Bejelentés


KÉTEGYHÁZI SPORT EGYESÜLET ...Csak a KÉTEGY!!!...


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
13. Forduló

2013.11.02 GÁDOROS SE -KÉTEGYHÁZI SE Ifi: 11:30 Felnőtt :13:30
BESZÁMOLÓK 2010/2011


2011, április 01.

Ettől lesz hangos a megye! – ELŐZETES!


A 21. fordulóban egyértelműen a mi mérkőzésünk ígérkezik a legnagyobb rangadónak! Magyarbánhegyes – Kétegyháza! Sőt megkockáztatom, hogy talán a 2010/2011-es kiírás legnagyobb rangadójára van kilátás vasárnap 16:30 órai kezdéssel. A két együttest mindössze 2 pont választja el egymástól, így mondanom se kell, hogy mi a tét. Ettől függetlenül a bajnokság nem holnap fog eldőlni, ugyanis ott van még 10 mérkőzés, és hacsak pár eredményt visszanézünk gyorsan rájövünk: itt bárki bárkit megverhet, és bárkitől kikaphat. Sajnos a múlt héthez képest nem sokat javult a helyzet sérülések terén, amit csak tetőz Erdei kiállítása. Edzőnk nincs egyszerű helyzetben, de nem ezen fog múlni. Tudom, hogy holnap aki felveszi a kétegyházi szerelést, azt nem kell majd motiválni. Nálunk nincs pótolhatatlan játékos, ezért bárki is helyettesíti a sérülteket, az oda fogja tenni magát, ezért vagyunk egy igazi CSAPAT. Eddig se az egyének szállították a pontokat, hanem a CSAPAT.
Rangadó??? AZ! Üzengetés, felhajtás, feszültség keltés????? NEM érdekel minket: az idegeskedés, a félelem jele. Idegeskedjenek a bánhegyesiek, ők vannak ponthátrányba.
A végére egy pár sort idéznék a holnapi hozzáállást végett:

,,Minden külső tényezőt kizárok, mindent az ég adta egy világon! Egyetlen egy dologgal foglalkozom b… meg, azzal, hogy ma sikeres legyek. Semmi mással! Semmi más nem érdekel ma engem b… meg, csak az, hogy nyerjek.’`
(Fehér Zsolt, a Fradi Futsal csapatának vezetőedzője)

Jó hangulatra és sok nézőre van kilátás, nemcsak a rangadó és a kis távolság miatt (várhatólag sokan kísérik el a csapatot), hanem azért is, mert szombaton a megyei mérkőzések nagy része lejátszásra került. Legyen egy élvezetes, kemény, de sportszerű meccs, győzzön a jobb! HAJRÁ KÉTEGYHÁZA!!!!!!!

Sérültek: Grósz Á., Ekker A., Boruzs, Bozsó, Kovács P., Márk.
Eltiltott: Erdei.

A mérkőzés játékvezetői: Takács Tamás (Buzás, Nagy)


2011. április 01.

A végén buktunk el Dobozon!

DOBOZI SE - KÉTEGYHÁZI SE 1:0(0:0)
Megye II osztályú labdarúgó mérkőzés
Doboz, 200 néző
Vezette: Kiss A.

Kétegyháza: Kiu - Kurta, Nagy, Erdei, Márk, - Kopács, Gyulai, Ekker G., Palacsik(Ekker A.), - Papp, Árgyelán. Edző: Mikulás Muhály

Szeles, de kellemes időben kezdhettük ezen a napon a mérkőzést. A létszám, sajnos még mindig nem volt teljes, sőt, de bíztunk a legjobbakban, ugyanis ez a találkozó mindkét fél számára fontos, s nem alapozhattunk a véletlenre. Az első perctől kezdve érezhető volt a feszültség. Többször magunkra engedtük ellenfelünket, s nem tudtunk a megbeszéltek szerint érvényesülni. Negyed óra elteltével a helyzet nem változott, csupán a szél erősödött fel, ami számunkra nehezítő tényező volt. Nem volt egy valamire való támadásunk sem, úgy tűnt csak az erőtlen próbálkozás nyilvánult meg játékunkban. Nem éreztem valami jól magam, a mérkőzést látván. Nem a felszabadultság, hanem a görcsösség jellemezte az eseményeket – nehéz volt, s ekkor éreztem, hogy ennyi itt ma nem lesz elég. Ahogyan a szél csendesedett, a fiúk kezdtek érvényesülni, s egyre feljebb tolódtak ellenfelünk kapuja felé. Többször támadhattunk, s egymás után adódtak a lehetőségek a vezetésre, de újra a kapkodás került előtérbe a figyelem és pontosság helyett. Igen érezhető volt a sok sérült hiánya. Edzőnk kénytelen volt a jól megszokott alakzatokon változtatni, s ezért sokan nem találták a helyüket. Többször érezhető volt, hogy magunknak tettünk nehézzé dolgokat, vagy azt, hogy az egyszerű megoldások helyett, inkább a bonyolultság került előtérbe. Az első félidő végén csak bízni tudtunk abban, hogy edzőnk látja hol a hiba, s még időben változtat.
A második félidőben is csak eredménytelen próbálkozásokat láthattunk, nem tudtunk igazán utat törni, egyre többször engedtük magunkra ellenfelünket ismét, s ugyan döntetlen volt, mégis a Doboz játszott fölényben. Majd egy szögletrúgás után, Nagy összefejelt Barcsayval, akinek elég csúnya sérüléssel véget ért ekkor a mai találkozó. Barcsay kitűnően szerepelt ma, szinte ő volt csapata alappillére, s azt hittem ezáltal lehet meggyengülnek, de sajnos a 67’-ben mi nagyobbat vesztettünk, ugyanis Erdeit a második sárgalap után kiállították, így mi duplán gyengültünk. Még így emberhátrányban is sikerült szép helyzetbe kerülnünk, de sajnos Árgyelán ma nem hozta az elmúlt heti szép játékát. A helyzet egyre feszültebb volt, a fiúk egyre ingerültebbek. Semmi nem akart összejönni, s újra meg kell említeni, hogy sokat köszönhettünk kapusunknak, hiszen lélekjelenléte és tapasztalata nagyban közrejátszott abban, hogy ekkor még ne kapjunk gólt. Csak sajnos ez a 89’-ig tartott, hiszen ekkor bekövetkezett a nem várt kapott gól. 1-0! Jobb szélen egyik játékosunkkal szemben szabálytalanság történt, mindenki megtorpant várva a sípszót, de a sporttárs tovább engedte a játékot. A Doboziak hajtottak, de nálunk nem volt ki védekezzen, kapusunk pedig ekkora ziccernél egyedül kevés volt. Csupán a szerencsén múlott ezen a napon minden, nekünk ma nem volt.

Nyilatkozatok:

Mikulás Mihály: A sok sérültünk ellenére jó mérkőzést játszottunk, addig míg a tisztelt játékvezető sporttárs nem nyúlt bele a mérkőzésbe. A hazaiak a győztes gólt sajnos szabálytalan körülmények között szerezték. Remélem a sérültjeink minél hamarabb felépülnek és újra rendelkezésemre áll mindenki.

Barcsay Attila: Sajnálom, hogy a végén nem lehettem ott a pályán, de a fiúk nélkülem is kiküzdötték a győzelmet. A vendégek az első félidőben közelebb álltak a győzelemhez. Küzdeni tudásból az egész csapat dicséretet érdemel.

Gól: Huszár a 89. percben.
Jók: Szabó L. I., Szabó L. II., Komlósi S., Balogh Á., Huszár, ill. Kurta L., Gyulai, Kopács.

Ifjúsági csapatunk 2:1-es győzelemnek örülhetett.
Teresán Péter: furcsa összeállítás ellenére jó kis eredményt értünk el.
Jók: Gulyás, Szívós, Dávid T., Restye, Veder Gólok: Restye 2


2011. március 28.

Magyarbánhegyesre hangolva! - ELŐZETES!

