Bejelentés


Dharmajóga Szabadítsd fel a benned alvó életet!

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.

A Dharma Programról:


A személyes oktatást azért kezdtem el, hogy figyelembe vehessem a tanulók egyéni adottságait és a dharmáját. Dharma az az elv, amely az univerzumot fenntartja. A mi esetünkben az az erő, amely az életünket segíti. Bizonyos életút esetén ez az erő intenzívebb. Minél inkább a helyünkre kerülünk annál erősebb a sors hátszele. Az isteni intelligencia segítheti az életünket, de hátráltathatja is, ha éppen szembe megyünk vele. A jóga kapcsolat az élet alapjával a Dharmával. A mai világ technika orientálttá vált. Ez azt jelenti a jóga világában, hogy a haladó vagy kezdő fokozatokat a technikai fejlettséggel azonosítjuk. Tehát, ha jól tudsz gyakorolni egy ászanát, akkor fejlettnek gondolnak, vagy ha nem megy annyira, akkor fejletlennek bélyegeznek. Ez ugyanígy előfordulhat, minden más jóga technika gyakorlásával is. Lehetünk büszkék hosszú elvonulásokra vagy önmegtartóztatásokra pl: böjtökre stb. A valóság az, hogy semmilyen technika nem célja a jógának. A cél a dharma. Az, hogy eggyé válj saját belső lényegeddel és azt az utat járd, amely kiszabadít a holtpontjaid kötelékéből, létre hozza a tehetségedet, megéled az életedet és áldássá válsz saját magad és környezeted számára. Ebben az esetben jön létre a kegyelem. Ez egy áldás, amit nem lehet elérni tökéletes technikákkal. Kell hozzá az odaadó élet-trend megváltoztató gyakorlás, de nem elég. Maga a gyakorlás, ami egy terembe folyik még nem igazán jóga. Attól lesz jóga, hogy egyensúlyba hoz. Középpontba visz és megszünteti a széttöredezettséget. De nem a gyakorlás alatt, hanem az életedben. A fokmérő egy ilyen jóga tréningben az ananda. Ananda az oknélküli belső derűt jelenti. A jógában való fejlettséged innen látszik.

Tehát a jóga tréning nem más, mint az emberben lévő erők kiegyensúlyozásának technikái.

A technika orientált jógát ahhoz lehetne hasonlítani, mintha egy műszerészt úgy minősítenénk, hogy milyen erősen bír csavarhúzót forgatni. Műszerészünket jobb, ha a szerint osztályozzuk, hogy a gépet funkciójának megfelelően jó állapotába tudja-e hozni.

A jógában való fejlettséget a boldogsággal és a bölcsességgel mérhetjük.

Ez a mérce nem annyira terjedt el, mivel a nyugati szemlélet jobban vevő tud lenni a látszatos, szakosodott részeredményekre. A mai világban néha ezzel elveszítjük a lényeget.

Mi először kiküszöböljük a foltpontokat, utána készségszintre gyakoroljuk a tehetségedet. Ahol a tehetség ott a dharma is. „Ahol a dharma ott a győzelem” Mahabharata

Tehát ennek a módszernek a lényege:

Idő szempontjából minimum napi 0,5-1,5 órára lenne szükséged, ha ászana programot is szeretnél. A program tagdíja: 10.000 Ft havonta. És ez azt jelenti a Te esetedben, hogy nyomon követem a fejlődésedet. Megnézem az alapozottságodat és segítem, hogy a gyakorlatok célirányosan vigyenek a Dharmád felé. Egy diagnosztikát megejtünk (nem fáj). Egy adatlapot kitöltünk és megnézek rajtad egy-két dolgot. Ez személyesen történne csak veled. A technikák megtanítása havi egy nap és kisebb csoportokban történik. Sokszor fogsz tőlem kapni egyszerű gyakorlatokat. Gyakorlatilag mindig felkészítelek a következő lépésre. Nem lesz nehéz, mert fokozatos terheléssel dolgozunk pont Rád méretezve. Könnyen fogsz haladni, és nagyon fogod élvezni, Te is és Én is. Nem áll másból a dolog, minthogy én a legjobb képességem szerint vezetlek, Te pedig ugyanígy dobod bele magad.

Tehát ez a program rövid lényege. Általában emailon küldöm a gyakorlatokat. Amikor be kell tanulni valamit, akkor találkozunk, vagy amikor le kell ellenőriznem, hogy mehetünk-e tovább.

A technikákat csoportban tanítom. Az így megtanított gyakorlatokra alapozva egyéni gyakorlási rendet kapsz heti frissítéssel.

Ha szeretnél segítséget kapni és velem együtt magadon dolgozni, akkor csatlakozz és jelezd részvételi szándékodat!


Szeretettel: Kádár Zoli


Jelentkezési lap letöltése: adatlap


 

 

 

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!