Bejelentés


Aprax Gondolataid mágikus erővel bírnak!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A Vonzás Törvénye

A titok: a Vonzás Törvénye

Mindent, ami az életedben történik, te vonzottad az életedbe. És mindent az a kép vonzott magadhoz, amit a fejedben őrzöl. Amire gondolsz. Hiszen, bármi járjon is a fejedben, azt magadhoz vonzod. A bölcs emberek mindig is tudták ezt. Visszanyúlhatunk egészen a babiloniakhoz, akik ismerték a titkot. Emberek kis csoportjáról van szó, akik azóta is titokban irányítják a világ menetét.

Szerinted miért van az, hogy a társadalom 1%-a keresi meg a rendelkezésre álló vagyon 96%-át? Szerinted ez véletlen? Nem az. Így van megtervezve. Ők megértettek valamit. Megértették a titkot. És most te is megismerheted...

Számomra a legegyszerűbb módja annak, hogy megértsem a Vonzás Törvényét, ha magamat egy mágnesként képzelem el. És tudom, hogy a mágnes magához vonzza a dolgokat. Egyszerűen fogalmazva, a Vonzás Törvénye kimondja, a hasonlók vonzzák egymást. Most valójában a gondolatok szintjéről beszélünk.

Emberként az a dolgunk, hogy azokhoz a gondolatokhoz ragaszkodjunk, amiket valójában szeretnénk, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, mit is akarunk valójában, és ekkor felélesztjük az Univerzum egyik legerősebb törvényét: a Vonzás Törvényét.

Azzá válunk, amire a legtöbbet gondolunk, és azt vonzzuk magunkhoz, amire a legtöbbet gondolunk. Ha a fejedben látod, akkor a kezedben kapod meg. És ezt az alapelvet három egyszerű szóban lehet összegezni: A gondolatok dolgokká lesznek.

Amit a legtöbben nem értenek meg az az, hogy a gondolatoknak frekvenciája van. Minden gondolatnak frekvenciája van. A gondolatokat meg lehet mérni. Ha azt a gondolatot újra és újra gondolod, vagy ha elképzeled, hogy egy új autód van, annyi pénzed, amennyit akarsz, egy új céged lelki társad; ha elképzeled, hogy mindez hogyan néz ki, akkor ezt a frekvenciát bocsátod ki magadból. A gondolatok pedig kibocsátják azt a mágneses jelzést, ami a párhuzamost visszavonzza hozzád. Ha tehetős emberként tekintesz magadra, akkor azt vonzod magadhoz. Mindig működik. Minden alkalommal. Mindenkivel.

A probléma lényege a következő: A legtöbb ember arra gondol, amit nem szeretne, aztán azon tűnődik, hogy miért bukkan fel az, újra és újra. A Vonzás Törvényét nem érdekli, hogy mit értékelünk jónak vagy rossznak, hogy mit akarunk és mit nem. Csak a gondolatainkra válaszol. Ezért, ha egy hegynyi adósság tetején ülünk, és borzalmasan érezzük magunkat, akkor ezt a jelzést küldjük ki az Univerzum felé.

"Jaj, roppant rosszul érzem magam, a sok adósságom miatt." Ezzel éppen most erősítettük meg azt, hogy lényünk minden szintjén ez az érzés érvényesüljön, és így egyre többet kapunk vissza belőle.

Tehát, ha azt nézed, amit akarsz, akkor igent mondasz rá, aktiválsz egy gondolatot, a Vonzás Törvénye válaszol erre a gondolatra, és olyan dolgokat kelt életre, amik illeszkednek hozzá. Ha arra tekintesz, amit nem akarsz és NEM!-et kiáltasz rá, akkor tulajdonképpen nem tolod el azt magadtól. Sőt, éppen azt a gondolatot aktiválod, amit nem akarsz és a Vonzás Törvénye szépen felhalmozza neked ezeket a dolgokat.

Ez egy vonzásokra épülő Univerzum. Minden a vonzásról szól. A Vonzás Törvénye mindig működik. Ha hiszel benne és érted, ha nem. Mindig működik. Gondolhatsz a múltra, a jelenre, vagy a jövőre. Ha emlékszel valamire, megfigyelsz, vagy elképzelsz valamit, akkor a folyamat során egy gondolatot keltesz éltre és a Vonzás Törvénye, ami az Univerzum legerősebb törvénye, válaszolni fog a gondolatodra.

A Teremtés mindig megtörténik. Minden egyes alkalommal, ha valaki gondol valamire, vagy hosszú ideig folyamatosan gondol valamire, akkor alkotási folyamatban van. Valami létrejön majd a gondolatokból. A Vonzás Törvénye kimondja: "Mindent megadunk, legyen bármi is az, amit mondasz, vagy amire koncentrálsz." Így, ha arra panaszkodsz, hogy milyen rossz neked, akkor létrehozzon még többet abból, ami olyan rossz neked.

