Bejelentés


A little piece of heaven


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponSzavazás
M. Shadows

Élete
M. Shadows 1981. július 31-én született Matthew Charles Sanders néven a kaliforniai Huntington Beach-en. Fiatalkorában hírhedt volt féktelen viselkedéséről és neveletlenségéről. Ahogy mondta: "A jó gyerek- és a rossz gyerek-lét között voltam. Jó szívem volt, de rossz hozzáállásom." Két Huntington Beach-i iskolából is kirúgták, először mivel egy 6. osztályos pizza-buli után betörte egy nő autójának az ablakát, másodjára miután megrongálta a campus tulajdonát hetedikben. Utóbbi esemény tetőpontja az volt, amikor az iskolaigazgató idejekorán szívrohamban elhunyt, így kapta Sanders azt a becenevet, hogy " a gyerek, aki megölte az igazgatót".
Az All Excess DVD-n Matt elmondta, hogy a Huntigton Beach Hight School befejezése után a csapat már útnak is indult, neki pedig nevet kellett választania. Mivel ő sötétebb gyerek volt, így kapta a Shadows nevet, de a saját nevét is meg akarta jeleníteni benne, így lett végül M. Shadows a művészneve. A középiskola óta van együtt barátnőjéval, Valary DiBenedetto-val, akinek június 10-én kérte meg a kezét, 12 éves kapcsolat után, a november 23-i koncerten pedig már mint a feleségét szólította meg a tömegben.
Balhézós természete a későbbiekben is megmaradt, pl neki van a bandából a legnagyobb sebhelye, amit egy törött sörösüveg okozott a mellkasán. Azt gondolja, hogy egy kocsmai verekedésben minden tisztességes, nem szabad azon gondolkodni hogy most teszel, csak védd az arcodat! Pont a heves vérmérséklete miatt fél attól, hogy egyszer elveszti a türelmét, és véletlenül megöl valakit egy ilyen verekedés során.

Zenei pályája
Matt először zongorázni tanult, majd mivel már akkor is egy rockbandát szeretett volna alakítani, megtanult basszusgitáron is játszani. Fiatalkorában sok punk rockot és metált hallgatott. A legnagyobb hatással a kedvenc bandáin kívül az édesapja volt rá, akit nagyon tisztel, és a barátjának tekint. Az egyik Headbanger`s Ball adás után kapta tőle a Guns N` Roses `Appetite For Destruction` albumát (a GNR azóta is az egyik legnagyobb kedvence). Az első CD, amit saját maga vett, a `Ten` volt a Pearl Jam-től.
Shadows a középiskolában alakította a bandát a ritmusgitáros Zacky-vel és a dobos Jimmy-vel. Korábban a `Successful Failure` nevű punkbanda tagja volt. Itt írta a `Streets` című dalt, amit már az Avenged Sevenfold-dal vettek fel, és rákerült a debütáló, Sounding The Seventh Trumpet című albumukra.
Shadows erősen kötődik az Egyesült Államokat szolgáló csapatokhoz, mert sok olyan barátja van, aki jelenleg is Irakban szolgál. Az M.I.A. című dal ezekhez a barátokhoz szól. A Gunslinger tovább erősíti ezeket az érzéseket, bár Shad állítása szerint nem csak ezekről a harcoló katonákról szól, hanem bárkiről, aki távol van a családjától és az otthonától. A Critical Acclaim pedig azokat az embereket támadja, akik az Irakban harcolókat kritizálják.

Énekstílus
A debütáló Sounding The Seventh Trumpet albumon Shadows éneke még kemény metalcore-os vokál, sok ordítással, sikítással és mély torokhanggal. Ez a stílus az évek során fokozatosan eltisztult, a legutóbbi, sajátprodukciós albumukra szinte el is tűnt. Ehhez a folyamathoz nem volt köze Shadows hangszálműtétjének, amire egy elpattant ér miatt volt szükség. Ezt Larry Jacobson menedzser is megerősítette, miszerint Shadows már évekkel a City Of Evil megjelenése előtt eldöntötte, hogy inkább hagyományos, tiszta éneklést szeretne. A Waking The Fallen-en még félig ének, félig ordítás volt, ám a City Of Evil már tiszta éneklés.
Shadowsra nagy hatással volt a Megadeth, az Iron Maiden, a Metallica, a Pantera, és a Guns N` Roses. Shadows szívesen dolgozna együtt Philip Anselmo-val (a Down, a Pantera és a Superjoint Ritual énekese), ám erre eddig nem volt lehetősége.

Minden idők legjobb 6 albuma Shadows szerint
1. Guns N` Roses - Use Your Illusion part 1
2. Blind Guardian - Nightfall In Middle-Earth
3. Bad Religion - Receipy For Hate
4. Halloween - Keeper Of The Seven Keys part 2
5. NOFX - The Decline
6. Children Of Bodom - Hatebreeder


Képgaléria


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!