Bejelentés


Gay Christian A Keresztény Melegekért

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Ebben a rovatban olyan filmeket ajánlunk figyelmetekbe, melyek a  kereszténység és homoszexualitás megéléséről, meleg emberek Istenbe vetett hitéről, személyes útkeresésről szólnak.
Mivel más vallások esetében is felmerül a probléma, és az alapkonfliktus lényegében nem, vagy csak kis mértékben különbözik, mint a kereszténység esetében, arra gondoltuk tanulságos lehet, ha felveszünk a kínálatba zsidó-meleg, ill. iszlám-meleg vonatkozású filmeket, dokumentumfilmeket is. Sajnálatos módon ezeknek a filmeknek a többsége egyenlőre csak angol nyelven elérhető, de bízunk benne, hogy hamarosan sor kerül a magyarországi megjelenésre is!

Két változatát is elkészítjük az ajánlóknak. Ezen az oldalon a cím mellett egy rövig, 4-5 mondatos ismertetést találtok. Előfordulhat, hogy dokumentumfilmek esetében ennél bővebb leírást találtok majd...
Egy másik oldalon un. "spoilereket", és képeket is tartalmazó hosszabb leírást olvashattok.

Mik azok a spoilerek?
A kifejezés az angol spoil (’elrontani’) igéből származik. Magyar szóként jószerével csak az internetes szlengben használatos. Tartalmilag leginkább a poéngyilkosság fogalmával rokonítható.
A spoiler irodalmi művekre, filmekre, videojátékokra stb. vonatkozó olyan információ, amelynek idő előtti közlése elronthatja, tönkreteheti a befogadás élményét. Leggyakrabban a végkifejlet elárulását jelenti, de kulcsfontosságú információk (főleg hosszabb alkotások esetén) nem csak a mű végén találhatóak.
Pár példa:
Krimiben a gyilkos személyének elárulása.
A cselekmény olyan fordulatának előrejelzése, amely az alkotó által kívánt hatást (izgalmat, szorongást, meghatódást, nevetést stb.) váratlansága révén éri el.
Valamely (fő)szereplő halálának (vagy egyéb sorsdöntő eseménynek) elárulása.

Minden egyes filmet mi magunk is megnézünk, ezért előfordul, hogy a részletesebb leírásba személyes benyomásokat, ill. kritikákat is belecsempészünk.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy mindenki csak saját felelőségére olvassa át a hosszabb leírást a film megnézése előtt, mert nem szeretnénk, ha utána reklamálnátok, hogy lelőttük az összes poént, meg úgy általában a lényeget!!... 
Wink 

Íme a link, a spoilereket is tartalmazó leírásokhoz:

Filmekről bővebben


Most pedig a filmekről röviden:

Prayers for Bobby  /Imák Bobbyért/:

Mary Griffith (Sigourney Weaver) konzervatív keresztény elvek alapján neveli gyermekeit.  A családi idill megváltozik, amikor kiderül, a legkisebb fiú, Bobby homoszexuális.
Kitűnő színészi alakítások, hiteles lélektani ábrázolás, torokszorító jelenetek.. Első ízben könyv formájában került nyilvánosságra, és Amerikában meleg tinédzserek ezrei adták szüleik kezébe a történetet. Megtörtént eseményeket dolgoz fel!
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

Ordinary Sinner  /Hétköznapi bűnös/:

Egy fiatal srác, akiben kétségek merülnek fel hitével, és Istennel kapcsolatban, ezért otthagyja a papi szemináriumot. Egy lelkipásztor, aki nyíltan felvállalja másságát. És egy bűntény, amely felforgatja a kisváros életét...

- Next year in Jerusalem  /A következő évben Jeruzsálemben/:

Két ortodox zsidó férfi egymásba szeret. Családi feszültségek, küzdelem az önelfogadás útján egy olyan közegben, ahol a hagyományoknak nagyobb jelentősége van, mint annak, amit a szív diktál...

- The eyes of Tammy Faye  /Tammy Faye szemei/:

Tammy Faye egyike volt azon keresztény vezetőknek, akik nyíltan kiálltak a melegek mellett, és felléptek az egyházon belüli megkülönböztetés ellen. Amerikai partner oldalunk, a Soulforce alapítója, Mel White többször is feltűnik a dokumentumfilmben. Hosszú évekig személyes baráti kapcsolatban voltak.
Az életéről szóló dokumentumfilmet 2000-ben a Sundance fesztivál nagydíjára jelölték.
Részletes életrajz, és további érdekességek a "filmekről bővebben" link alatt!

