tovább >>


Metal Hammer cikk

Végre sikerült befejeznem a már régen megígért HM cikket a srácokkal. Az újságban eredetileg megjelent képeket nem sikerült (eddig) megtalálnom, de igyekeztem azért szemléletes képeket választani a cikkhez.

tovább >>


Nightmare borító

Nightmare borító darabok: a) nightmare cover puzzle b) ok c) welcome d) the past clues meant it e) asseenondbn f) night g) years h) months i) noway j) suns k) zay l) money m) memories n) life o) static


Szavazás
"Vacakok. Manapság énekelnek; pedig ordítaniuk kéne, mint azt megszokhattuk tőlük. Eladták magukat."

Harcolnak. Dugnak. Hotelszobákat semmisítenek meg.

Félreérthetőek.

Kitartóak. Bátrak. Hitelesek.

Fegyelmezettek.

Zenészként, az Avenged Sevenfold tagjaiként határozott virtuózok abban a korban, amikor a kiváló művészek látszólag keveset érnek. Ambiciózusak, sosincsenek teljesen megelégedve a munkájukkal. Keresik a lehetőséget a növekedésre, a mindennapos fejlődésre, nem figyelnek az akadályokra vagy adósságaikra.

Egy rockbanda. Rocksztárok. Ők az Avenged Sevenfold.

Az Avenged Sevenfold egy sajátprodukciós album. Amíg a banda osztozott a koprodukciós hírnéven a 2005-ös milliós eladású City of Evilen Mudrock-kal, ez az új album kizárólag az ő felelősségük-ők voltak az elsők akik ezt elfogadták.

De a megvalósítás nem volt sétagalopp. Épp ellenkezőleg, az Avenged Sevenfold nélkülözhetetlen része volt az underground rock-nak miközben az évek során betört a kereskedelmi rádiókba. Tulajdonképpen a Narancs vidékről, a Kaliforniából indult el karrierjük néhány évvel ezelőtt (épphogy csak túlestek a középiskolán) a 2001 júliusában debütáló Sounding the Seventh Trumpet megjelenésével.

Sok-sok mérföld következett egy furgonnal utazva, fellépések zsúfolt klubokban, verejtékes munkával lépésről-lépésre küzdöttek meg a nemzetközi hírnévért. A banda pár évvel később, 2003-ban kiadta a második albumát, a Waking the Fallen-t, mely metal-alapokon nyugszik, ez egy rendkívül nagy lökés volt, valami egészen izgalmas, a küszöbön álló siker jóslata.

A sejtésük néhány évvel később igazolódott: az Avenged Sevenfold áttörése a 2005-ös Warner Bros. kiadónál debütált City of Evil-lel, a féktelenül népszerű Bat Country-val. Ez volt a fordulópont a rettenthetetlen kvintettnek, akik hosszú évek munkájával elérték karrierjükben a mérföldkövet jelentő áttörést. Az A7X 18 hónapra becsomagolt és könyörtelen turnéra indult 2006 októberében, eközben azonnal elkezdték írni az Avenged Sevenfold dalszövegeit. A City of Evil sikere után- ahol bebizonyították, hogy magukévá tették a zenerajongók legmerészebb elképzeléseit is-a Warped Tour és az Ozzfest vezető bandájává váltak. Eközben megütötték az első helyet a TRL-ben, az MTV-n.

A természetes kérdés az volt, hogy a csapat, hogy akarja folytatni kalandos utazását, vagy visszatérnek ahhoz a formulához, mellyel eddigi sikereiket elérték. Hála az égnek folytatták a kalandos zenei útjukat minden külső befolyás ellenére.

Ezért a sajátprodukciós albumért visszatértek M. Shadows szüleinek házába, a garázsba, ahonnan indultak, oda ahol ezek a gimiből való barátok agyában megszületett az összes eddigi daluk. A fiúk arra törekedtek, hogy elmélyüljenek olyan műfajokban és rögzítési technikákban, amit eddigi útjuk során felfedeztek, és hogy ezeket magukévá tegyék. Például egyesíteni akarták az elbeszélő dalokat és a csípős gitárhangokat, amiket a country zenében csodálnak, mint ahogyan az erőteljes hip-hop zenében is ötvöződnek különböző elemek. Ezeket akarták hozzáadni zenéjük és annak üzenetének erejéhez.

"A buszban töltött hónapok alatt igazából nem ért bennünket olyan rockzenei hatás, mely új irányba terelt volna bennünket." mesélte a frontember M. Shadows. "Helyette hallgattunk mindent Toby Keith-től a T.I.-ig és találtunk olyan elemeket, melyeket felhasználhattunk az új albumunkban, melyek még érdekesebbé tették számunkra az egészet."

A stúdióban, az Avenged Sevenfold felfogadott olyan neves hangmérnököket, mint Fred Archambault és Dave Schiffman (System of a Down, Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers) és a csapat nekilátott a munkának.

Az ebből következett hangzás és ritmus az Avenged Sevenfold-é, szószerit eklektikus. Máig márkanév maradt az A7X. "A `Scream` egy mámor volt, tényleg mindent beleadtunk ebbe a számba,"- mondta a gitáros, Synyster Gates."`Lost`-ban pedig érezni lehet a melodikus bandák (pl. NOFX) hatásait, mely mindig ugyanúgy a zenekarunk sajátja volt."

Az A7X egyéni a hangszerelése Marc Mann és Steve Bartek (aki jelenleg Danny Elfman-nél hangszerel) segítségével alkotott egészet. Az `Afterlife` szárnyaló akkordjaival, a kísérteties és színházi előadású `Little Piece of Heaven`-nel, vagy az `Unbound` szelíd gyermekvokáljával, a banda kreatív és sokszínű előadásmódja egy kész meglepetés. A dobművész Lenny Castro írta a dobdinamikáját és lábdobját a `Brompton Coctail`-nak, és a bendzsóművész Greg Leisz játéka adta meg a country jellegét a `Dear God`-nak. Amint Gates mondta, "ez olyan mintha a gitárok párbaja lenne, Shadows hangja, meg Rev brutalitása az, ami az összes dalt azzá teszi, amitől az Avenged Sevenfold Avenged Sevenfold."

Líraian, Shadows igyekezett még személyesebbé tenni az új albumot. "Úgy érzem, mind tapasztalunk egyfajta belső konfliktust, vonzást és taszítást aközött, hogy hogy gondolunk, mit tegyünk, és mit akarunk megtenni, ezeket mind-mind kísértések és emberi ösztönök vezérlik. Gyakran hibázunk, de mindenki arra törekszik, hogy azzá váljon az életben aki igazán akar lenni"

Tulajdonképpen az első maxi az `Almost Easy`, több hasonló kísértésre fókuszál. Az `Afterlife` a "memento mori" eszméhez kapcsolódik: emlékeztet minket arra, hogy mi történik akkor, ha a halál közbelép, mielőtt rendezni tudtuk volna összeütközéseinket barátainkkal vagy épp szeretteinkkel.

Ezek a srácok dolgoztak az "így készült az Avenged Sevenfold-on" is (a stúdiólegenda Andy Wallace vágta össze az anyagot). A szó szoros értelmében minden egyes részletért megszenvedtek, és azért készítették, hogy bebizonyítsák ezt a tömegeknek.

De azt gondolom te is megérted...hogy mi folyt le ez alatt a 3 hónap alatt, amíg ez az 5 életre szóló barát elkészítette az Avenged Sevenfold-ot.

Ők azok, akik kihasználják életük minden percét.


(Forrás: www.avengedsevenfold.com)
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!