Volt egy tanítványom, Robert, aki meleg volt. Részt vett egy általam tartott on-line tanfolyamon. Ennek során egy e-mailt küldött nekem. Leírta benne életének összes nyomorát. Munkahelyén mindenki keresztbe tett neki. Folyamatos stresszben élt, mert mindenki durván viselkedett vele. "Mikor az utcán sétálok," - írta - "minden utcasarkon meleggyűlölőkbe ütközök, akik valahogy mindenképpen ki akartak készíteni." Színpadi komikus akart lenni, és amikor felállt a színpadra, mindenki lehurrogta, mert meleg volt.

Egész élete, egy nagy boldogtalan nyomorúságnak tűnt. A támadások okát pedig meleg mivoltának tulajdonította. Rámutattam, hogy eddig arra koncentrált, amitől félt. Visszaküldtem neki saját e-mail-jét és megkértem, hogy olvassa el újra. Vegye észre, hogy arról beszél folyamatosan, amit nem akar, és hogy erről mennyi érzelemmel beszél. Ha valamire sok érzelemmel összpontosítunk, az gyorsabban megtörténik.

Ezután pedig valóban olyan dolgok történnek majd vele, amik valóban fájdalmat okoztak neki. De aztán megemberelte magát. Ami a következő 6-8 hétben történt, az maga volt a csoda. Elmesélte, hogy az irodában mindenki, aki eddig zaklatta vagy másik osztályra került, vagy otthagyta a céget, vagy egyszerűen békén hagyta.

Szeretni kezdte a munkáját. Észrevette, hogy az utcán sétálva többé már senki nem zaklatja. Egyszerűen eltűntek. Amikor komikusként lépett fel, állva tapsolták meg, és senki nem fújolt. Az egész élete megváltozott, mert felhagyott azzal, hogy a nem kívánt dolgokra koncentráljon, azokra, amitől félt, amit el akart kerülni, és ahelyett arra koncentrált, amit el akart érni.

Így lehetünk pozitívak terveinkben, hozzáállásunkban, és így vonzunk magunk köré pozitív embereket, eseményeket és körülményeket. Lehetünk negatívak hozzáállásunkban, lehetünk mérgesek, és ekkor negatív, mérges embereket, negatív, mérges körülményeket vonzunk magunkhoz. Végső soron pedig azt a meghatározó gondolatot vonzzuk magunkhoz, amit tudatosságunkban tartunk. Legyenek azok a gondolatok tudatosak vagy tudatalattiak, akkor is ez a helyzet.

Ha gondosan szemléljük a dolgokat, a titokkal kapcsolatban rájövünk, hogy agyunk ereje a figyelmünk hatalma, hétköznapi életünkben is mindenhol ott van. Csak ki kell nyitnunk a szemünket, és észrevenni azt. Látni majd, hogy a Vonzás Törvénye a társadalomban is működik. Ha észreveszed, hogy az, aki többnyire betegségekről beszél az beteg lesz. Látod, hogy az, aki többnyire gyarapodásról beszél, az gyarapszik. A Vonzás Törvénye nyilvánvaló, és mindenhol ott van, ha megérted, hogy miről is van szó. Olyan mintha egy mágnes lennél, ami gondolatokat, embereket, eseményeket, életstílust vonz magához. Sőt, minden, ami tapasztalatunk részét képezi a Vonzás Törvénye miatt van.

Ilyenkor nem vágyálmokról, őrült képzelgésekről beszélek. Egy mélyebb megértés szemszögéből beszélek. A kvantum fizika csak most kezdi felfedezni a dolgokat. Azt állítja, hogy nem létezik Univerzum az értelem közreműködése nélkül. Az értelem tulajdonképpen megformálja azt, amit érzékelünk. Ha ezt nem érted, az még nem jelenti azt, hogy el is kell vetned. Nem érted megfelelően az elektromosságot sem. Tulajdonképpen nem sok ember tudja, mi is az az elektromosság. Mégis élvezzük az előnyeit és kihasználjuk a lehetőségeit. Tudod, hogyan működik? Én nem tudom. De azt biztosan tudom, hogy az elektromossággal meg lehet főzni az ember ebédjét és magát az embert is. :)

...Amikor az emberek elkezdik megérteni a nagy titkot, megijednek attól, ami a fejükben van. Két dologra kell ügyelni. Egy: bebizonyított tény már tudományosan is, hogy a megerősítő gondolatok százszor erősebbek, mint a negatív gondolatok. Ez azonnal csökkenti kissé az aggodalmunkat. Olyan valóságban élünk, ahol némi időkésleltetés figyelhető meg. És ez nagy szolgálatot tesz számunkra. Nem igazán szeretnénk egy olyan világban élni, ahol a gondolataink azonnal megvalósulnak.

