Bejelentés


Cactusi infloriti ...pentru toti cei care isi doresc


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Aici incerc sa prezint ce inseamna sa fii colectionar....

 

Poate veti intreba ce legatura este dintre o colectie de plante suculente si o colectie de monede, de timbre, de roci minerale , carti de telefon etc., pentru ca lista poate sa fie lunga. In primul rand pentru alcatuirea unei colectii este nevoie de pasiune,rabdare, timp si nu in ultimul rand de sacrificii. Sunt multe in comun intr-o colectie de plante suculente si alte obiecte, dar este si ceva foarte deosebit. Pe cand plantele sunt vietati pentru care ar trebui sa avem o responsabilitate , celelalte sunt numai obiecte. Bineinteles si aceste obiecte se pot “imbolnavi” daca nu le pastram cum trebuie sau nu avem grija de ele . Eu am inceput sa colectionez timbre de prin anii 60 (dar am sau am avut si colectie de vederi, servetele, penite, tigarete, roci etc. Tot in aceea perioada am pus bazele unei colectii de monede “vechi”.

Prin 1968-70 am facut cunostinta cu primele plante suculente , cactusii care la inceput nu se putea numi colectie dar cu trecerea timpului s-au inmultit. Dupa ce m-am casatorit si am facut cunostinta cu dl. Perneac in 1974 am inceput de fapt colectionarea acestor plante impreuna cu sotia, mai sistematic si in adevaratul sens al cuvintului. La inceput din cauza conditiilor de apartament , desi aveam 2 balcoane si uscatoria linga noi ne-am limitat la cateva sute de plante, vara pe balcoane, iarna in uscatorie, ocupat cam 50 % cu plantele noastre.

Dupa ce ne-am mutat la casa cu o mica gradina am reusit sa facem primele sere si sa imbogatim colectia noastra de plante suculente si nu numai. Cu timpul am cunoscut si pe alti colectionari din tara si mai tarziu de peste hotare. Care de fiecare data ne-a dat cate un impuls pentru extinderea colectiei si de a incerca sa ne perfectionam in cultura acestor plante.

Pe langa colectia de plante suculente si alte plante mediteraniene, a ramas si colectionarea de monede vechi, cu timbrele si celelalte m-am oprit mai de mult dar si acum au locul lor bine meritat in dulapuri si in sufletul meu.Üzenetküldés
Cutia cu corespondenta cu ajutorul careia la nevoie putem sa tinem legatura ....

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!