Az idei három mérkőzésünk közül kettőt hozni tudtunk, az egyiket nagy fölénnyel, a másikat viszont csak 1 góllal, bár ezt Csorváson értük el az akkori második ellen. Sajnos a múlt hétvégén becsúszott egy vereség Dobozon, de nincs akkora gond mint egyesek ezt gondolják, benne van a pakliban, bárki elkaphat bárkit, lásd 20. forduló Békéssámson - Okány 3:0! A Magyarbánhegyes eddig hibátlan tavasszal, két kötelező meccs után hozták az első "komoly" meccsüket is a Szénás ellen. A gólarányok: Kétegyháza 10:1, Magyarbánhegyes 11:1!
Nézzük a gólarányt az egész bajnokságot tekintve. A legkevesebb gólt kapott a legtöbbet rúgott ellen. Mi mindössze 16 gólt kaptunk ezidáig, ami magasan kiemelkedik az egész osztályból. A bánhegyesiek viszont ennek majdnem a dupláját, egészen pontosan 30-at. Ugyanakkor a legtöbb gólt ők szerezték, szám szerint 63-at, viszont mi ezen a téren csak 5 góllal vagyunk lemaradva.
A 2007/2008-as szezonban hazai pályán 7:0-ra nyertünk, míg a visszavágón 4:2-re kikaptunk. A bajnokság végén mi a 14. helyen zártunk 31 ponttal, míg ők a 15., azaz kieső helyen 20 ponttal. Ám ennek ellenére maradhattak a megye II.-ben.
2008/2009-ben od-vissza vertük hétvégi ellenfelünket, itthon 1:0-ra, míg bánhegyesen 2:1-re nyertünk. A végelszámolásnál mi az előkelő 5. helyen zártunk 53 ponttal, míg a bánhegyes 11. lett 36 ponttal.
A 2009/2010-es kiírásban idegenben a nyitó fordulóban kikaptunk 1:0-ra, ám a visszavágón 2:1re nyerni tudtunk. A végén mi vehettük át a bronz érmet, 59 megszerzett ponttal, míg ők 6.-ok lettek 50 ponttal. Tehát az elmúlt 3 évben mindig előttük végeztünk, a 6 lejátszott mérkőzésből 4-et mi, 2-t ők nyertek.
Úgy kell szombaton pályára lépni, hogy ez a szám 4-ről 5-re nőjön, így vissza állítanánk az 5 pontos különbséget. A sérültek várhatólag felgyógyulnak, bár úgy gondolom, hogy a csapat bármely tagja még  összedrótozva is felhúzná a mezt, és úgy hajtana a 90 perc alatt. Fontos, hogy mint eddig is, csak magunkkal kell foglalkoznunk. 110%-os odaadással és óriási alázattal nyerhető meg a mérkőzés, ami meg is lesz a fiúkban! Ki kell javítani a dobozi botlást, itt a lehetőség. Szép feladat, de nem megoldhatatlan.
H A J R Á   K É T E G Y H Á Z A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


2011. március 25.

Dobozra látogatunk! - BEHARANGOZÓ!

A 20. fordulóval folytatódik a megye II-es pontvadászat. Csapataink ezúttal Dobozra utaznak. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mindkét együttestől a 3 pontot várjuk. Ősszel hazai pályán 1:1-es döntetlennel végződött a mérkőzés, bár akkor több hiányzónk is volt. A doboziak jelen pillanatban a tabella 7. helyén állnak, 31 megszerzett ponttal. Többnyire két vezéregyéniségükre építenek, Sztojkára és a játékos-edző Barcsayra.
Együttesünkben sérültjeink gyógyulgatnak, de még így is lesz pár hiányzó. Remélhetőleg a jövő heti Magyarbánhegyes elleni mérkőzésre mindenki felépül. Ha a múlt heti gólra törő játékkal állunk elő, akkor nem lehet gond. Aki teheti kísérje el a csapatot Dobozra is. Felnőtt 15:00 óra, ifjúsági 13:00 óra!Hajrá Kétegyháza!

Sérültek: Grósz Á.(műtét után), Ekker A.(hasfalhúzódás), Kovács P.(betegség), Boruzs S.(boka sérülés), Márk R.(boka sérülés)

A mérkőzés játékvezetői: Kiss Attila (Zahorán, Kovács)


2011. március 22.

Mesterhetes Árgyelán módra!


KÉTEGYHÁZI SE - BÉKÉSSÁMSONI SK 9:0(4:0)
Megye II osztályú labdarúgó mérkőzés
Kétegyháza, 150 néző
Vezette: Pogonyi

Kétegyháza: Kiu- Kurta, Erdei, Bozsó, Nagy, - Kopács, Gyulai, Kovács P.(Palacsik), Ekker G., - Papp, Árgyelán. Edző: Mikulás Mihály

A tavaszi első itthoni mérkőzésünket elég borús, esős időben kezdhettük. Csapatunkban még most is sok volt a sérült, így ahogyan a múlthéten is nem sok cseréből válogathatott edzőnk. A mérkőzés első percétől kezdve szép kis támadások körvonalazódtak ki mindkét oldalon, azonban a pálya csúszott, nem volt egyszerű megállni sem, így a pontos passzok is elmaradtak, inkább csak ívelgetésre épült játékunk. Majd a 7’-ben úgy tűnt Erdei megelégelte az eredménytelen próbálkozásokat, cselezve végigvitte a pályán a labdát, a kapu előtt lepasszolta Árgyelánnak, aki megfektetve a kapust hálóba talált.  1:0! Indításnak szép volt, azonban ezután érdekes 20 perc következett, hiszen jól felépítettük a támadásainkat, de a végét többször is sikerült módszeresen elrontani. A térfelet kezdtük mi uralni és a játékot kezdtük mi irányítani, minek hatására a 29’-ben Papp beadását Árgyelán fejelte ismét a hálóba. 2:0! A következő percben a lendületben maradt Árgyelán kapuig cipelte a labdát, majd ,,fáradtan” belerúgott, amit olyan jól talált el, hogy a földről a felső kapufa alá, majd onnan a kapuba pattant. 3:0! Ekkor úgy tűnt, hogy Árgyelán mesterhármasa mára bebiztosította számunkra a 3 pontot. S a tollat alig raktam le ismét támadunk, passzok, cselek újra Árgyelán és újra gól a 35’-ben. 4:0! Az első félidőt szépen zártuk, a másodikat kíváncsian vártuk, hogy vajon mi lesz még?
A második félidő első negyed órája eseménytelenül zajlott. A támadókedv és a lendület nem hagyott alább, csak kicsit nehezen indultak be az események. Talán elfáradtak a fiúk… A 73’-ben valami újra beindult, ismét támadtunk, de a passz nem volt pontos, jobb szélen akarták Pappot indítani, őt azonban blokkolták, majd kikerülvén az ellenfelet labda után indult, cselezett s befele haladt, beadta, s mily meglepő Árgyelán újra várta a labdát, amit ismét hálóba lőtt. 5:0! Aztán a 74’-ben megint Papp szerzett labdát, de most passz helyett, mint akinek minden mindegy eleresztett ő is egy szép lövést, mellyel 6:0-s vezetésünk lett. Ez azonban még mindig nem volt elég, a 78’-ben Árgyelán – Papp összjáték, s Árgyelán új rekordot állított fel belőtte a 6. gólját a mérkőzésen. 7:0! Ellenfelünknek esélye sem volt, próbáltak küzdeni, de a fiúk pontosan látták a pályán az eseményeket, szépen levadászták a passzaikat, jól helyezkedtek és a 83’-ben Papp újabb gólpasszt adott a mai találkozó sztárjának, Árgyelánnak – félpályán kapott Papp labdát ellenfelünk kissé lemaradt ekkor, s a hátvédek sem maradtak a helyükön – kapu elé vitte Árgyelán érkezett és belőtte ezt is. 8:0! Aztán, hogy a befejezés is szép legyen a 89’-ben Palacsik is talált egy gólt, mellyel a 9:0-s győzelmet koronázta meg. Érdekességképpen csak annyit, hogy a szurkolók a mai találkozót nem egy megye II. osztályú bajnoki mérkőzésnek, hanem egyszerűen csak „Mazsi-shownak” könyvelték el.

Nyilatkozatok:


Varga József mb. edző: Gratulálok a hazai csapatnak a megérdemelt győzelemhez. A Békéssámson nagyon rossz szezon eleji nyitányt mutatott.

Mikulás Mihály: Az örökifjú Árgyelán vezérletével olyan eredmény született, ami reméljük az elkövetkező fordulókra megfelelő alapot biztosít a csapatnak.

Jók: Árgyelán (mezőny legjobbja), Papp, Bozsó, Kovács P., Kopács illetve Papp.

Ifjúsági csapatunk nagyarányú, teljesen megérdemelt 5:0-ás győzelmet aratott.

Teresán Péter: Mély talajú pályán reális eredmény született, csak így tovább fiúk.
Jók: Oláh, Dávid T., Teresán, Kajári


2011. március 19.

BEHARANGOZÓ! - Az idei első hazai fellépés következik!

Vasárnap az idei évben először lépünk pályára hazai környezetben, csapataink a Békéssámsont fogadják. Sajnos tavasszal 2 pontot is elhullajtottunk ellenük, fordulatos mérkőzésen ugyanis 3:3 lett a vége. Ugyanakkor talán a körülmények nagyobb gondot okoztak, mint a sámsoni csapat, és ezzel nem őket szeretném bántani. Jelenleg a tabella 13. helyén állnak, 13 megszerzett ponttal. Az eddig lejátszott fordulók alapján ők kapták a legtöbb gólt, szám szerint hatvanat. Őszről is elmaradt egy mérkőzésük, illetve az idei két fordulóból egyet se tudtak lejátszani.
Mi egy megnyert rangadó után várjuk a mérkőzést, amely korántsem lesz egyszerű mérkőzés. Hétvégi vendégeink biztosan nem feltartott kézzel érkeznek majd, ráadásul közel egy csapatra való sérült is van. Továbbra is csak előre kell néznünk, hozni kell a 3 pontot és akkor biztosan nem kerül senki közelebb az üldözők közül. Ezután a mérkőzés után kétszer is idegenben lép majd pályára csapatunk, így aki itthon szeretné megtekinteni a srácokat, az vasárnap látogasson ki a mérkőzésre. A felnőtt mérkőzés 15:00 órakor, míg az ifjúsági 13:00 órakor kezdődik. Hajrá Kétegyháza!

