Bejelentés


Cactusi infloriti ...pentru toti cei care isi doresc


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Structura solului

 

Substratul folosit in cultura plantelor suculente in general trebuie sa fie un sol afanat, poros, cu un continut bogat in elemente minerale, permeabil si cu reactia pH a solului bine definit. In functie de genurile si speciile cultivate trebuie sa folosim si amestecuri mai bogate in elemente nutritive (humus) deoarece daca avem un sol bine alcatuit, nu mai este nevoie sa folosim ingrasaminte chimice.

Pentru a face anumite amestecuri de sol avem nevoie de urmatoarele componente de baza: - pamant de frunze (fag si pin/brad*) - compost (mai vechi de 2 ani) - nisip grosier,balast ( nisip din albia raurilor , nisip lutos si nisip quartos) - sparturi de granit(tuf) sau granodiorit, andezit, dacit(tuf), pietris marunt din albia raurilor, micasist, tuf vulcanic de diam.aprox. 0.5-6 mm, (atentie la pH –ul sparturilor: sa fie intre 4.5 si 7) - alte componente -neutre: -spartura de caramida - de carbune - argila -componente cu continut de calciu**: - dolomita  - faina de oase - alginita- gips natural

Pentru humus, putem folosi numai compost sau numai pamant de frunze ,sau din ambele in cantitatile mentionate. In general este suficient sa avem 4 tipuri cu 2 variante de amestec cam pentru toate sp. de plante suculente care se regasesc in colectii.

Tip 1 - pentru cactusi din padurile tropicale cu un climat umed si cele din savane, cu un continut bogat in elemente nutritive. - 1 parti pamant de frunze - 1 parti compost - 1 parte nisip grosier - 1 parte spartura de roci, 1 parte alte componente neutre. Aporocactus, Arrojadoa, Acanthocereus, Brasilicereus, Chamaecereus, Epiphyllum, Eulichnia, Harrisia, Hildewintera, Hylocereus, Maihuenopsis, Peireskia, Rhipsalis, Selenicereus, Zygocactus.

Tip 2a - pentru cactusi din America de sud cu un sol mai putin bogat in elemente nutitive. - 1 parte pamant de frunze - 1 parte compost - 2 parti sparturi(una sau mai multe din cele enumerate) - 1 parte nisip grosier - 1 parte alte componente fara argila. Aylostera, Brasilicactus, Echinopsis, Frailea, Gymnocalycium, Lobivia, Mediolobivia, Notocactus, Parodia*, Rebutia, Wiginsia, Weingartia, Alte plante suculente:Conophytum*,Delosperma,Lampranthus

Tip 2b - pentru cactusi din America de sud si din Mexic cu un sol mai mineral fara adaos de componente cu calciu. - 1 parte pamant de frunze - 1 parte compost - 4 parti sparturi (una sau mai multe din cele enumerate) - 1 parte alte componente, la cele cu radacina pivotanta si argila. Eryosice, Copiapoa, Mammillaria(multe sp.), Matucana,Melocactus (multe sp.), Neochilenia, Pyrhocactus, Sulcorebutia, Uebelmania, Alte plante suculente:Lithops

Tip 3 - pentru cactusi Nord-americane, cu un continut bogat in elemente minerale si cu un oarecare continut de calciu. - 1 parte pamant de frunze sau compost - 3 parti sparturi(una sau mai multe componente) - 1 parte nisip grosier si lutos - 1 parte alte componente neutre ,usor bazice si argila la cele cu radacina pivotanta Astrophytum**, Ariocarpus**, Echinomastus**, Epitelantha**, Gymnocactus**, Lepidocoryphantha, Obregonia**, Pelecyphora**, Roseocactus**, Turbinicarpus**,

Tip 4 pentru cactusi foarte sensibili la radacina in conditiile noastre climaterice: - 2 parti sparturi (daca se poate mai multe din cele enumerate) - 2 parti nisip gosier,la cele cu rad. pivotanta si lutos - 2 parti alte componente neutre la cele insemnate cu * si cu calciu **. Copiapoa (unele sp.),Mammillaria: napina**,humboldtii**,plumosa**,sanchez-mejoradae**,tlalocii**,luethyii**,hernandezii**, deherdtiana,.

Pentru M. herrerae**,solisoides,theresae,complexul saboe (haudeana,goldii** etc.) Echinocactus polycephalus si Phellosperma tetrancistra se pune in plus si 0.5 parti pamant de frunze sau compost. In continuare cateva specii de cactusi cu un sol mai special : Discocactus horstii -2 parti pamant de frunze -2 parti nisp de quart -2 parti alte componente neutre Epitelantha micromeris ,etc. -1 parte pamant de frunze -2 parti sparturi -2 parti gips,dolomita,sau alte componente bazice** -1 parte alte componente neutre Turbinicarpus (cateva sp.de ex.lophophoroides,jauerningii) ,Rapicactus, Geohintonia si Aztekium hintonii,gips intre 30-50%. deci aceste sp. sunt iubitoare de calciu dar nu si de calcar in Tip 3 de sol.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!