BejelentésCivil Városi Unió - Szeged

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol. 

 

Közszolgálatiság szegedi módra - a Délmagyarország és a CVU levélváltása jól mutatja a Szegeden kialakult média állapotokat

 


Kész átverés show újratöltve - kiegészül a botrányleltár

 

Korábban már megírtuk a szegedi troliüggyel kapcsolatos álláspontunkat, amit alább idézünk. Ennek ismeretében még érdekesebb – és Botkáék igazi arcát még inkább jól mutatja – hogy az a Dózsa Gábor, akit talán nem véletlenül nem mertek ismét az SZKT élére visszahozni megint helyzetbe került. Május 7-i keltezésű az a vállalkozási szerződés (itt olvasható), melyben a közlekedési nagyprojekt még megmaradt forrásaiból kötött szerződést az önkormányzat és egy cseh-magyar konzorcium troli váltórendszer kiépítésére. Mit ad isten a 160 milliós projekt egyik aláírója ismét a cseh kapcsolatairól hírhedté vált Dózsa.

Volt és jelenlegi SZKT-s szakemberek elmondása szerint a projekt kivitelezéséhez a Dózsa által jegyzett Ganz Tram Kft. semmiféle kapacitással nem rendelkezik (ezért volt szükség a cseh társ bevonására), mint ahogyan az is egyöntetű vélemény, hogy a projekt költsége többszöröse a reálisnak. Úgy tűnik tehát, hogy a Botka, Nagy Sándor, Szentgyörgyi szentháromság ugyan úgy folytatja áldásos tevékenységét, ahogy korábban…

Persze könnyen tehetik, hiszen a bénult ellenzék és a helyi nyilvánosság hiánya miatt a lakosságnak minderről halvány fogalma sincs.

Ami az SZKT vezetését illeti: Kojedzinszky bábúként hajtja végre a városházi utasításokat. Információink szerint a tisztogatásoknak hála már szinte nem maradt sem közlekedési, sem gazdasági szakember a cégnél, ami már a napi működésben is egyre több fennakadást okoz. Ezen még a Botkáék által odavezényelt Csikós Péter ex magánnyomozó sem segít, aki a hírek szerint ténylegesen irányítja a céget. Kojedzinszky csupán a SZEPARK vezetőjéhez nem mer hozzányúlni, aki a hírek szerint az előző igazgatókhoz hasonlóan őt is sakkban tartja bizonyos parkoló bérletek jogtalan használata miatt. Forrai annak dacára maradhat évek óta a parkolási ágazat vezetője, hogy a vezetése alatt álló egységnél több esetben sikkasztás, büntetések eltüntetése történt, sőt két, évek óta húzódó nyomozás is folyamatban van.

Így működik Szegeden a szakmaiság és a demokrácia, melyre Botka oly annyira büszke…


Korábbi írásunk a troliügyről:

„A „Szeged elektromos közösségi közlekedésfejlesztése” nagyprojekt pályázati felhívása 2009. márciusában került meghirdetésre. Dózsa Gábort 2008. szeptember 15-től hatalmazták meg a ciprusi bejegyzésű Bus Tech Kft. teljes ügyvezetői jogkörével. 2009. 10. 16-i keltezésű az a társasági szerződés, mellyel Emil Bêlák (egyébként a SZKT beszállítója) és a Bus Tech Kft. megalapítja a TRAM TECH Kft-t, melyben a Bus Tech 90 %-os részesedéssel bír. Végül a TRAM TECH Kft. és a Tornádó Kft. hozza létre a TT TRAM Járműgyártó és Tervező Kft-t, mely indult a trolitenderen. (A cég a tendert követően, 2010. áprilisában végelszámolással megszűnt.)

Bár a TT TRAM nem nyert (a pályázat eredménytelenül zárult – egyes információk szerint a fent vázolt tulajdonosi háttér a többi pályázónak is tudomására jutott, és esetleg ez lehetett a tender érvénytelenné nyilvánításának az oka?), azért felmerül néhány kérdés:

Vajon etikus volt-e Dózsa Gábor viselkedése? Összeférhetetlen volt-e az SZKT ügyvezetői pozíciója és a Bus Tech Kft-ben viselt megbízatása? Tájékoztatta-e erről az önkormányzat illetékeseit, Nagy Sándort és Botka Lászlót?

Mint Dózsa írja, a bíráló bizottságnak nem volt tagja. Ez igaz, mint ahogy az is, hogy annak tagja volt Dózsa közvetlen beosztottja, az SZKT gazdasági vezetője.

Szintén Dózsa hivatkozik arra, hogy a projektet a magyar közreműködő szervezet ellenőrizte, ám a fenti összefonódásokat természetesen nem, hiszen arról nem volt tudomása.

„Hazugság, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. élére offshore cég képviselője került, mert nem képviseltem és nem képviselek semmilyen offshore céget, és tulajdonomban sincs és nem is volt.” – írja a Délmagyarban közzétett reagálásában Dózsa Gábor. Majd így folytatja: „Ciprus ugyanis, ha nem tudnák, az Európai Unió része…Az Európai Unió területén nem lehet offshore céget alapítani, és nincsenek is ilyenek.”

