BejelentésKunterbunte Welt
Das macht Spaß

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Zenei fejlesztés

Miért fontos a zene?
"Es gibt Bereiche der Seele, die nur durch die Musik beleuchtet werden." (Kodály Zoltán)

A gyermekek világa tele van hangokkal, zajokkal, egyszerű dallamokkal. Ezek megismerése különösen érdekli a kicsiket, nem csoda, ha ritmusra mozognak már a legkisebbek is. Az idegen nyelv intonációja szintén egy új "dallamvilág" a gyerekeknek (felnőtteknek is!), amit könnyen, gátlások nélkül tudnak elsajátítani.
Az általunk kínált korai zenei fejlesztés nem csak a német nyelv könnyebb megtanulását támogatja, hanem előkészíti a későbbi zenei "tanulmányokat". Ezért a célunk, hogy közelebb hozzuk a gyerekekhez a zenét, a hangokat. Foglalkozásaink során különböző hangszereket használunk, mint például pianínó, furulya, csörgő, ütőhangszerek, de jelen van autentikus német zene is.
A zenei "képzés" kedvezőleg hat a gyermekek felfogókészségére, mozgásfejlődésére, a személyiségének a változáshoz, a szociális érzékhez. Megismeri a különböző anyagokat (fa, fém, műanyag),hiszen hallja a különbséget, ha éppen "megszólaltatja" őket.
Mindazonáltal a legfontosabb cél, hogy a gyermek jól érezze magát, szívesen énekeljen, táncoljon, zenéljen. Ezért a foglalkozásokon:
- Magasan képzett pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel (és szüleikkel, akik legalább olyan lelkesek, mint a picik)
- Zongoristánk, Román Heni, a kerületi Rácz Aladár Zeneiskola kiváló tanára és korrepetitora.
- Nincsen külön elvárás a gyermekek irányába, engedjük a piciket örülni a zenének
- A zenei palettát az aktuális ünnepeknek megfelelően változtatjuk, de mindig van visszatérő rész mert az ismétlés nagyon fontos ebben a korban (is), a picik már pár óra elteltével amúgy is "követelik" a kedvenc dalaikat és figuráikat.
- Egy-egy mondókát és dalt többször is elmondunk/eléneklünk, időt adunk a gyereknek
- Bátorítjuk a gyerekeket az éneklésre, mozgásra

Alapvetően már csecsemő korban is lehet hozni gyerekeket hozzánk (gyakran a nagyobb tesókkal már a pici babák is "részt vesznek" a foglalkozásokon), mert már a legkisebbek is reagálnak a hangokra.
Hat hónaposan már próbálkoznak a gyermekek a hangképzéssel, már "gagyarásznak", "zümmögnek", "laláznak". Ritmusra már kezdenek mozogni, ilyenkor már szeretik hallgatni az egyszerűbb dalokat.
Ha már mászik gyermekünk, szívesen ütöget tárgyakat, kíváncsi a hangokra, zajokra. A foglalkozáson is megfigyeltük, hogy már a legkisebbek is szeretnek fakanállal dobolni. A gyerekek szeretnek kísérletezni, és ez egy fontos folyamat, hogy a körülöttük levő világot megismerjék.
Amint növekszik a gyermek, úgy fejlődik a zenei képessége is. Két évesen már egyszerűbb dalokat énekel, ritmusra mozog, tapsol, integet... stb.Három évesen már tudatosan figyel a gyermek s együtt akar énekelni, táncolni, játszani más gyerekekkel.
Egy tipikus zenés foglalkozás menete:
- A gyerekek és szülők köszöntése (napszaknak megfelelő köszönés és nevek gyakorlása)
- Aktualitás: időjárás/ünnepek/betegség (bemelegítés - "beszélgetés a gyerekekkel")
- Tipikus nyelvi rituálék egy napon keresztül ( napi tevékenységek pl.: mosakodás, öltözködés, evés, ivás, alvás)
- Játék a kézzel és az ujjakkal (Fingerspiele)
- Ritmikus és mozgásos "feladatok" (lovaglás, sétálás, hangszerek használata, megismerése, tánc)
- Hangképzés gyakorlása (különböző játékok a beszéd fejlesztéséhez)
-Első szituációs játékok (nagyobbaknak) ( pl.. vásárlás, egyszerű kérés/felszólítás, utazás)
-Lezárás és elköszönés (altatódalok, klasszikus zene)

Minden részhez különböző német mondókát és dalt használunk fel. Néhány ismert mondóka és dal már megtalálható a honlapon!Illetve az aktuális foglalkozás anyaga ingyenesen letölthető.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!