Bejelentés


GazdátlanMacskákért Civil Egyes Üdvözöljük honlapunkon!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


FOGYATÉKKAL ÉLŐ MACSKÁK,

A FOGYATÉKKAL ÉLŐ EMBEREKÉRT!

(állat-terápiás program)

 

TERÁPIÁS MACSKÁINK SEGÍTENEK A BETEG EMBEREKNEK FELDOLGOZNI A TRAUMÁT, AMI ÉRTE ŐKET. A REHABILITÁCIÓBAN IS IGEN FONTOS SZEREPET JÁTSZANAK. KEDVESSÉGÜKKEL, JÁTÉKOSSÁGUKKAL ENYHÍTENEK A LEHANGOLT KEDÉLYÁLLAPOTÚ BETEGEKNEK.

IDŐS OTTHONOKAT IS FELKERESÜNK BETANÍTOTT CICÁINKKAL.

KÉRJÜK TÁMOGASSON MINKET, HOGY MUNKÁNKAT TELJES ÉRTÉKŰEN EL TUDJUK LÁTNI.

FOGYATÉKOS MACSKÁINKNAK VÉGLEGES, KÉNYELMES ÁLLATOTTHONT SZERETNÉNK ÉPÍTENI.

 

MEGÉRDEMLIK, HOGY NYUGODT KÖRÜLMÉNYEIK LEGYENEK, MIVEL MINDEN NAP NEMES SZOLGÁLATOT TELJESÍTENEK.

Az állatterápia, vagy az állatokkal segített terápia során állatok segítenek a speciális szükségletű emberek rehabilitálásában és gyógyulásában. A terápiás állatok segíthetnek szellemileg, érzelmileg vagy fizikailag sérült embernek is. Halakat, madarakat, kisállatokat, nyulakat, macskákat, kutyákat és a lovakat is alkalmaznak az állatterápiákban.

állat-terápia Az állatok nem ítélkeznek felettünk

Vajon melyek azok a tulajdonságok, amelyek gyógyítóinkká teszi az állatokat?

Melegség és selymesség Az állatok selymesek és édesek. Az állattartásra való képesség és az, hogy egy másik élőlényről gondoskodhatunk, nagyon sok vigaszt nyújthat.

Az állatok nem ítélkeznek Az állatok nem ítélkeznek és nem kritizálnak. Például: Miért lett ehetetlen dolog az új receptből? Mi lenne ha véletlenül ledöntenéd a rózsa cserepet? Mi van, ha rossz döntést hozol? A háziállatod nem törődik kevesebbet veled, de elfogad olyannak, amilyen vagy.

Bizalom Az állatok nagyon bíznak az emberben és segíteni tudnak az embereknek a magunkban és másokban való bizalom fejlesztésében. Elnézve őket mi is megtanuljuk, hogy függünk másoktól, és muszáj megbíznunk másokban.

Feltétel nélküli szeretet Az állatok gyakran el tudják mondani, hogyha a gazdáik szomorúak vagy zaklatottak és figyelmesen reagálnak gazdáik lelkiállapotára. Igazából meglepő, hogy milyen mértékben képesek az ember érzelmeit átérezni.

A terápiás állatok segítik a betegségekből való felépülést

Hallgatás Az állatok a legjobb hallgatóság. Soha nem vágnak közbe, és nem érzik kötelességüknek, hogy elmondják a véleményüket. Ráadásul rengeteg témában érdekeltek, bármit, még a legféltettebb titkainkat is megoszthatjuk velük. Az állatok segítenek abban, hogy úgy érezzük, szükség van ránk, és fontosak vagyunk. Leginkább a menhelyről örökbefogadott állatok segíthet bennünket, hogy így érezzünk. Az állati üdvözlés egy hosszú munkanap, de akár egy rövid bevásárló túra után is akár a nap legszebb pillanata lehet. Borzasztó napunk lehetett a munkában, lehetett velünk undok egy hivatalnok, de háziállataink mindig boldogok, hogy láthatnak minket. Miattuk érezzük úgy, hogy szükség van ránk, mert ételt, vizet kell adnunk nekik, ápolnunk kell őket, és foglalkoznunk kell velük, nevelnünk és tanítanunk kell őket.