Sérültek: Grósz Árpád(térdműtét után), Bozsó András(térd problémák), Nagy István(húzódás), Ekker A.(hasfalhúzódás), Kovács Péter (betegség), Boruzs Sándor(boka sérülés), Márk Róbert(boka sérülés).

A mérkőzés játékvezetői:Pogonyi Ferenc (Kovács, Széll).


2011. március 13.

Rangadóhoz méltó mérkőzésen begyűjtöttük a 3 pontot!

CSORVÁSI SK - KÉTEGYHÁZI SE 0:1(0:0)
Royal Megye II. osztályú labdarúgó mérkőzés
Csorvás, 150 néző
Vezette: Kocsondi

Kétegyháza: Kiu - Kurta, Erdei, Bozsó, Márk, - Kopács, Gyulai, Kovács P., Ekker G.(Nagy), - Árgyelán(Rubás), Papp(Palacsik). Edző: Mikulás Mihály

Kellemes tavaszi idő és jó talajú pálya várta a csapatokat a tavasz egyik nagy rangadóján. Sajnos több sérülés és egyéb elfoglaltságok is nehezítették Mikulás edző dolgát a csapat összetételnél, mindössze hárman tudtak csak leülni a kispadra.
Jó ritmusba kezdődött a mérkőzés, mi uraltuk a játékot, nálunk volt többet a labda, ami láthatóan meglepte a hazaiakat. Több gyors akciót sikerült vezetnünk, főleg jobboldalt Kopács volt elemében. Az első nagy helyzet is a mieink nevéhez fűződött, egy lecsorgó labdát vágott Ekker Gábor a kapu fölé 5 méterről. Ezután is mi voltunk lendületben, ismét Ekker G. hagyott ki egy helyzetet majd Árgyelán is mellé lőtt remek helyzetben. A vendégek inkább hosszan előre vágott labdákkal próbálkoztak, sikertelenül. Majd a félidő végére elaludtunk kicsit, előbb egy szélről belőtt labdát ajtó-ablak helyzetben lőhetett kapura a hazai csatár, ám kapusunk védeni tudott, majd pár perccel később ismét a csorvási támadó lépett ki védőink közül, de ezúttal is Kiu nyerte a "párharcot". Az első félidő abszolút a mienk volt, sajnos a helyzetek kimaradtak, így 0:0-al vonulhattunk pihenőre.
A második félidőre egyértelműen feljavultak a hazaiak, edzőjük igencsak felpaprikázhatta őket, ugyanis már a második 45 perc elején veszélyeztettek, de kapusunk ezúttal is fogta a ziccert. Sajnos ebben az időszakban teljesen átvette az irányítást a Csorvás, ami helyzetekben is megmutatkozott, ám hátul jól álltuk a sarat. Védőink és Kiu kapus remekül tette a dolgát. Már mindenki kezdte elkönyvelni, hogy nem lesz gól a találkozón, de nem sokkal a vége előtt a védelemből kilépő Erdei mesteri labdáját Árgyelán egy remek fejessel juttatta a kapuba! 0:1! Ezzel a góllal megszereztük a nagyon fontos 3 pontot, és továbbra is az élről várjuk a folytatást. A játék nem volt az igazi, főleg a második félidőben, de a csapat nagyot küzdött, és ezért mindenkit dicséret illet. Folytatás jövőhéten vasárnap, amikor is hazai pályán fogadjuk a Békéssámsont.

Nyilatkozatok:

Zavada János: Sajnos a mai mérkőzésen nem az a csapat nyert, amelyik jobban igyekezett. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Nem szoktam a játékvezetést kritizálni, de nem egyformán kezelte a két csapatot.

Mikulás Mihály: Végig sportszerű mérkőzésen, az elsőben mi, a másodikban a hazaiak játszottak fölényben. Igaz, a hazai együttes hagyta ki a helyzeteket, de mi egy szépségdíjas góllal nyertünk. Elismerésem mindkét csapat játékához.

Gól: Árgyelán 86`.
Jók: Benyovszki J., Mochnács, Csökő illetve Kiu, Erdei, Márk, Árgyelán, Kovács P., Kopács, Gyulai.


2011. március 09.

BEHARANGOZÓ! - A közvetlen üldözőhöz utazunk!

Március 12-én szombaton kezdetét veszi a tavaszi futball idény a megyei második vonalban is. Mivel az első forduló a nagy hó miatt elmaradt, így egyből egy rangadóval kezdhetünk. Úgy gondolom nevezhetjük rangadónak a mérkőzést, hiszen a minket 4 ponttal követő csorvási együttes otthonába látogatunk.
Ősszel hazai pályán Bozsó és Ekker Attila góljaival 2:0-ás győzelmet arattunk. Ezzel az eredménnyel most is mindenki elégedett lenne, természetesen a mi javunkra. Vendéglátóink 11 győzelem mellett 1 döntetlennel és 4 vereséggel a második helyen tanyáznak. Az előző szezonhoz képest nagyot léptek előre, és nem titkolják azt sem, hogy jövőre 1 osztállyal feljebb szeretnének játszani. Ennek megfelelően is igazoltak, több rutinos játékost került Csorvásra.(Farkas, Benyovszki, Kolárovszki). Természetesen az ehhez szükséges anyagi háttér is megvan.
A mi helyzetünk közel sem ilyen rózsás, jóval kevesebből kell megoldani a költségvetést... arcpirítóan kevésből. DE ez ősszel se volt érezhető a csapaton, tavasszal se lesz az. Mindenkinek becsületesen tennie kell a dolgát és oda kell tenni a játékosoknak magukat, akkor nem lehet gond. Ennek a csapatnak a legnagyobb előnye, hogy a keret 3 éve szinte alig változik, a srácok össze szokottak és mindenki küzd a másikért. Ezt jelzi az is, hogy 16 forduló alatt mindössze 15 gólt kaptunk, magasan a legkevesebbet. Szerzett gólok tekintetében is a másodikok vagyunk, mindössze 4-el kevesebbet szereztünk mint a Bánhegyes.
Erre lehet, erre kell építeni! Hangsúlyozom, nem a feljutás a cél, hanem a bajnokság megnyerése. A tavalyi bronz érmet egy idei arannyal kell megfejelni. Minden meccsen a 3 pontért kell küzdeni, és nem matekozni, legyen bárki az ellenfél. Majd ráérünk a végén.
Reméljük minél több szurkoló kíséri el az együttest Csorvásra és a helyszínen szurkol a fiúknak. Tehát március 12. szombat 14:30 Csorvás - Kétegyháza! Ifjúsági mérkőzés: 12:30! HAJRÁ KÉTEGY!!!!

Sérültek: Ekker A.(hasfalhúzódás), Grósz Á.(térd műtét után), Nagy I.(húzódás)

A mérkőzés játékvezetői: Kocsondi( Petrovszki, Szebegyinszki)


2011. március 07.

RAJT a hétvégén! - Összegzés és előzetes!

Sajnos a kellemetlen időjárásnak köszönhetően a tavaszi első forduló elmaradt(pótlás ápr. 30), így a második fordulóval rajtol a bajnokság. A következő pár sorban a téli felkészülést összegezzük, illetve az előttünk álló feladatokról is szót ejtünk.

Nos, a téli felkészülésünk nem a legjobban sikerült, talán közepesnek nevezhetném. Egyrészt az igazi téli idő, majd a nagy hó nehezítette a dolgunkat, másrészt pedig az igen gyenge edzéslátogatottság. Persze most mondhatja bárki, hogy más csapatoknak is nagy volt a hó, ez így is van, csak míg más csapatok bevonulnak a terembe addig nekünk kint kell edzeni, hiába a terem... nem használhatjuk... a többit mindenki tudja. Sajnos eleinte az edzéseken 4-5 fő volt jelen, ami elfogadhatatlan egy első helyezett csapattól... még ilyen szinte is. Szerencsére ahogy telt az idő ez a szám úgy nőt 10-12 főre. A rossz pálya viszonyoknak köszönhetően mindössze 2 edzőmérkőzést tudtunk játszani, a megye III-as Eleket 3:0-ra, míg a megye I-es Sarkadot 2:1-re vertük, ami azért biztató a jövőre nézve. Saját pályánkat próbáltuk kímélni, így mind a két alkalommal idegenbe léptünk pályára.
Nagy jövés-menés nem volt a télen, mindössze 2 érkező és 2 távozó. Visszatért kölcsönből Kopács Zsolt(Elek) illetve leigazoltuk Popucza Attilát(Elek). Előbbi a középpályán bevethető, utóbbi pedig a támadó alakzatban. Távozott Balázs György(Lőkösháza) illetve Takács László(Battonya). Sajnos sérülések is nehezítik a helyzetet, Ekker A. hasfalával bajlódik huzamosabb ideje, Bozsónak a dereka fáj, míg Grósz Árpádot a napokban műtötték, rá legalább 1 hónap pihenő vár.