Dózsa Úr figyelmébe ajánljuk az offshore cég definícióját: Az offshore angol kifejezés szó szerinti jelentése: parton túli, parton kívüli. Azon vállalatok tartoznak ebbe a kategóriába, melyek a cégbejegyzés országában nem folytatnak tevékenységet. Ciprus egyébként az offshore helyszínek listáján előkelő helyen szerepel, függetlenül EU-s tagságától.

Dózsa Gábor további érvei is könnyen cáfolhatóak:

Mint írja, a budapesti trolitender kiírása 108 db-ra szól. Ezzel szemben 10 csuklós és 14 szóló járműre írták ki a pályázatot (erre szabták meg az ajánlati ár limitet is, ami 3,4 milliárd Ft), valamint csupán opciósan további 84 db-ra, ami azért nem ugyanaz. A gyártó szempontjából ez egy biztos 24 db-os és egy bizonytalan összetételű, maximum további 84 db-os lehetőség, amire alapanyag és gyártókapacitás terén is fel kell készülnie a határidők miatti kockázatokat is bevállalva. Dózsa Gábor ezen érve tehát joggal nevezhető csúsztatásnak.

Talán érdekes megnézni a szegedi beszerzés árainak alakulását:

-Az első kiírásában még 10 db-ra 432.169 EUR/db árat tervezett a kiíró SZMJV-SZKT, amihez akkor igencsak köze volt Dózsa Gábornak.

- A második kiírásban még mindig 10 db-ra, már 593.000 EUR/db árat terveztek.

-A harmadik körben már 10+5 db (opciósan) 627.000 EUR/db (15 db-ra) terveztek, amiből azután lett 799.500 EURx13 db érdekes matematikával. (627.000x15/13=723.462 EUR)

Összehasonlításul: A budapesti tenderen például az Ikarus-Trolza konzorcium ajánlati ára 477.793 EUR a csuklós és 331.226 EUR a szóló járművekre, vagyis a kettő együtt alig 9000 EUR-val drágább, mint az 1 db szegedi 799.500 EUR-ós csuklós!”

 


Kész átverés show Szegeden? – városházi botrányleltárt készítettek a civilek

 

Botka László kettős mércéjéről, Szeged gazdasági iránytalanságáról, a helyi nagyberuházások anomáliáiról és a változást kívánó erők összefogásának szükségességéről beszélt a SZEGEDma.hu-nak Beck Gábor, a közéleti kérdésekben egyik legaktívabb és véleményét legmarkánsabban artikuláló civil szerveződés, a Civil Városi Unió titkára.

 

 

Civilek a költségvetésről: Számháború

Közleményben foglalt állást öt szegedi civil szervezet a múlt pénteken elfogadott városi költségvetésről. Az írást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. /SzegedMa/

 

 

Erőteljesebb nyomásgyakorlást szorgalmaznak a városvezetésre a szegedi civilek


Szeged vezetésének semmiféle víziója nincs Szeged felemelésével, a szegedi lakosok életének megkönnyítésével kapcsolatosan, és mivel az ellenzéktől sem várható érdemi befolyásolás, így a szegedi civileknek kell erőteljesebb nyomást gyakorolni a városvezetésre – olvasható a portálunkhoz juttatott nyílt levélben.

A Civil Városi Unió, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, a Szögedi Védegylet, az Élhető és Lakható Belvárosért Mozgalom és a Mars téri Kereskedők Egyesülete az alábbi nyílt levelet tette közzé.

 

 

 

Demokrácia Botka-módra


 

A nyilvánosság megteremtése, a választópolgárok tájékoztatása egyik legfontosabb feladata Szeged mindenkori polgármesterének. Ennek jegyében Botka László minden évben megtartja beszámolóját városunk dolgairól. Ez üdvözlendő lenne, ha a rendezvény tekintetében nem merülnének fel súlyos hitelességi problémák.

 

 

 

Korábbi írásaink 2012-2014.

 

Korábbi írásaink - 2011.

 
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Merksz Péter [ 2018-04-13 18:20 ]

Figyelemre méltó hozzászólás a választásokhoz:
http://www.sztarklikk.hu/kozelet/lengyel-laszlo-a-szociknak-a-mandatumrol-is-le-kellene-mondaniuk/336327Dr. Mareczky Ferenc [ 2017-08-04 09:43 ]

Alulírott dr.Mareczky Ferenc kecskeméti lakos, (sz.:1946. X. 11. Szeged-Szatymaz) azt a kommentet fűzöm a fenti cikkhez, hogy amíg Botka Lászlónak hívják ezen történelmi város polgármesterét, el kell felejteni a klasszikus értelemben vett demokrácia fogalmát!!

Kecskemét, 2017. VIII. 4.

Ódv.:
dr.Mareczky Ferenc
mareczky2@t-online.hu

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!