BejelentésCivil Városi Unió - Szeged

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol. 

 

Közéleti Kávéház - SZKT

 

 

A vadászat tart, de ki a vad?

 

Három éve folytat hajtóvadászatot a Botka - Solymos – Nagy – Szentgyörgyi (tartalék: Ménesi) „vadásztársaság” az SZKT igazgatója ellen. Az üldözött most a hajtók ellen fordult, még, ha nem is állt szándékában.

Tóth István Tibor a Közéleti Kávéház (hazainak éppen nem mondható) közönsége előtt adott tájékoztatást az SZKT helyzetéről. A beszámoló szigorúan számadatokra, makacs tényekre szorítkozott, mégis csattanós választ adott azokra a vádakra, amelyekkel az SZKT vezetőt illetik a városháza részéről. Az igazgató előadásából – anélkül, hogy erre kifejezett utalást tett volna – minden józanul gondolkodó számára kirajzolódott mindaz, ami miatt Szegedet a csőd szélére kergette a fent említett társaság. A koncepció, az előrelátó tervezés teljes hiánya, a politikai rövidlátás, a rövidtávú politikai haszonszerzés, a megalomán, a későbbi fenntarthatósággal egyáltalán nem számoló beruházások következményei igazából csak ezután fognak megjelenni a város gazdálkodásában, de hatásait már érezhetjük az elmúlt három év költségvetéseiben.

Igencsak érdekes és jelzésértékű, hogy most, amikor puszta számadatokkal kellett volna vitába szállni, és így nem lettek volna hatásosak a politikai lózungok, akkor a fenti társaság egyetlen tagja sem tisztelte meg megjelenésével a jobbára sajátjaiból álló közönséget.

Persze valahol érthető is távolmaradásuk: Botka László mindent és mindenkit lehengerlő stílusa csak a polgármesteri pulpitusról érvényesül igazán, amikor az SZMSZ-t rendszeresen megsértve válaszlehetőség nélkül szórhatja kinyilatkoztatásait, Solymos „Mondjon le” László alpolgármestertől, mint Botka gyenge imitációjától több nem várható, mint egy-egy csúsztatás szajkózása. Meglepő azonban a közlekedési guru, Nagy Sándor és az előző vezető, Dózsa Gábor távolmaradása. Valamit érezhettek…

Nem vált dicsőségére a másik oldalnak sem, hogy részükről egyedül Kalmár Ferenc tette tiszteletét egy olyan közéleti eseményen, amelyen azért mégis csak Szeged egyik legfontosabb közszolgáltatása volt a téma.

Rendkívül tanulságos, hogy a szegedma.hu beszámolójához írt kommentek milyen képet mutatnak. A beírók egy-két kivételtől (pl. Jozkó) eltekintve szemlátomást pusztán pártszimpátiájuk alapján nyilvánulnak meg, a minimális ismeretek nélkül. Ez egyébként nem teljesen az ő hibájuk. Gondoljunk csak arra, hogy a legolvasottabb szegedi (közszolgálati?) napilap be sem számolt az eseményről. (Azon keveseknek, akiket még érdekelnek a tények segítségül honlapunkon közzétesszük a bemutató anyagát.

Visszatérve a Kávéházra: érdekes volt a közönség részéről hallgatni azt a felsorolást, amelyek az elmúlt évek olyan beruházásait? (sic), fejlesztéseit sorjázták, amelyek ugyan látványosak lehetnek, de semmiféle megtérüléssel nem járnak, ellenben puszta működtetésük óriási terheket ró a következő években a szegedi büdzsére. A probléma azonban az, hogy termelő beruházások, munkahelyek nélkül egyre csökkenő bevételek mellett kell ezeket fizetni. Fizetni pedig mindig a sor végén álló lakosság fog. Mint a vadászatnál a vad…

Lehet, hogy a regnáló politikai elitnek – oldalaktól függetlenül – megfelel ez az állapot, ami városunkban kialakult, hiszen a közgyűlés közvetítésein látványosan lehet egymásnak feszülni, a háttérben pedig kellemes alkukat kötögetni. Ám a szegedi lakosságnak végre rá kellene ébrednie, hogy a vadászat az ő bőrére megy.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!