Most gondold el, hogy eszedbe jut egy elefánt és azonnal megjelenik a szobádban... A bizonyíték távol van és közeledik, és ez igencsak jó dolog. Tehát arra van szükség, hogy tudatában legyünk a gondolatainknak. Körültekintően kell megválogatni gondolatainkat, és ki kell élvezni a folyamatot, mert te vagy saját életed mesterműve. Te vagy saját életed Michelangelo-ja. A Dávid, amit faragsz, te magad vagy. És ezt a saját gondolataiddal teszed.

Nem arra bíztatunk, hogy ellenőrizd a gondolataidat. Ettől becsavarodhatsz. Olyan sok gondolat érkezik olyan sok irányból, olyan sok témában. Itt lép a képbe az érzelmi irányító rendszer. Érzelmeid, érzelmi irányító rendszered segít megértetni veled, hogy mire gondolsz. A gondolataid okozzák az érzelmeidet. Az érzelem csodálatos dolog, ajándék. Tudatja velünk, hogy mit vonzunk magunkhoz.

A mi nézőpontunkból két érzelem létezik. Az egyik jól esik, a másik rosszul. Különböző névvel láthatjuk el őket, de alapjában véve minden negatív érzelem, hívjuk azt bűntudatnak, haragnak, frusztrációnak, mind egyformák, - nem esnek jól. Érzéseink irányítórendszerként működnek, ami tudatja velünk, hogy, amit most gondolunk nincs összhangban azzal, amit valójában akarunk. Egy másik szinten nevezhetjük "rossz frekvenciának", vagy "rossz vibrációnak" vagy bármi másnak. Az, amit jónak érzünk remény, boldogság, szeretet, a jó érzések a pozitív érzelmek irányító rendszere azt mondja, hogy amit most gondolsz, az megegyezik azzal, amit valójában akarunk.

Annyira egyszerű. A válaszok előttünk vannak: Mit vonzok, érzek? Jól érzem magam? Nos, akkor rendben van, csináld csak tovább. Érzéseink visszajelző mechanizmusok arról, hogy jó pályán vagyunk-e vagy sem, a kijelölt úton haladunk, vagy letértünk az útról. Minél jobban érzed magad, annál inkább irányban vagy. Minél rosszabbul érzed magad, annál inkább eltérsz az iránytól. Ennyi az egész.

Amit teszel, nem több mint hogy a hétköznapi tapasztalatok világát éled, és eközben olyan gondolatokat alkotsz, amik szó szerint létrehozzák a jövőbeni tapasztalataidat. Eközben érzéseid segítségével megtudhatod, hogy a dolgok, amik felé haladsz kielégítők lesznek-e számodra, ha egyszer odaérkezel.

Bármit érzel, az tökéletes visszatükröződése annak, ami éppen valósággá válik. És pontosan azt kapod, amit érzel és kevésbé azt, amire gondolsz. Ezért van az, hogy amikor az emberek az ágyból kikelve bevágják a lábujjukat, egy spirálba kerülnek. Ezért egész napjuk így sikerül majd. Fogalmuk sincs, hogy érzelmeik kis átrendezése az egész napot, s így az egész életet megváltoztathatja.

Ha úgy indítasz, hogy jó napod lesz, és ebben a boldog érzésben maradsz egészen addig, míg nem adsz lehetőséget arra, hogy valami megváltoztassa a kedvedet, akkor a Vonzás Törvénye szerint tovább vonzol olyan helyzeteket, körülményeket és embereket, amik fenntartják ezt a boldog érzést.

Jó napok, rossz napok, a gazdag gazdagszik, a szegény szegényedik. Mindez attól függ, hogy az ember a legtöbbet mire gondol, s a legtöbbször mit érez. Most, azonnal elkezdheted egészségesnek és eredményesnek érezni magad. Érezheted a szeretetet, ami körbevesz; még akkor is, ha valójában nincs is ott. És ekkor az történik, hogy az Univerzum igazodik az általad énekelt dal természetéhez. Az Univerzum igazodni fog a belső érzésed természetéhez és megnyilvánul, mert úgy érzel, ahogy.

Szóval, alapjában véve, amire a gondolataiddal és érzelmeiddel koncentrálsz, azt vonzod az életedbe, ha akarod, ha nem. Amire gondolsz, amit érzel, és ami megvalósul, mindig megfelelnek egymásnak. Minden pillanatban. Nincs kivétel.

Ezt elég nehéz megemészteni, de ha lassanként megnyitjuk magunkat, a lehetőségek fantasztikusak. Ez azt jelenti, hogy bármit is gondoltunk eddig életükben, azt vissza lehet fordítani a tudatosság megváltoztatásával.

