Bejelentés1964 májusában születtem Budapesten. Már gyermekkoromban is vonzott a rajzolás, festés. Szabadidőmet általában valami kreatív dologgal töltöttem. Még a papír és a festék illatát is imádtam.

A gimnázium elvégzése után, továbbtanulás helyett egy dekorációs műhelybe mentem dolgozni. Egy év eltelte után tudtam, hogy ez a nekem való munka, így felvételiztem a Kirakatrendező és Dekoratőr Képző Iskolába, ahova azonnal felvettek. Így lett a foglalkozásom: kirakatrendező és dekoratőr.

Évekig a szakmámban dolgoztam, egy idő után saját dekorációs műhelyem volt, ahol kirakati grafikákat, cégtáblákat készítettem. Második gyermekem születése után, azonban fel kellett adnom műhelyemet, mivel nem voltak alkalmazottaim. Ennek ellenére az alkotási vágy mindig bennem maradt.

Éppen kislányom által ismerkedtem meg az üvegfestéssel. Neki vettem először üvegfestéket, mikor még ovis volt. Őt csak két napig érdekelte a dolog. Viszont engem szinte azonnal elvarázsolt az üvegen megcsillanó színek csodavilága. Ezután szinte minden szabadidőmet festéssel töltöttem. Lépésről – lépésre eljutottam a többrétegű üvegfestéshez. Faliképeimhez gyanta alapú üvegfestéket használok, ez az úgynevezett „hideg” üvegfestési technika, mely nem igényel semmiféle égetést. Ezen kívül festek még különböző üvegtárgyakra is: vázákra, kínálótálakra, lámpákra. Ezekhez vízbázisú üvegfestéket használok,  kiégetem őket, így válnak tartós használati tárggyá.

Már 20 éve, hogy az első ecsetvonást húztam az üvegen, de a „szerelem” azóta is tart. Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne festenék. Ha végignézed munkáimat, láthatod, honnan hová jutottam! Az utóbbi 16 évben számos kiállításom volt. Célom, hogy egyszer majd csak ez a csodálatos hobby legyen megélhetésem forrása!

Ha tetszenek a munkáim, és szeretnél valami egyedit magadnak, vagy ajándékba, keress meg!


Gálik Erika

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!