BejelentésDUNAPECA HORGÁSZPORTÁL
Horgász barátság

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


DUNAPECA
HORGÁSZ BARÁTSÁG
3.vízszint magas,víz állása változatlan vagy árad,nagy a sodrás,szél erőssége közepes vagy annál nagyobb,meghorgászandó távolság 30 méter felett. Ez esetben felszerelésem a következő: 1.Feeder bot 3,60 m hoszú 30-100 gramm dobósúlyú 2.Teleszkópos bot 3,8 m hoszú 50-110 gramm dobósúlyú Tapasztalatok: Sokat gyakoroltam a bedobásokat.Jó technikával egy max 110 grammos dobósúlyú bottal,akár 130 grammos nehezéket is biztonságosan be lehet dobni a kívánt helyre.Teleszkópos botom orsóján sem használok 0,28-0,30 mm-nél vastagabb zsinórt. Orsó méretek: Picker botnál 20-as Feeder botnál 30,35-ös Teleszkópos botnál 40-es Legújabb tapasztalaim után lecserélem a botjaimat ha az adott víz sodrása nagyon erősnek tűnik. Ekkor két T-REX TOP MIX Feedert vetek be 60-200 gr dobósúlyal. Eggyiket a gyengébbik sárga spiccel szerelem,míg a másikon az erősebbik pirosat használom. Ez a bot egy igazán remek csodamű. Papp Józsinak csak gratulálni tudok. Remélem nem pontosak az információim,miszerint ennek a botnak a gyártását leálították. Nagy kár volna érte. Etetés: Nem vagyok a folyóvizi etetés rajongója.Mindig a helyszíni szemle után döntöm el, hogy etetek-e vagy sem.Mondhatom az esetek 95 százalékában nem etetek,mert kevés szabadidőm miatt csak rövidre tervezem kiválasztott helyemen a horgászatot.Van olyan kitapasztalt helyem is ,ahol a megfogott halak majdnem mind márnák.Itt az etetést a gyors sodrás és viszonylag kicsi halmennyiség miatt nem alkalmazom,mivel nincs ami lelopja horgomról a csalit,mielőtt a kedvenc márnáim rá nem találnak. Ez már megmutatkozik a fogásokon is,hiszen aki rátalál egy ilyen helyre, és az ideje is kevés ,sokszor jobb pozícióban van mint az, aki etetéssel kísérletezik valamelyik agyonhorgászott vizen. Praktikák: Feeder botom egyik spiccén lecseréltettem a sic gyűrűsort nagyobb atmérőjű gyűrükre.Ezekről a gyűrükről is levágtam a talpazatuk egyik részét,mivel így érzékenyebbé válik botom a spiccem lecsökkent merevsége miatt.Helyüket körömlakkal bevontam és megvártam míg beszárad. Másrézt a nagyobb átmérőjű gyűrukkel javulnak botom dobási paraméterei. Ajánlatos kicserélni a véggyűrűket teleszkópos botjainkon is, mivel ezek jobban kopnak spicctagjaink nagyobb terhelése miatt,de a sok fel vitt szennyeződéstől is .Főleg a finom Dunai homok árt nekünk a legtöbbet,mert véggyűrűnkön kialakult mélyedések ,apró karczolásai gyengítik zsinórjaink teherbírását.
Még valamikor a 90-es évek elején egy Estergomi horgászboltban az ottani eladó ajánlatára ,vettem egy igazán érzékeny Picker botot,amelyet senki sem akart megvenni mivel a nyéltag és a spicce is vékonynak tűnt.Sokan azt gondolták akkoriban,hogy nem jó másra mint kishalazásra.Én megvettem és rövidesen ki is próbáltam .Természetesen folyóvizen is. Rengeteg halat fogtam vele.Egy szép napon aztán a tapasztalatlanságom miatt elkövettem egy nagyobb hibát.Nyárfa virága borította vastagon a folyót mikor egyszercsak kápást észletem botom spiccén. Bevágtam néki,majd elkezdtem a felcsévélést.minden simán ment mindaddig míg a zsinóromra felrakodot kosz elnem érte a vékony átmérőjű gyűrűsort. Ekkor általában a véggyűrűn szokott megakadni a kosz ,de most nem így történt.A spiccrész felől a második gyűrűn akadt meg.Ezáltal a spiccem rugalmassága nem tudta kikorigálni a gyűrűre ható erőt és az nyomban eltört. Tehát ezen a ponton is van jogosultsága a nagyobb átmérőjű gyűrűknek. /01.11.2008./Legutóbbi horgásztúrámkor is sikerült fognom márnát. Természetesen nem használtam etetőanyagot. A Duna vize igencsak tiszta volt,így a halakat beljebb kerestem. A szomszéd horgásztársam gumis csónakjával befele indult,mondván a halak beljebb tartózkodnak. A tiszta vízben láthatott valamit ,mert álandóan modogatta hogy alatta halak mozgását észleli. Majd később egyre csak beljebb ment mivel egyre kevésbé észlelte mozgásukat. A hal bár ott volt a csónakja alatt ,de ennek ellenére nem tudott kicsikarni a lehetőségéből csak egy kis keszeget. És bizony etetett is . Erre én is bevetettem a 170 gr lyukacsos karika ólomnehezéket is,amelyet még ezzel a bottal /T-REX RIVER FEEDER 60-200gr dobósúlyal/ nagyobb kockázat nélkül be tudtam dobni a kívánt helyre. Azt hiszem ez volt a döntő lépésem is egyben. Amikor jól kap a hal akkor nem gond halat fogni. De amikor szomszéd horgászok sem fognak nehezebb. Csak nem szabad föladni. Amikor a márnámat visza dobtam a vízbe,egy másik szomszéd horgász/tolakodó/még köszönni sem köszönt,mikor tőle elköszöntem.
MySpace Backgrounds


Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Kiss Béla [ 2010-09-14 17:41 ]

Jó a honlapod. Lehet belőle tanulni ,még honlap szerkesztést is . DE a videókat hogyan tetted fel ? Na azt jó volna tudni .Néz át az én honlapomra . Mi a véleményed?
http://tuttti57.5mp.eu/web.php?a=tuttti57Schweitzer Gábor [ 2008-11-06 19:23 ]

nagyon király képekHírek
►IDŐJÁRÁS

ELŐREJELZÉS

tovább >>


►VÍZÁLLÁS

JELENTÉS

tovább >>


►DUNAI HALAK

SÜLLŐ

tovább >>


►DUNAI HALAK

BALIN

tovább >>


►DUNAI HALAK

AMUR

tovább >>


►DUNAI HALAK

JÁSZ

tovább >>


►DUNAI HALAK

KECSEGE

tovább >>


►DUNAI HALAK

HARCSA

tovább >>


►DUNAI HALAK

MÁRNA

tovább >>


DUNAI HALAK

MENYHAL

tovább >>Linkek


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!