- Ties That Bind   /Kapcsolatok, amik köteleznek/:

Az "In The Life Media" ( továbbiakban ITLM ) azzal a céllal jött létre, hogy műsorai révén lerombolja a sztereotípiákat, és felvegye a harcot a homofóbia ellen. Változatos programjaik hiteles tájékoztatást adnak a GLBT közösségek munkájáról, azokról a témákról, melyek foglalkoztatnak minket, ill. nagy hatással vannak mindennapjainkra.
Az amerikai nemzeti tv csatornák 68%-ában (!) közvetítik műsoraikat, ami azt jelenti, hogy minden államban jelen vannak, és további terjeszkedésre készülnek a közeljövőben.
2009 januárjában a homoszexualitás és a kereszténység, ill. a homoszexualitás és más vallások (zsidóság és iszlám) kapcsolata volt a fő téma.
A dokumentumfilm (Ties that bind) első részében az ex-gay mozgalomról láthatunk egy összefoglalót, majd volt vezetők és tagok nyilatkoznak a témáról. Feltűnik Darlene Bogle is, akiről az "ex gay tapasztalatok" - menüpontban bővebb információt is találtok.
A második részben Sharon Kleinbaum leszbikus rabbi, és Gene Robinson meleg anglikán püspök osztják meg egymással (és velünk) tapasztalataikat.
Ezt követően érdekes háttérinformációkat tudhatunk meg a "Jihad for love" c. fim kulisszatitkairól, amely muzulmán vallású melegek és leszbikusok küzdelmeit mutatja be a szigorú vallási tradíciókkal szemben.
A jó hír, hogy a dokumentumfilm, - és ezen kívül még rengeteg korábbi program is -  teljesen legálisan, és ingyenesen letölthető az ITLM honlapjáról:  In The Life Media
/A letöltéshez iTunes telepíte szükséges!!/

- For the Bible tells me so..    / Mert a Biblia így mondja.. /

Két ember szerelme lehet "utálatosság"? Lehetséges, hogy a szakadék, mely a melegek és a kereszténység között tátong, túl nagy ahhoz, hogy áthidaljuk? A Biblia szolgálhat ürügyként gyűlöletkeltésre?
Öt "nagyon normális, nagyon keresztény, és nagyon amerikai" család példáján keresztül bepillantást nyerünk, hogyan dolgozzák fel különböző keresztény háttérrel rendelkező szülők, amikor gyermekükről kiderül, hogy homoszexuális.

- Be like others   /Légy olyan, mint a többiek/

Egy 2008-ban készült dokumentumfilm az iráni transzexuálisok életéről Tanaz Eshaghian rendezésében.
Az egész világon (Taiföld után) Iránban végzik a legtöbb nemátalakító műtétet. Muzulmán ország lévén, ez mindenképpen figyelemreméltó! Interjúk a leendő és volt páciensekkel, ill. egy orvossal, aki már több száz sikeres műtéten túl van..

- Welcome to Paradise  / Üdvözlünk Paradise-ban /

Élvezetes családi mozi egy lelkipásztorról, és annak fiáról, akik egy nagyvárosi gyülekezetben való szolgálat után egy pici vidéki községbe kerülnek. 
Amellett, hogy szórakoztató, a filmben több fontos üzenet is elhangzik:  a másság elfogadása, egymás tiszteletben tartása, az egyházon belüli megújulás fontossága stb…
Egyetlen egy meleg mellékszereplő található benne, de az ahogyan beleszőtték a történetbe nagyon aranyos, és megható! :-)

- Jihad for love  /Szent háború a szeretetért/

A gyönyörű helyeken játszódó és feltűnően szépen, művészien filmrevitt alkotás készítői ellátogattak a világ legnagyobb muszlim lakosságával rendelkező országaiba. (Dél Afrika, Egyiptom, Török o., Irán, India...)
Interjút készítettek több meleg és leszbikus fiatallal.
Megrázó történetek, hiteles tanúbizonyságok, magával ragadó képsorok! Talán vannak, akik csodálkoznak rajta, hogy miért kerülnek fel más vallások és a homoszexualitás kapcsolatát boncolgató filmek ajánlói egy keresztény-meleg honlapra.
Nem szeretnénk magyarázkodni! Látni, hallani kell ezeket a történeteket, és szerintem minden fenntartásunk szerte foszlik!

 

 

 

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!