Szombaton viszont elkezdődik a tavaszi szezon, aminek már az elején komoly és nagyon fontos mérkőzések vannak. Leszámítva az elmaradt első fordulót, máris az első 4 fordulóba 3 presztízs mérkőzés van kilátásba. Első fellépésünk máris egy rangadó, hiszen a második az elsővel csap össze, azaz Csorvás - Kétegyháza. Ezután hozzánk érkezik a Békéssámson, ami a helyezésektől függetlenül nem lesz egyszerű meccs. Majd két idegenbeli fellépés, Doboz - Kétegyháza, és Magyarbánhegyes - Kétegyháza. Nem szeretnék megszerezhető pontokról beszélni. Igazi sportember úgy megy fel a pályára, hogy minden meccsen nyerni szeretne, nyerni kell. Nem számít, hogy ki az ellenfél. Ráadásul mi vagyunk a listavezető, nekünk semmi félni valónk, tartsanak inkább tőlünk az ellenfelek. Szándékosan nem kezdem el taglalni, hogy a riválisok kiket igazoltak, kikkel mikor és hol játszanak mert nincs értelme... nekünk csak saját magunkkal kell foglalkoznunk! Menni kell előre és akkor mindegy, hogy ki van mögöttünk és mennyivel. Ez a csapat képes arra, hogy a végelszámolásnál is ott legyen ahol éppen most áll. Szurkolóinkra mondanom se kell, hogy mekkora szükség lesz egész tavasszal, legyenek minél többen akár itthon akár idegenbe és szóljon a HAJRÁ KÉTEGYHÁZA!


2011. február 19.

Elfogadható játékkal nyertünk Sarkadon!

SARKADI KINIZSI LE - KÉTEGYHÁZI SE 1:2(0:1)
Felkészülési labdarúgó mérkőzés
Sarkad, 40 néző
Vezette: ??

Kétegyháza: Kiu - Kurta, Erdei, Oláh, Nagy, - Kopács, Gyulai, Ekker G., Márk, - Árgyelán, Palacsik. Edző: Mikulás Mihály

Játszott még: Kajári, Vass, Rubás, Szentgáli.

Második edzőmérkőzésünket Sarkadon játszottuk. A mérkőzést nem a sarkadi sporttelepen, hanem a benzinkút melletti edzőpályán játszottuk, ami viszonylag jó állapotú, bár kicsit keskenyre festették fel a pályát. A mérkőzés elején a sarkadiak próbálkoztak többet, lehetőségük csak a mi hibáinkból adódtak nekik, ám a hátsó alakzat megoldotta a feladatot. A több hiányzó ellenére (Papp, Kovács P., Grósz Á., Ekker A.,Bozsó) jól mozgott a csapat, a helyükre beszálló fiatalok szépen helyt álltak. A védelem közepén pályára lépő ifjúsági korú Oláh jól oldotta meg feladatát, de az elöl tevékenykedő Palacsikra se lehetett panasz. Az első félidőben több szép akciót is vezettünk, ezekből viszont csak egyet tudtunk értékesíteni Kopács révén. A hazaiaknak is voltak kisebb-nagyobb helyzetei, de védőink és kapusunk jól állta a sarat. Az első 45 percről elmondható volt, hogy szervezetten játszottunk, szép támadásokat vezettünk, és csapatjátékunk elfogadható volt, talán a vártnál kicsit jobb is.
A második félidőben a cserék is lehetőséget kaptak, de így is tudtok növelni előnyünket Márk révén. A cseréket követően kicsit felbomlott az addig jól működő csapatjáték, de mindenki élt a kapott lehetőséggel. A végén még szépítettek a sarkadiak, így a végeredmény 1:2.
Jövő héten újabb edzőmeccs az Elek ellen. A rá következő héten már bajnoki, úgyhogy ezt a mérkőzést nevezhetjük főpróbának is. A meccs időpontja megváltozott, a mérkőzés vasárnap 14:00 órakor kerül megrendezésre.

Gólok: Kopács, Márk.


2011. február 13.

Lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket!

ELEKI LE - KÉTEGYHÁZI SE 0:3(0:0)
Felkészülési labdarúgó mérkőzés
Elek, 30 néző
Vezette: Szelezsán

Kétegyháza: Kiu - Márk, Erdei, Géczi, Kurta L., - Kopács, Gyulai, Kovács P., Ekker G., - Árgyelán, Papp. Edző: Mikulás Mihály

Játszott még: Nagy, Oláh, Lengyel, Hotya.

Eleken lejátszottuk idei első edzőmeccsünket. A jó minőségű pálya ellenére sajnos a nagy szél miatt folyamatos játék nem alakulhatott ki. Az elekiek az első félidőben jól tartották magukat, a félidő gól nélküli döntetlennel zárult. A második félidőt megpörgette a csapat, ekkor ellenfelünk beszorult, alig-alig lépték át a felezőt. A vége 3:0 lett.
Együttesünkben pályára lépett Géczi Péter, aki várhatóan Békésről igazol hozzánk. Az újak közül Kopács Zsolt lépett pályára, aki jól oldotta meg feladatát. Továbbá az ifi csapatból bemutatkozhatott két fiatal is Oláh József és Lengyel Zoltán személyében.  Másik új szerzeményünk Popucza Attila egyéb elfoglaltság miatt nem tudott pályára lépni, míg Vass Lóránt munkahelyi kötelezettségek miatt. Sajnos több sérült is akad a keretben. Ekker Attila, Grósz Árpád és Bozsó András is komolyabb sérüléssel bajlódik, előre láthatólag ők hetekig harcképtelenek lesznek.

Gólok: Árgyelán, Kovács P., Géczi.

Legközelebb február 19-én szombaton Sarkadon lépünk pályára.


2010. december 2.

A szezon kezdete előtt megkérdezték(Fociősz) a szakmát(edzők/elnökök), hogy kiket várnak a dobogós helyekre. Nos az eredmény a következő:

Kétegyháza 13 szavazat.
Battonya 12 szavazat
Magyarbánhegyes 9 szavazat
Békésszentandrás 4 szavazat
Vésztő - Medgyesegyháza 3 szavazat
Nagyszénás 2 szavazat
Csorvás 1 szavazat
Dévaványa 1 szavazat

Ezek alapján csapatunkra számítottak a legtöbben, hogy ott lesz a háromban. Két érdekesség vehető észre, az egyik, hogy a Battonya csak egyel kevesebb szavazatot kapott, ám eddig elmaradnak a várakozásoktól. A másik pedig, hogy a Vésztőt is volt aki az elejére várta, nos nekik a jelek szerint a kiesés ellen kell majd menekülniük. Viszont a Békésszentandrásra nem sokan számítottak, igaz, most kissé lemaradtak, de sokáig lista vezetők voltak.


2010. november 30.

Fordulatos mérkőzésen megszereztük a „tavaszi” első forduló 3 pontját.

KÉTEGYHÁZI SE – MEDGYESEGYHÁZA SE 5:3(2:3)
Megye II osztályú labdarúgó mérkőzés
Kétegyháza, 150 néző.
Vezette: Czirok.

Kétegyháza: Kiu – Márk, Bozsó(Kovács P.), Erdei, Nagy, - Grósz Á., Ekker A., Gyulai, Ekker G., Boruzs(Papp), Árgyelán(Palacsik). Edző: Mikulás Mihály.