Bohócok Néhány állat, talán szándékosan, talán nem, de igazi bohóc tud lenni. Élvezzük, ha nézhetjük, őket vagy csatlakozhatunk a játékukba. Megengedhetjük magunknak, hogy ostobábban viselkedjünk az állataink előtt, mint barátaink előtt. Az állatok nem azért játszanak, hogy versenyezzenek velünk, hanem azért, hogy szórakozzanak, ami igazán ritka és üdítő a mai társadalomban. Ezekkel a tulajdonságokkal az állatok igazi segítséget nyújtanak a kezelőorvosoknak a speciális

lehet beszélgetni és milyen azt érezni, hogy valakinek szüksége van rájuk. És a legfontosabb: hogy ők is méltóak az állatok szeretetére. Úgy tűnik, az állatok képesek erőfeszítés nélkül mindezeket az értékeknek felszínre hozni.

 

Hogyan segítenek az állatok a foglyoknak? Terápiás állatokat alkalmaznak börtönökben is, hogy segítsék a foglyokat az új ismeretek elsajátításában,

Hogyan segítenek az állatok a fiatalkori bűnözőknek és veszélyeztetett fiataloknak? A terápiás állatok használata a veszélyeztetett, problémás, hátrányos helyzetű fiatalok rehabilitációjában ígéretes eredményeket mutat. A tehenekkel, kecskékkel, lovakkal, kutyákkal és macskákkal végzett közösségi tevékenységek terápiás jellegűek. Ezek az állatok nem ítélkeznek, feltétel nélküli elfogadják és szeretik ezeket a fiatalokat. Ők pedig megtanulják, mit is jelent a felelősség és a bizalom. Megtanulják, milyen az, ha van valaki, akivel lehet beszélgetni és milyen azt érezni, hogy valakinek szüksége van rájuk. És a legfontosabb: hogy ők is méltóak az állatok szeretetére. Úgy tűnik, az állatok képesek erőfeszítés nélkül mindezeket az értékeknek felszínre hozni.

Hogyan segítenek az állatok a foglyoknak? Terápiás állatokat alkalmaznak börtönökben is, hogy segítsék a foglyokat az új ismeretek elsajátításában, ezáltal magabiztosabbá válva. A foglyok felelősek lesznek egy másik élőlényért, akiről gondoskodniuk kell, ez pedig új kilátást adhat életüknek. Egy börtönbe azért vitték be a menhelyen élő állatokat, hogy a foglyok megfürdessék őket. A foglyok piszkos, csomós szőrű, kellemetlen szagú élőlényeket kaptak, és tiszta, szép és boldog állatokat adtak vissza gondozóiknak. A felismerés, hogy képesek a gondoskodásra, hogy jobbá tudják tenni egy másik élőlény életét, nagyban segítette az önbecsülésüket és önértékelésük fejlődését. Így talán képessé váltak tovább lépni a múlton, és jobbá tenni saját életüket is.

terápiás-állatok Az állatok sokféle módon képesek segítséget nyújtani a testi fogyatékkal élő embereknek

Amint egyre többet és többet tanulunk az állatok emberekre gyakorolt terápiás hatásairól, egyre több és több ember lesz, akinek javára szolgál majd nem csak a terápiás, de a háziállatokkal kialakított kapcsolat is. Az állatok néha sokkal többet adnak, mint az emberek, ráadásul teljesen spontán módon, és cserébe nem kérnek mást, csak feltétel nélküli szeretetet és lelkiismeretes gondoskodást. Megérdemlik!

Támogatását nagyon köszönjük!

Titi Pál elnök

Számlaszámunk:

10300002-10590115-49010019

 

Gazdátlan Macskákért Civil Egyesület

GMCE

www.arvacicak.5mp.eu

arvacicak.ce@gmail.com

 

T: 06 (20) 802 6399, 06 (31)324 9410


 

 


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!