Bejelentés


Cactusi infloriti ...pentru toti cei care isi doresc


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Pentru incepatori

O colectie  frumoasa si valoroasa de cactusi se poate aduna in timp si cu f. multa rabdare. Si fiindca nu prea s-a vorbit despre esecuri la aceasta pasiune dar care mereu poate sa fie prezent, trebuie sa spunem cateva cuvinte.

La inceput nu trebuie sa ne aruncam la specii rare, scumpe (valoroase) si greu de crescut (si sunt f. multe...) pt. ca probabilitatea ca le vom pierde va fi f. mare. Sunt convins ca foarte multi din cei care ar fi devenit colectionari s-au descurajat, ca au patit acest lucru si poate si din acest motiv nu mai vor sa auda de cactusi. Desi o Mammillaria plumosa sau boolii nu este o planta f. rara sau deosebit de greu de crescut, oare din cate am trimis prin tara cate mai sunt in viata?

De aceea este indicat sa incepem cu plante (specii) mai putin pretentioase din genurile Echinopsis, Lobivia, Rebutia etc. si treptat cu timpul dupa ce am adunat cunostiinte despre genuri  mai pretentioase si mai valoroase se poate trece la achizitionarea lor. Bineinteles ca pe langa teorie trebuie si foarte multa practica, sa invatam sa observam plantele, pentru ca daca nu facem asa, poate sa se intample des ca azi sa mai avem planta si  maine sa nu-l mai avem. Esecuri pot fi la semanaturi, la raritati de talie mica in primii 1-3 ani, la inradacinari etc. si chiar si la plante mai mari dar   pretentoiase. Deci este bine sa tinem cont de la inceput de pretentiile fiecarei specii si sa nu ne grabim prea tare sa obtinem cu orice pret specii mult prea pretentioase pentru care nu suntem inca pregatiti.

De unde procuram plantele?

Plantele le putem procura fie din florarii, magazine unde se vand si aceste plante sau de la colectionari particulari cu oareacare renume. Insa cel mai indicat este sa le procuram de la colectionari, pt. ca putem obtine informatii pretioase despre plante, cum ar fi denumirea, modul de ingrijire, ce substrat necesita, ce trebuie sa avem in vedere ca sa nu le pierdem (punctele slabe). In plus plantele achizitionate de la hipermarketuri nu au substrat corespunzator, deseori sunt invadate de daunatori sau prezinta diferite boli si nu le cunoastem denumirea. Dupa experienta mea, multe din aceste plante  nu supravietuiesc nici macar un an, daca nu ai experienta necesara.

Care sunt genurile cu care sa porneasca un incepator?

Rebutia, cu cele 19 speci si peste 21 variante. Sp. genului Rebutia sunt plante recomandate pentru colectionari incepatori. Sunt plante mici, globulare, din zone montane sud americane (Bolivia si Argentina,partea nordica) si infloresc bogat mai multe zile, deja si la dimensiunea de 1-2 cm. Caracteristic este tubul floral si bobocul nud si flori viu colorate de la violet, rosu, roz la galben, alb  de 3-5 cm diametru si lungime. Se inmultesc usor vegetativ cat si din seminte, o parte de sp. sunt autofertile, iar altele autosterile (R. senilis,marsoneri,chrysacantha,hyalacantha etc.) Alaturi de Mediolobivia si Aylostera, Rebutiile ptr. o inflorire bogata (primavara), iarna se pastreaza la 3-5 grade si complect uscate. Aici mentionez inflorirea repetata rareori pe parcursul unui an a Rebutiilor (remontare ?)Üzenetküldés
Daca aveti intrebari sau pareri despre aceste imagini, nu ezitati sa le transmiteti:

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!