A tavaszról előrehozott első mérkőzésünket játszhattuk ezen a szombaton, az évszaknak megfelelő jó hideg időben. A mérkőzés kezdete utáni percekben, egyből lerohantuk ellenfelünket, s két szép helyzetünk is volt, amivel akár el is dönthettük volna ezt a találkozót. Azonban a Medgyes is a győzelemért jött ide, s így a játék hajtós volt, pörögtek az események – s ennek következtében a 18’-ben nagyon szép összjátékot láthattunk játékosainktól. Grósz szélre adta a labdát Boruzsnak, aki középre forgatta azt be Ekker A.-nak, ő viszont a szép megoldást választotta a durva helyett, s beívelte a kapu elé érkező Árgyelánnak, aki hálóba fejelte azt. 1-0! Kezdtünk játszani, majd a 21’után történt két kis érdekesség, amire senki sem számított. Boruzsnál volt a labda, aki kifele passzolta ellenfelünk kapuja elől Ekker A.-nak, s ő úgy 30-35 méterről eresztette el, s az ívelt lövés az álló kapus mögött landolt a hálóban – ekkor 2:0, de nem örülhettünk túl sokáig, mert – a következő percben a ,,veterán’’ Kovács Z. majdnem félpályáról hajtott végre egy ugyanilyet, csak sajnos ez a mi kapunkban landolt. 2-1! A 35’-ben bűntetőt ítélt a sporttárs, így ellenfelünk kiegyenlít. 2-2! Csatársorunk és a középpályásaink úgy tűnt a helyükön voltak, jól szervezték a játékot, de védelmünk nem volt az igazi. Kínlódtunk, s a fiúk a feszültség hatására ingerültebben játszottak. Nem volt meg a kellő önuralom, érezte mindenki, hogy ez a mai meccs nem lesz egyszerű, s a három pontér harcolni kell! S a sok kapkodás és figyelmetlenség nem hozott túl sok jót számunkra, ugyanis a 44’-ben ellenfelünk újra betalál. 2-3! Érdekes volt a helyzet, mert hajtottunk, sőt fölényben is játszottunk, hiszen többször volt nekünk helyzetünk, s a labdabirtoklásban is a mi oldalunkra billent a mérleg. Ekkor kérdés volt bennem, hogy képesek leszünk ma felállni?
A második félidő kezdetén látható volt, hogy a posztokon cserék történtek, ezzel keresve valamilyen megoldást ebben a fura helyzetben. Majd az 50’-ben szabadrúgást végezhetett Ekker A. A jó beadást ismét Árgyelán fogadta, s egy jó fejessel kiegyenlít. 3-3! A lehetőség tehát ismét adott volt a győzelemre. Éleződött a helyzet, sok volt a szabálytalanság, majd Papp kapott újra játéklehetőséget, aki Boruzst váltotta. Szó szerint kemény harc folyt a pályán több esetben is, elég sűrűn szakította meg a sípszó a támadásokat, majd egy jó adogatás után Papp kapott labdát, amit pontosan továbbított Ekker A.-nak, aki jól célozva a 63’ – ben ismét gólt szerezett. 4-3! Újra fordulat: 4:3. Szinte szikrázott a levegő a két csapat között, de ekkor még minden bizonytalan volt, hiszen rengeteg fordulat volt az eddig eltelt idő alatt, így nem lehetett tudni, hogy itthon tudjuk-e tartani ezt az elég fontos három pontot? Aztán a 82’perc meghozta a választ, hiszen ellenfelünknek a heves játék közben nem volt nehéz szabálytalankodnia. A megítélt szabadrúgást Árgyelán végezhette el,- ezt azonban egy kis vita előzte meg, ugyanis a sporttárs nem figyelt arra oda, hogy a beállított sorfal közelebb volt, mint kellett volna – de ez nem volt akadály Árgyelánnak, aki a labdát nemcsak a sorfalon, hanem a kapus fölött is átemelve lőtte be a harmadik gólját a mérkőzésen, így ma újra mesterhármassal büszkélkedhetett. 5-3!

Nyilatkozatok:


Mikulás Mihály: Nagyon nehéz mérkőzésen fontos győzelmet szereztünk. Elismerésem a csapat őszi bajnoki címéhez. Köszönjük szurkolóink egész évben nyújtott támogatását, ezt a győzelmet nekik ajánljuk.

Szenti Zoltán:
Ha a Kovács Zolit és Árgyelánt kitolják a pályára, még mindig jobban játszanak, mint a fiatalok – ebben látom a problémát.

Jók: Árgyelán, Boruzs, Erdei, Ekker A., Grósz illetve Kovács Z., Mazán, Vantara

Ifjúsági csapatunk ismét győztesként jöhetett le a pályáról, így megtartották előkelő 5. helyüket a srácok. (3-1)

Jók: az egész hazai csapat.
id. Tereszán Péter: Remekül kezdtük a tavaszi fordulót, csak így tovább fiúk! Gratulálok a nagycsapatnak a jó tavaszi kezdéshez!


2010. november 26.

BEHARANGOZÓ! - Ősszel a tavaszi első!

Igaz, hogy a 2010/2011-es szezon őszi idényének vége, ám az előrehozásnak köszönhetően novemberbe játsszuk a tavaszi első fordulót. Ellenfelünk az a Medgyesegyháza lesz, aki nyáron az első fordulóban előre jelezte, hogy nem fog megjelenni a kiírt időpontban, így a mérkőzés 3 pontját 3:0-val mi kaptuk.(a szövetség határozata alapján lesz Kétegyházán a mérkőzés)
A medgyesiek az őszt a 10. helyen zárták, 17 megszerzett ponttal. Az elmúlt 5 fordulóban nem sikerült nyerniük, ám figyelemre méltó az a tény, hogy az előző körben a Doboz ellen 0:3-ról hozták ikszre a meccset. A nyáron igencsak meggyengültek, így az előző éveknél gyengébb teljesítmény valószínűleg ennek számlájára írható.
Szenti mestert ismerve azonban biztosan nem feltartott kézzel érkeznek majd a medgyesiek, így igazi szomszédvári rangadóra van kilátás, amelyen hoznunk kell a 3 pontot, így biztosan tartanánk előnyünket az üldözőkkel szemben. Nagy visszatérhet a hétvégén, így ismét teljes a keret. Reméljük az idő is kegyes lesz hozzánk még ezen a hétvégén, és így csapatunk egy győzelemmel teheti fel a koronát az egész őszi teljesítményére. Reméljük minél több szurkoló látogat ki a mérkőzésre, és együtt ünnepli meg a srácokkal az őszi elsőséget. Hajrá Kétegyháza!

A mérkőzés játékvezetői: Czirok Sándor Zoltán (Szabó, Krajcsovicz)


2010. november 23.

A tarcsai győzelemmel ŐSZI BAJNOKOK VAGYUNK!

KÖRÖSTARCSA KSK - KÉTEGYHÁZI SE 0:5(0:3)
Megye II labdarúgó mérkőzés
Köröstarcsa, 100 néző
Vezette: Kundla

Kétegyháza: Kiu - Kurta, Erdei, Bozsó, Márk, - Grósz Á., Ekker A.(Kovács P.), Gyulai, Ekker G.(Palacsik), - Boruzs(Papp), Árgyelán. Edző: Mikulás Mihály

Csapatunk az utolsó őszi fordulóban Köröstarcsán vendégszerepelt. A hazaiak a kiesés ellen küzdenek, ami az első pár percben érezhető is volt, hiszen nagyon bekezdtek, és egy veszélyes helyzetet sikerült is kialakítaniuk, ami azonban kimaradt. Ezután átvettük az irányítást az igen mély, rossz talajú pályán. Az első helyzetünk kimaradt még, ám a másodikat már Árgyelán érékesítette, így már a 7. percben nálunk volt az előny! 0-1! Ez a korai gól mint később kiderült, megkönnyítette a dolgunkat, hiszen nem kellett görcsölnünk a sáros pályán az első gólért. Mert ugye az várható volt, hogy az első gólig lesz nagyon nehéz. Sajnos ezután következett a mérkőzés legcsúnyább megmozdulása, Grósz forgatta meg a hazaiak védőjét, majd amikor sebességet váltott és otthagyta a 10-es számú Bokort, az K-1-eseket megszégyenítő módon hátulról felrúgta középpályásunkat. Óriási csattanás, szerencsére Grósz lába nem tört el. Az eset legnagyobb meglepetése, hogy ezért csak sárga járt. Aztán a 25. percben növeltük előnyünket, a tarcsai védő kézzel ért a labdához a 16-on belül, Árgyelán pedig biztosan érékesített a megítélt büntetőt. 0-2! A Köröstarcsára ellátogató kétegyeházi szurkolók még javában ünnepeltek, amikor Boruzs harmadjára is megzörgette a hazai hálót egy remek egyéni akció után! 0-3! A félidőig már nem változott semmi, így 3:0-al mehettünk szünetre.
A második félidő a mi helyzeteinkkel kezdődött, amik rendre ki is maradtak. Volt, hogy már a teljes védelem és a kapus is feküdt, de így se sikerült értékesíteni a helyzetet, kicsit elszórakozott íze volt a dolognak. Majd egy szöglet következett, amit Bozsó értékesített így növelve előnyünket. 0-4! A végén még Árgyelán berúgta saját maga harmadik, csapatunk ötödik találatát így kialakítva az 5:0-s végeredményt.
Ezzel a győzelemmel biztosan Őszi Bajnok együttesünk, sőt a Bánhegyes hazai vereségének köszönhetően velük szembe 5 pontra nőtt az előnyünk, ugyanígy a Szentandrással szemben is , akik Battonyán ikszeltek. A Csorvás viszont továbbra is tapad (nyertek 4:1-re!!!!! Bánhegyesen), a különbség továbbra is 4 pont. Ettől függetlenül abszolút nem számíthatunk könnyű tavaszra, hiszen szinte minden riválisunkhoz mi látogatunk majd. Gratulálunk csapatuknak ehhez a remek teljesítményhez, a tavasszal még rá kell tenni egy lapáttal. A zárás előtt viszont még egy feladat, hozni kell szombaton az előrehozott tavaszi első fordulót! Hajrá Kétegyháza!

