Bejelentés


A little piece of heaven


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponSzavazás
Élete:

Synyster Gates, (született Brian Elvin Haner Jr.) vagy másnéven Syn, 1981. július 7-én született. Amerikai zenész, az Avenged Sevenfold vezető gitárosa.

Synyster Gates a Huntington Beach-i Ocean View School diákja volt, később a Lakewood-i Mayfair High School-ban tanult, végül tanulmányait a Hollywood-i Musicans Institute-ban fejezte be, ahol a GIT-program keretében jazz zenét tanult. Az apja Brian Haner Sr., ugyancsak zenész, gyakran nevezik az Avenged Sevenfold hivatalos akusztikus gitárosának, hisz hallhatjuk akusztikus szólóját a City of Evil-en a "Sidewinder"-ben és az "M.I.A"-ben is.

Zenei pályafutása:

Gates 18 évesen, 1999 végén csatlakozott az Avenged Sevenfold-hoz (A7X), a debütáló albumuk, a Sounding the Seventh Trumpet megjelenése előtt. Korábban már közreműködött a zenekar EP-jén, a "Warmness on the Soul"-on, és az újra kiadott első albumukon. A gitár mellett zongorán is játszik, hallhatjuk is a "The Beast and the Harlot"-ban és a "Sidewinder"-ben is. (Korábban Justin Sane, a basszusgitáros zongorajátékát hallhattuk a "Warmness on the Soul"-ban.)

Az Avenged Sevenfold első DVD-jében, az All Excess-ben, Gates elmeséli, hogy azóta nevezik Synyster Gates-nek, mióta The Rev-vel részegen végigvezetve egy parkon elordította magát: "Synyster Gates vagyok és nagyon félelmetes!"

Gates Django Reinhardt-ot, Adam Aparicio-t, Dimebag Darrell-t, Slash-t, és Francis Canavan-t nevezi meg, mint kedvenc gitárosait és legnagyobb inspirálóit. Már több díjat is nyert, köztük megnyerte a Metal Hammer "Young Shredder" díját 2006-ban, és ugyanebben az évben a Total Guitar magazin megválasztotta az év gitárosának. 2008. júnisuában a Guitar Word magazin interjújában egy olvasó ezt kérdezte Syn-től: "Pokolian jó gitáros vagy. De mégis kire akarsz igazán hasonlítani?" Gates válasza: "Feltétlenül Slash-re! Az Ozzy gitárosokra, és igen, Alexi Laiho-ra a Children of Bodom-ból! Természetesen Jimi Hendrix-re, Dimebag Darrel-re a Panterából és Jimmy Page-re a Led Zeppelin-ből!"

Synyster Gates részt vett egy mellékprojekt-ben The Rev-vel, ez volt a Pinkly Smooth. A Pinkly Smooth egy lemez kiadása után feloszlott, mert Gates és The Rev most leginkább az Avenged Sevenfold-ra fókuszál, de a két ex-pinkly smooth már új mellékprojektet tervez.

Felszerelés

Gitárok

Syn-t jelenleg a Schechter Guitar Research szponzorálja, csakúgy mint Zacky-t. Syn az egyedi `Synyster` modellt használja, ami több gitártípus keveréke. Több variációja is van a `Synyster` modellre (az összes az Avenger/Synyster formát követik), például  egy amerikai zászlót-, egy lázadó zászlót-, és egy német zászlót mintázó,  egy fekete alapon piros hajszálcsíkos modell, és hamarosan megjelenik egy fehér alapon arany hajszálcsíkos modell is, de leginkább egy fekete alapon fehér hajszálcsíkos modellt használ. A legtöbb -ha nem is az összes `Synyster` gitár- egyedi darab, rendelésre gyártják.

Syn Seymour Duncan SH-8 Custom Shop Invader felszerelést használ a gitárjaihoz. Korábban Gibson Les Paul, a Parker Fly, és Ibanez RG Prestige modelleket használt.


Képgaléria


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!