BejelentésKRESZ értelmezésének Szisztémája
KRESZ másképp

MENÜ
Tanulási módszerek


Nagyon sok tanulási módszer létezik. Vannak, akik saját maguknak találnak ki tanulást elősegítő módszert, módszereket. A szakirodalom is sok módszerrel foglalkozik. Magam is sokáig tanulmányoztam, hogy a jogszabályok tanulásához (KRESZ-hez) melyik lenne a legalkalmasabb. Tudni kell ugyanis, hogy a jogszabály olvasása nem azonos az irodalmi művek olvasásával. A jogszabályoknak van egy sajátos nyelvezete és kifejező eszköze. Ebből következik, hogy majdnem minden szónak, betűnek, írásjelnek meg van a maga jelentősége. Nem véletlen, hogy a megjelenő törvényeknek és jogszabályoknak van egy értelmező rendelkezése, melyben a jogalkotó szerinti értelmezést foglalják írásba. A saját tapasztalataim alapján az alábbi három módszert alkalmaztam, és ebből az első kettőt találtam alkalmasnak a KRESZ tanulásához, megértéséhez.1./ PQ4R-módszer:


Írott tananyag elsajátítására alkalmas. A PQ4R az egyéni tanulás egyik hatékony és népszerű módszere, mely az írott tananyagok elsajátítását aktív módon, meghatározott lépéseken át éri el. A módszer neve a lépések angol nevének kezdőbetűiből álló mozaikszó. Lényege a tananyag kérdéseken alapuló feldolgozása szerkezeti és oksági összefüggéseinek feltárásával és értelmezésével, rendszerbe helyezésével és önálló felidézésével. Ezáltal az új anyag beépül eddigi ismereteink közzé.

Részletesebben, ITT olvashatod
2./ Cornell-módszer:

A Cornell-módszer előadásokon leadott tananyag jegyzetelési és tanulási módszere, mely megkönnyíti az ismeretek rendszerezését, elsajátítását és felidézését. Egyetemi, főiskolai tanulmányok során, valamint felnőttképzésben eredményesen használható. A Cornell Egyetemen Walter Pauk professzor fejlesztette ki az 1950-es években. A 2000-es években drámaian megnőtt a népszerűsége.

Részletesebben, ITT olvashatod
3./ Villámolvasási módszer:

Lehetőséget kínál számodra, hogy másodpercenként egy oldalas sebességgel olvass. Az egészben az a csúcs, hogy valóban működik, sőt: nem csak, hogy működik, hanem olyan élménnyel is gazdagít Téged, amelyre talán nem is gondoltál volna. Önmagában már az is óriási, hogy ha a Villámolvasás minden lépését végigcsinálod, ugyanannyi idő alatt háromszor annyi könyvet, cikket, folyóiratot - egyszóval bármit - fogsz elolvasni, mint azelőtt. Ugyanakkor csupán a "fotoolvasás" nevű lépés által olyan különleges, jobb agyféltekés olvasási élménnyel gazdagodsz, amely felér a legjobb mozival, vagy a legemlékezetesebb álmaiddal.

Részletesebben, ITT olvashatod
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!