Bejelentés


Városom története Hírös város az Alföldön....


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
1895 – 1897 –ben a régi utcák lebontásával , kinyitják a sugárutat, a mai Rákóczi utat.
Kada Elek kezdi meg a Rákóczi út beépítését a városi bérház (Cifrapalota 1902-0903) építésével,  amit a Gazdasági Egyesület,  az Úrikaszinó ( 1911. Jánszky és Szivessy alkotása Iványi Grünvald freskóival), a Törvényszék palotája (1903-0904) és a Városi Mozi (1912) követ.
Napjainkban elkezdték a Rákóczi út felújítását, átépítését. Tervek szerint a régi hangulatot, látogatottságot akarják így visszahozni, mert mióta a Városi Mozi, a KTE pálya (futball meccsekre én is kijártam, télen pedig itt korcsolyáztam, szánkóztam) megszűnt, szinte kihalt lett az utca. Köszönhető még annak is, hogy a rendezvényeket teljesen áttették a főtérre és a Malomba.
Pedig mennyi rendezvény volt itt anno… A május elsejei felvonulások végén pedig a Vasútkertben  voltak a vállalati rendezvények.. Ki emlékszik még a Pálma presszóra, Leértékelt áruk boltjára, Játékboltra, Festékboltra.. és sorolhatnám… A század elején pedig itt volt az utca közepén a zöldségpiac..
Lásd a kapcsolódó cikket az  http://baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/zajos-munka-a-rakoczi-uton-387322 oldalon.
A képek saját készítésűek. Az írás és a képek felhasználása engedélyemhez kötött.

 


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!