Nyilatkozatok:

Tóth István, a Köröstarcsa szakosztályvezetője:
— Gratulálok a Kétegyháza őszi első helyezéséhez. Jelenleg ennyi a különbség a két csapat között.

Mikulás Mihály: — Mély talajú pályán magabiztos győzelmet arattunk egy sportszerű mérkőzésen. Gratulálok az ifi csapat újabb győzelméhez.
Gólok: Árgyelán a 7., (11-esből) a 20., a 82., Boruzs a 25., Bozsó az 57. percben.
Jók: Petrovszki, Tímár, Mészáros, illetve Márk, Erdei, Árgyelán, Boruzs, Grósz.

Ifjúsági csapatunk újabb győzelemmel zárta az ősz szezont. Végig nagy akarással és koncentráltsággal játszottak a srácok, így megérdemelten nyertek 2:0 arányban.

id. Teresán Péter: A nehéz talaj ellenére kiválóan küzdöttek a fiúk, így megérdemlik a három pontot.
Jók: Oláh, Tóth, Lengyel, Dávid T., Puporka.


2010 november 19.

BEHARANGOZÓ! - A Körös partján vendégszerepelünk!

A megszokottól eltérően ezen a hétvégén vasárnap lépünk pályára, méghozzá Köröstarcsán. Sajnos nincsenek túl jó emlékeink velük kapcsolatban, hiszen az előző szezonban oda-vissza kikaptunk a tarcsaiaktól. Most itt a lehetőség a javításra, el kell hozni a 3 pontot az utolsó őszi fordulóban. Lesz még ugyan egy forduló, de az már a tavaszi első amit a szövetség előre hozott őszre.
A Köröstarcsa eddig nem a tavalyi formáját hozza, 7 megszerzett ponttal mindössze csak a 15. helyen állnak, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nem utolsóak. Hazai környezetben mindössze egyszer tudtak pontokat szerezni, ekkor a Békéssámson csapatát győzték le 3:2 arányban. A környezeti adottságoknak köszönhetően a pálya talaja kimondottan rossz, így a lelkes hazai játékosokon kívül a játéktérrel is meg kell küzdeni. Ettől függetlenül csak a győzelem az elfogadható, főleg egy éllovas csapattól.
A hétvégi kezdőben biztosan nem lesz ott Nagy, aki összegyűjtötte 5. sárga lapját, a többiek hadra foghatóak. Egyáltalán nem lesz ez könnyű meccs, mindenkinek kellő komolysággal és fegyelmezettséggel kell pályára lépnie ahhoz, hogy ne ez a mérkőzés legyen a forduló meglepetés eredménye. És hát az előbb már említett tavalyi kettős vereségért is vissza kéne vágni. Alaposan...!
Az ifi 11:00-kor, míg a felnőttek 13:00-kor kezdenek. Hajrá Kétegyháza!

A mérkőzés játékvezetői: Kundla Attila (Kalmár, Hévizi)


2010. november 16.

Kínkeserves 3 pont!


KÉTEGYHÁZI SE - MEZŐKOVÁCSHÁZI TE 1:0(0:0)
Megye LL labdarúgó mérkőzés
Kétegyháza, 100 néző
Vezette: Elek

Kétegyháza: Kiu - Kurta(Boruzs), Bozsó, Erdei, Nagy, - Grósz Á.(Palacsik), Ekker A.(Gyulai), Ekker G.(Kovács P.), Márk, - Papp, Árgyelán. Edző: Mikulás Mihály

Így novemberben egészen szép időben fogadhattuk Mezőkovácsháza csapatát. Ellenfelünk ugyan a 10. helyen áll, de mindenki tudta, hogy nem lesz könnyű meccs, s ezért figyelmet, összpontosítást követel, hiszen minden pont sokat számít ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a pozíciónkat. A mérkőzés kezdete után nem sokkal – már a második percben- Árgyelán végezhetett egy szabadrúgást, amit kapura is lőtt – s amihez nem sok kellett, hogy be is találjon. Majd ellenfelünk sem hagyta magát, s a 10. percben egy szép ziccert is sikerült kijátszaniuk, de fényezve ezzel kapusunkat ő ismét a helyén volt, s esélyük sem volt a góllövésre! Ennek hatására kapkodó játék kezdődött. Pontatlanságot, ütemtelenséget éreztem mindkét fél részéről. Ismét az ívelgető játék volt megfigyelhető, a passzolgató, építkező helyett. Küzdöttünk, harcoltunk, s a 20. percben egy szabálytalanság következtében 11-est ítélt a bíró. Ezt Papp végezhette, amit azonban ma kihagyott! A kihagyott 11-es után négy olyan kapu elé beadott labda volt, amihez nem sok kellett, hogy gól legyen, de sajnos az utóbbi időben sok ilyet láttunk már csapatunktól. Helyzet tehát volt, sőt térfélfölényünk is, azonban elég sokszor betömörültünk, s nem tudtuk teljesen áttörni a hátvédsort. Az első félidőt a rengeteg kihagyott helyzet, a sok szögletrúgás jellemezte, de akármilyen szögből próbálkoztunk kapura lőni, nem igazán jött össze semmi. Ellenfelünk a 30. perc után szinte a térfelünkre nem tudott lépni, azonban olyan jól álltak vissza, hogy azért mindig bele tudtak piszkálni a támadásainkba. Ekkor nagyon nehéznek tűnt, mert a feltételek adottak voltak, s kicsit pontosabb játékkal, odafigyelve, szinte azt csinálhattunk volna, amit csak akarunk.
A második félidő első percétől kezdve ismét támadójátékot láthattunk. S az ellenfél kapusa egy alkalommal igen durván jött ki, ezzel a labdás Papp alá csúszott, ami újra 11-est eredményezett, s ezt az 50’-ben Ekker A. értékesített is. 1-0! Kezdett élesedni a helyzet, ellenfelünk talán felébredt? Egyre többször kerültek kapunk közelébe, s játékosaink egyre ügyetlenebbnek tűntek – képesek voltak a 16-on belül passzolgatni, ahelyett, hogy minél messzebbre rúgták volna a veszélyzónából a labdát. Ekkor úgy láttam, hogy ez a játék kevés lesz a fennmaradó időre! A sporttársaknak ma is voltak téves ítéleteik, melyekkel több tiszta helyzetünket is sikerült érvényteleníteniük. Összjáték sem volt igazán, s sajnos voltak egyet nem értések a pályán belül is a feszült helyzet miatt. Pár perccel a vége előtt elég szorosra sikeredett a helyzet. Sok volt a szabálytalanság, s a másik fél nem pontosan úgy ítélte meg a dolgokat, mint az erre jogosult sporttárs – s ennek azonban ellenfelünk kapusa Sárközi hangot is adott, s így a 88’-ben piros lappal távozni kényszerült. Aztán a következő percben (89’) ismét lapot érdemlő szabálytalanság, újra kiállítás, hiszen ezen a mérkőzésen Szöllősinek ez volt a második. Kettős emberelőnyben fejeződött be a találkozó, a három pont birtokában, de azt hiszen, hogy senki nem kétli azt, hogy nehéz volt, s kicsit visszatekintve el kellene kezdeni mérlegelni dolgokat, s tanulni a hibáinkból, mert nem biztos, hogy mindig ilyen szerencsés helyzetben leszünk!

Annyit még ehez a mérkőzéshez, hogy ahogy a beszámolóból is látszódik 100 néző... azaz száz!!!! Egy megye II-es első helyezett csapat mérkőzésén???? Szomorú!

Gól: Ekker A. 50`.
Jók: Márk, Ekker G., Bozsó illetve Varga, Vígh

Nyilatkozatok:

Szabó András, Török András: Eddig még egyszer sem kritizáltuk a játékvezetőket, de amit a mai napon művelt ez a hármas, az minősíthetetlen!

Mikulás Mihály: Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést azzal, hogy kihagytuk a helyzeteinket, sőt még a 11-est sem tudtuk belőni.

Ifjúsági csapatunk a múlt heti remek játékot megismételve húzta be a 3 pontot. A srácok ráadásul hátrányból fordítva nyerték a mérkőzést a tabellán előttük helyet foglaló Kovácsháziak ellen. Gratulálunk!

id. Teresán Péter: Már a múlthéten is nagyszerű játékkal vesztettünk, de ezen a héten kijött a nagyszerű hozzáállás és mostmár látom a tudást is a csapatban. Ezt a meccset az erotikafesztiválon lévő játékosoknak ajánljuk.
Jók: Kovács, Kolimár, Teresán Á., Restye, Tóh V.


2010. november 12.

BEHARANGOZÓ! - A zöld oroszlánok érkeznek!


