Bejelentés


Igrice


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A program délelőtt fél 9-től 12.00 óráig tart. Indulás a Tesco áruház parkolójából, az üvegvisszaváltó felőli oldalon háromnegyed kilenckor.

Évszaknak, időjárásnak megfelelő öltözetről, távcsőről, egyéb eszközökről mindenki maga gondoskodik. A program "rossz idő esetén" (eső, hideg, szél, hóesés stb.) is megtartásra kerül.


Bármilyen kérdésével fordulhat hozzám is: dr.mazsi@freemail.hu

e-mail cím:uppertisza@freemail.hu

 

 

 

2011 április 2-án lezajlott az idei évi nagy takarítás az igrice befolyó részénél és a Lukalaposi szivárgónál.Szép számmal voltunk önkéntesek, így Kb 4 óra alatt végeztünk a szemétszedéssel.

Ezenkívül a Lukalaposnál hiányzó vízmérő bot is megkerült, visszahelyeztük.További info a MUNKÁNK menüpont alatt.

 

 

 

 

Befolyó Lukalapos Kifolyó

 

2010 Augusztus 16-án a következők történtek:

Új vízszintjelzők kerültek kihelyezésre mind a 4 ponton. Befolyó érnél a betonra festettünk fel mérőcsíkot, itt 120 cm volt a vízállás, Lukalaposi szivárgónál 190 cm hosszú "karót" sikerült leverni, melynél a vízállás 95 cm-nél állt. Kifolyónál is "karó" lett leverve( szintén 190 cm hosszú), ott 160 cm -en állt a víz, Bujtos csatornánál újra a betonra fújtunk fel mérőcsíkot, jelenleg 50 cm volt a vízmagasság.


Íme néhány kép :

Kriszta Dénes és Andi befolyónál  Vízmérce befolyó

Lukalapos Kifolyó Bujtos csatorna


Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Hírek
Téli madárgondozás

Ezekben a napokban a vastag hótakaró és a csípős hideg miatt még nehezebb a madaraknak élelmet találni. A gondos természetbarátok gyakorta helyeznek finom falatokat a madáretetőkbe, azonban ilyen időben fontos a megfelelő mennyiségű ivóvízről is gondoskodni. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület azt javasolja, hogy reggelente töltsük fel az éjjel befagyott itatókat "kézmeleg" vízzel. Mivel a madarak a képződő jéghártyát még át tudják törni a csőrükkel, ezzel egész délelőttre elláttuk őket folyadékkal. "A nálunk telelő madarakat váratlanul érte ez a gyorsan jött kemény hideg. Fontos, hogy zsiradékban és nedvességben is gazdag táplálékot helyezzünk ki az etetőkbe. Ilyenek lehetnek a gyümölcsök, különböző olajos magvak, de akár a vaj is. Fontos, hogy csak akkor kezdjük madáretetésbe, ha a táplálék-utánpótlásról egész szezonban gondoskodni tudunk." - mondta Figeczky Gábor a WWF Magyarország igazgatója. Ha az állatokat az etetőkhöz szoktatjuk, de azt üresen hagyjuk, a madaraknak nem lesz idejük új forrásokat találni és legyengült szervezetük a mínuszokban egy éjjelt sem bír ki. A vizek befagyása a vízimadarak életét is befolyásolja, de ezek a fajok nem szorulnak rá a segítségünkre, mert a récék, ludak, sirályok a jégpáncéllal fedett tavakról a folyóvizekre költöznek vagy Európa délebbi és tengerparti régióiba vándorolnak. A meteorológiai jelentések alapján az ország több területén alakulhat ki kritikus hóhelyzet. Ilyenkor a legfontosabb teendő, hogy a feltöltött etetőkről és itatóról - különösen ha ezek nem fedettek - alkalmanként távolítsuk el a havat, hogy a madarak hozzáférjenek az életmentő eleséghez és vízhez.

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!