A 14. fordulóval folytatódik a megye II-s pontvadászat, ezúttal a Mezőkovácsházát fogadjuk hazai pályán. Aktuális ellenfelünk a tabella 10 helyén áll 15 megszerzett ponttal. Helyezésük igen árulkodó teljesítményükre nézve, többnyire hullámzó teljesítményt nyújtanak. Bár a megye I-ből való kiesésük óta ez jellemző a csapatra, tudnak meglepetést is okozni, ugyanakkor nyerhető mérkőzéseket nem tudnak behúzni. Kiemelkedő szereplést jobbára csak a 9 gólos Multyán tud felmutatni.
Célunk természetesen a 3 pont megszerzése, ebben az esetben biztosan az élen maradunk jobb gólarányuknak köszönhetően. Nem mellékes info még, hogy ebben a fordulóban rendezik a Szentandrás-Bánhegyes rangadót, így ha hozzuk a 3 pontot, akkor leszakítjuk valamelyik együttest, sőt döntetlen esetén mind a kettőt. Élni kell azzal a lehetőséggel, hogy mi vagyunk lépéselőnyben, biztosan hozni kell a győzelmeket és akkor senki sem tud ránk előzni. A múlt heti játékot el kell felejteni, az kevés lesz. Annál sokkal több kell mindenkitől! Meg kell mutatni szurkolóinknak és a megyének, hogy sokkal több van a csapatban, és nem véletlenül vezetjük a bajnokságot. Aki teheti, látogasson ki a mérkőzésre és szurkoljon a srácoknak. Felnőtt: Szombat 13:30, ifi: 11:30!

A mérkőzés játékvezetői: Elek István (Halász, Zacsok)

Hajrá Kétegyháza!!!!


2010. november 8.

Sajnos ez most kevés volt.


NAGYSZÉNÁS SE - KÉTEGYHÁZI SE 2:1(1:0)
Megye II labdarúgó mérkőzés
Nagyszénás, 150 néző
Vezette: Zahorán

Kétegyháza: Kiu - Nagy, Erdei, Bozsó, Kurta(Boruzs), - Grósz Á., Ekker A.(Márk), Gyulai(Kovács P.), Ekker G., - Papp, Árgyelán. Edző: Mikulás Mihály

Első helyezett csapatunk szombaton Nagyszénáson vendég szerepelt. Előre lehetett tudni, hogy nem lesz egy egyszerű meccs. A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, de helyzetet nem nagyon tudtak kialakítani. Ez a lendület aláfagyott a 15 perc környékén, kezdtük átvenni az irányítást. Sőt az első helyzetünkből máris vezethettük volna, de Árgyelán szétlőtte a kapufát. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát, a hazai csatár az első lehetőségét még mellé lőtte, ám mi tálcán kínáltuk neki a következőt, amivel élt is. 25 perc 1:0! Sajnos már az első 20 percben kettő kellet kényszerűségből cserélnünk, előbb Gyulai majd Ekker Attila sérült meg. A félidőig igazából említésre méltó este már nem történt, mentünk előre, de az utolsó passzok nem sikerültek, ha esetleg mégis, akkor meg a szénási kapus volt a helyén.
A második félidő elejét sikerült megnyomni, olyannyira, hogy az 55 percben Márk kiegyenlített. Árgyelán végzett el egy szabadrúgást, a kapus védeni tudott, de a kipattanót szélsőnk beverte. 55 perc 1-1! Sajnos ez nem sokáig maradt így, ugyanis 10 perc elteltével ismét amoda volt az előny. A hazaiak csatára lépett ki védőink gyűrűjébe, első és második próbálkozását még védte kapusunk, ám harmadjára már nem hibázott 2 méterről. Sajnos védőink lemaradtak rendesen ennél a gólnál, hiszen a szénási játékos háromszor is próbálkozhatott anélkül, hogy bárki is zavarta volna. 65 perc 2-1! Ezután egy lapra feltéve mindent támadtunk, de csak pontrúgásokig jutottunk, amiket a szénási kapus rendszerint kivédett. Hátul értelemszerűen kinyíltunk, ám a hazaiak se találtak már be (kaptak egy tizenegyest is, hozzá teszem jogosan) így maradt a 2-1.
Összességébe elmondható, hogy ez nem a mi napunk volt, az akarással és a küzdéssel nem volt gond, de a játék az nagyon nem ment (a hazaiak se brillíroztak). Volt már ilyen a történelembe, meg lesz is még, nálunk nagyobb csapatoknál is, úgyhogy nem kell ebből ügyet csinálni.
A meccshez még hozzá tartozik, hogy a játékvezetőnek volt pár óriási hibája, az első gól les gyanús (rendszerint rossz döntés született, hozzá teszem mindkét oldalon) volt, továbbá kétszer értek kézzel a labdához a 16-on belül a hazaiak, de a síp néma maradt. Ettől függetlenül sok csapathoz képest nem kezdjük el a bíró nyakába varrni a vereséget, magunkba kell keressük a hibát.

Nyilatkozatok:

Godár Tibor: — Nagyon értékes győzelmet szereztünk, a bajnokaspiráns ellen.

Mikulás Mihály: — Az első tíz perc kényszerű cseréi meghatározták a játékunkat és a mérkőzés végkimenetelét. Nincs semmi gond, megyünk és dolgozunk tovább.

Gólok: Kókai a 25., a 65., illetve Márk az 55.
Jók: Asztalos, Godár Gy., Vili, Kókai, Kiss Z., illetve Márk, Ekker G., Kovács P.

Ifjúsági csapatunk 3:2-es vereséget szenvedett. A srácok nagyon jól küzdöttek végig a második helyezett ellen, az utolsó percekig döntetlen volt az állás, ám a végén egy figyelmetlenség eldöntötte a 3 pont sorsát.
Gólok: Zemencsik 2!
Jók: az egész csapat.


2010. november 05.

BEHARANGOZÓ! - Nagyszénás a következő állomás!

Lassan közeledik az őszi idény vége, még 3 forduló vár a csapatokra. Mi a soron következő játéknapon Nagyszénásra látogatunk. Ahhoz a Nagyszénáshoz, akik tavaly ősszel újoncként utolsóként fordultak, majd tavasszal megtáltosodtak és simán bent maradtak. Már ekkor jól sikerültek az erősítéseik, amit idén nyáron tovább folytattak, így abszolút nem meglepetés az idei jó szereplésük. Jelenleg a közvetlen élboly mögött tartózkodnak, a múlt heti dobozi vereségük egy 5 meccses győzelmi és kapott gól nélküli sorozatot szakított meg. Hazai pályán még veretlenek így egy igazán jó és küzdelmes mérkőzésre van kilátás.
A múlt héten botlottak a riválisok, mi viszont fölényesen nyertünk, így most már egyedüliként vezetjük a bajnokságot. Ha ezt a 2 mérkőzést sikerülne hozni, akkor őszi elsőként várhatnánk a tavaszi folytatást, így nem meglepő, hogy a 3 pontért utazunk szombaton. Nem lebecsülve a másik két csapatot (Mezőkovácsháza, Köröstarcsa), de a holnapi ígérkezik a legkiélezettebbnek a három közül. Az utóbbi pár fordulóban csatáraink is egyre jobb százalékban értékesítik helyzeteiket, amit a nagy különbségű győzelmek is igazolnak. Hátul vagyunk talán a legstabilabbak (mi kaptuk a legkevesebb gólt), így nem elbizakodva, de jó formában várjuk a találkozót. Ha meglesz a kellő alázat és koncentráltság, akkor meglesz a siker is. Eltiltott, sérült nincs, így mindenki hadra fogható a keretből. A nagyobb távolság ellenére reméljük sokan elkísérik a csapatot szénásra is, és biztatják a fiúkat az elsőtől az utolsó percig.
Hajrá Kétegyháza!!!

A mérkőzés játékvezetői: Zahorán János (Fehér, Sándor)


2010. november 2.

Hat gólos sikerünkkel és a Szentandrás botlásával már csak egyedül az élen!

KÉTEGYHÁZI SE - DOMBEGYHÁZ NSE 6:0(3:0)
Megye II labdarúgó mérkőzés
Kétegyháza, 200 néző
Vezette: Barna

Kétegyháza: Kiu - Nagy, Erdei, Bozsó(Kovács P.), Kurta(Vass), - Grósz Á., Gyulai, Ekker A., Márk(Ekker G.), - Papp(Kajári), Árgyelán. Edző: Mikulás Mihály

Remek időben kiváló pályán kezdődött a mérkőzés. Az első percekben jobbára tapogatózás folyt a pályán, az első lehetőséget mi hagytuk ki. Igyekeztünk támadólag fellépni, ám a Dombegyiek ekkor még határozottan védekeztek. Igazából nem jegyezhettünk fel túl sok eseményt a mérkőzés elejéről, egészen Ekker Attila szögletéig. Beívelésére Nagy érkezett remekül, és szépségdíjas mozdulattal fejelt a hálóba. 1-0! A gól meghozta az igazi lendületet, több szép akciót vezettünk, távolról is próbálkoztunk aminek meg is lett az eredménye. A 36. percben Papp indítása után csapatkapitányunk élt a helyzettel. 2-0! Már mindenki a szünetre készült, Ekker Attila azonban nem. Egy messziről elvégzett szabadrúgása után érintés nélkül jutott a labda a hálóba. 3-0! Így mentünk szünetre. Három gólos vezetésünk tudatában nyugodtan mehettünk szünetre, ám voltak hibák a játékba, de mindenki küzdött, hajtott ahogy az elvárható is.
Sajnos azt meg kell jegyeznem, hogy nagyon kevesen voltunk kint, amit nem értek hiszen a megye II éllovasa vagyunk, és kiváló csapat van Kétegyházán.
A második félidő az elsőhöz hasonlóan kezdődött, talán túlságosan is megnyugodtunk háromgólos vezetésünk birtokában. A 2. félidő első helyzete egy vendég lehetőség, ám Kiu remekül hárított. Edzőnk ekkor két poszton is frissített, ami után Papp növelte előnyünket egy óriási lövéssel! 4-0! Ezután folyamatosan jöttek a helyzetek, amiből párat sikerült elszórakozni, ám még így is futotta kettőre. Előbb Árgyelán 5-0!, majd Ekker A. szerzett újabb gól, ezzel kialakítva a 6-0-ás végeredményt.
Összességében elmondható, hogy magabiztosan nyertük a találkozót még ilyen arányban is. A Békésszentandrás kikapott Dévaványán, így mostmár egyedül vagyunk az élen.

Nyilatkozatok:


Mikulás Mihály: Megérdemelten nyertünk a szimpatikus Dombegyház ellen, amihez gratulálok a csapatomnak.

Kontró Károly: Ma ennyire voltunk képesek. Az eredményen látszik a két csapat közti különbség. További sok sikert a hazaiaknak.

Gólok: Papp 2, Ekker A. 2, Árgyelán, Nagy.
Jók: Erdei, Ekker A., Árgyelán, Papp, Kurta, Márk illetve Szűcs, László.

Ifjúsági együttesünk csalódást keltő 1:1-es döntetlent ért el.

id. Teresán Péter: A gyenge játék és a sok kihagyott helyzet megbosszúlta magát. Egy kicsit magunkba kell néznünk.
Jók: Gulyás, Kolimár.


2010. október 28.

BERHARANGOZÓ! - A Dombegyházát fogadjuk a 12. fordulóban!

A soron következő bajnokin ismét hazai környezetben lépünk pályára, ezúttal a dombegyieket fogadjuk. Hétvégi vendégeink a tabella 12. helyén állnak 12 megszerzett ponttal. Teljesítményük igen hullámzó, pontot raboltak többek közt a Csorvástól és a Magyarbánhegyestől is, de ugyanakkor kikaptak a Sámsontól vagy épp a Vésztőtől. Tavaly magabiztosan hoztuk a hazai összecsapást, viszont idegenbe kikaptunk, bár akkor ugye számunkra már tét nélküli volt a bajnokság. Most viszont van, nem is kicsi, ugyanis ha begyűjtjük a 3 pontot akkor biztosan megtartjuk a múlt héten átvett első helyet. Riválisaink ráadásul igen nehéz forduló elé néznek, az Okányiak a Battonyát, a Szentandrásiak pedig Dévaványára látogatnak. Csapatunkba mindenki egészséges, eltiltott sincs, így teljes kerettel várhatjuk a találkozót. Ami biztos, hogy a Dombegy nem feltartott kézzel fog kifutni a pályára. Nem szabad különösebb figyelmet fordítani jelenlegi helyezésünkre, majd a végelszámolásnál ráérünk ezzel foglalkozni. Ez a 3 pont is legalább annyira kell mint a múltheti, vagy az azelőtti, vagy akármelyik.
Az ifik 12:30-kor, a felnőttek 14:30-kor kezdenek. A hétvégére remek időt jósolnak, így ez se akadályoz senkit abba, hogy kijöjjön a pályára és szurkoljon a srácoknak! HAJRÁ KÉTEYHÁZA!

A mérkőzés játékvezetői: Barna Sándor (Czirok, Krajcsovicz)


2010. október. 25.

A battonyai 3 ponttal élre álltunk a tabellán!


BATTONYAI TK - KÉTEGYHÁZI SE 1:2(1:1)
Megye II labdarúgó mérkőzés
Battonya, 200 néző
Vezette: Pogonyi

Kétegyháza: Kiu - Nagy, Bozsó, Erdei, Kurta, - Grósz Á.(Palacsik), Ekker A.(Kovács P.), Gyulai, Ekker G.(Márk), - Árgyelán, Papp(Boruzs). Edző: Mikulás Mihály

A nemzeti ünnepen Battonyára látogattunk. Nagyon jó időben kezdődött a mérkőzés, remek hangulatban vártuk a találkozót. Az első percekben próbáltunk kezdeményezni, ami többé - kevésbé sikerült is. A pálya talaja remek volt, kiválóan előkészített pályán játszhattunk. Ezt követően egy hazai támadás után helyzet alakult ki kapunk előtt, amit Kiu bravúrral védett. Sok volt ebben az időszakban a szabálytalanság, így folyamatos játék nem alakult ki. A következő helyzet is a hazaiak nevéhez fűződik, ezúttal Erdei blokkolt. Kicsit kapkodva játszottunk, sok volt az eladott labda. Majd egy remek beívelés után Nagy fejelt centikkel a kapu fölé. Továbbra is mi érvényesültünk, ami Gyulai távoli próbálkozás is jelzett, ám a battonyai kapus védeni tudott, majd Árgyelán szabadrúgását ütötte szögletre. Aztán a 27. percben egy jobboldali gyors támadás után Grósz kapott remek labdát, átvétel után pedig kilőtte a hosszút. 0-1! A gól után reméltük megnyugszunk, a hazaiak vették át az irányítást, de védelmünk jól zárt. A félidő vége felé ismét Kiu védett, ám az ezt követő szöglet utáni kavarodásból a Battonya egyenlíteni tudott. 1-1! Rosszkor jött a gól, hiszen az első félidő végén született. Az első félidőről elmondható, hogy mindkét csapatnak voltak helyzeteik, ám mindkét oldalon csak 1-1 lett értékesítve.
A 2. félidő úgy kezdődött, mint az első, mindkét csapat próbált támadni, ám sok volt a pontatlanság. Sajnos a játékvezető nagyon rossz felfogásban vezette a találkozót, a kapusunkat többször is megrúgták, de nem került elő a sárga lap. Folyamatos játék továbbra sem tudott kialakulni a sok belépő miatt, majd egy távoli battonyai próbálkozás, amit ismét Kiu védett bravúrral. Edzőnk ekkor cserélt, Papp helyett Boruzs játszott tovább. A 60. percben egy kezezés után tizenegyest kaptunk, amit Árgyelán magabiztosan értékesített is! 1-2! Ekkor további cserék következtek, Ekker A. helyett Kovács P. lépett a pályára, amivel edzőnk a középpályát akarta megerősíteni. Nem játszottunk jól a gól után sem, ám védekezésünk jól működött, kapusunk pedig bravúrosan védett, és ez önbizalmat adott a csapatnak. Az újabb cserét követően – Ekker G. helyett Márk – Kovács Péternek volt egy jól irányzott lövése, ám a kapus bravúrral védeni tudott. Az utolsó percekre eléggé beszorultunk, ám védekezésünk továbbra is stabil volt. A végére még maradt egy nagy battonyai helyzet, de Kiu ezúttal is védeni tudott. Sokat köszönhetünk neki, remekül tette a dolgát. A vége 1-2!
A meccsről elmondható, hogy megérdemelten nyertünk, remekül küzdve, igazi csapatmunkával hoztuk a találkozót. Köszönjük szurkolóink buzdítását, és, hogy elkísértek minket.

Nyilatkozatok:

István András: Nagy küzdelem folyt a pályán, játékunk és lehetőségeink alapján akár nyerhettük is volna a mérkőzést.

Mikulás Mihály: Játékunk elmaradt a várttól, de megvan a győzelem és ez a fontos.

Gólok: Kovács 44’ illetve Grósz Á. 27’, Árgyelán 60’
Jók: … illetve Kiu, Erdei, Gyulai, Bozsó, Árgyelán

Ifjúsági csapatunk fölényes 6:1-es győzelmet aratott. A fiúk jól és magabiztosan játszva hozták a kötelező győzelmet.

id. Teresán Péter: Végre a jó játék is megjött, maximálisan meg vagyok elégedve a hozzáállással, csak így tovább.
Gólok: Puporka 2, Oláh, Zemencsik, Kolimár, Csobán.
Jók: Puporka, Csobán, Gulyás, Oláh.


2010. október 20.

BEHARANGOZÓ! - Battonyára látogatunk a 11. fordulóban!

A 11. fordulóban Battonyára látogatnak csapataink. Ahoz a Battonyához aki az előző szezonban még az NB III alföld csoportjában szerepelt, ám több okból kifolyólag (többek közt a "Battonya a battonyaiaké" zúgolódás miatt) ebben a szezonban a megye II-re neveztek. Az NB III-as keret teljesen szétszéledt, így gyakorlatilag a tavalyi megye III-as csapat tagjai alkotják a mostani keretet 1-2 emberrel kiegészülve. Eg

Szavazás
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!