"Amint haladsz előre, úgy teremted meg saját Univerzumodat." Churchill

Nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat. Mert ez a "jól érzem magam" sugárzik ki jelként az Univerzumba, és kezd még többet vonzani magához. Tehát minél inkább jól érzed magad, annál többet vonzod magadhoz azokat a dolgokat, amik miatt jól érzed magad, és ezek magasabbra és magasabbra emelnek.

Ha rosszkedvűnek érzed magad, most már tudod, hogy megváltoztathatod az érzést. Tegyél be egy szép zenét. Kezdj énekelni. Ez megváltoztatja az érzéseidet. Vagy gondolj valami szép dologra. Gondolj egy kisbabára esetleg olyanra, akit szeretsz, és idézd fel a képét. Ezt a gondolatot tartsd meg a fejedben, minden mást üríts ki, kivéve ezt a gondolatot. Garantálom, hogy jól fogod magad érezni.

Ez az alapelv jól érzékelhető a házi kedvencekkel kapcsolatban, akik szerintem fantasztikusak, mert jó érzelmi állapotba helyeznek bennünket. Amikor szeretetet érzel a kedvenced iránt, az a szeretet csodálatos állapota, ami jóságot hoz azt életedbe. Micsoda ajándék ez!

Amikor pedig alkalmazni kezded ezt, amikor elkezded irányítani a gondolataidat azt alapul véve, hogy milyen érzéseket keltenek benned, észreveszed majd az összefüggést az érzéseid, gondolataid és a között, hogy mi érkezik vissza hozzád. Mielőtt feleszmélnél, felfedezed, hogy saját valóságod teremtője vagy. És azok, akik távolabbról figyelnek, lenyűgözve látják, hogy milyen csodálatos életed van.

Amióta megismertem a titkot és alkalmazni kezdtem életemben, az életem varázslatos lett. Olyan életre gondolok, amiről mindenki álmodik. Minden napom ilyen. Egy 4.5 millió dolláros házban lakom. Van egy feleségem, akiért meghalnék. A világ legcsodálatosabb vidékeire utazom. Hegyet másztam, felfedezőtúrákon, szafarikon vettem részt... Mindez megtörtént, és történik most is, mert tudom, hogyan kell alkalmazni a titkot.

Az élet lehet káprázatos, és annak is kell lennie. És az is lesz, ha alkalmazni kezded a titkot...

Vegyél részt teszt-vezetésen. Vevőként menj el a házba, amit meg akarsz venni. Tegyél meg bármit, hogy létrehozd az érzést, hogy már mindez megtörtént. Emlékezz az érzésre. Bármit megtehetsz, az segíteni fog abban, hogy szó szerint magához vonzza azt. Lehet, hogy egyszer mikor felébredsz, egyszerűen ott lesz. Valósággá válik.

Vagy eszedbe jut egy ötlet, hogy mit tehetnél a célért. De nem mondhatod "jó, megteszem ezt vagy azt, de Istenem, eléggé utálni fogom". Mert ebben az esetben nem jó úton jársz.

Néha cselekedni kell, és ha az valóban összhangban van azzal, amit az Univerzum megpróbál leszállítani, akkor az a cselekvés élvezettel teli lesz. Élettel teli leszel, az idő megáll, akár egész nap azt csinálhatod.

Az Univerzum szereti a sebességet. Ne késlekedj, ne hezitálj, ne kételkedj. Ha ott a lehetőség, ha ott a késztetés, amikor belül megjelenik az intuitív késztetés - cselekedj. Ez a dolgod.

Ennyit kell csak tenned. Magadhoz vonzol mindent, amit kívánsz. Ha pénzre van szükséged, magadhoz vonzod. Ha egy személyre van szükséged, magadhoz vonzod. Ha egy bizonyos könyv kell, magadhoz vonzod.

Figyelned kell, hogy mit vonzol, magadhoz. Mert, amikor magadban tartod azokat a képeket, amiket szeretnél, akkor azok a dolgok vonzani kezdenek téged, és te is vonzani kezded őket. Ez szó szerint a fizikai világba kerül veled és általad a törvénynek köszönhetően.

Kezdheted a semmiből. A semmiből, a sehonnan létrejön egy út.

Egy példa: egy autó hasít az éjszakában, a fényszórók csak 100-200 méterre világítnak el, és mégis eljutsz Kaliforniából New Yorkba, a sötéten át, mert neked csupán mindig a következő 200 métert kell látnod. Az élet így mutatkozik meg előttünk. Ha bízunk abban, hogy a következő 200 méter is megjelenik és a következő 200 méter is megjelenik, akkor az élet folyamatosan megmutatkozik előtted. És végül eljuttat oda, a célhoz kívánjál bármit, mert ezt akartad.

"Tedd meg az első lépést hittel, nem kell látnod az egész lépcsősort, csak tedd meg az első lépést." M.L. King

Egy másik dolog, amin az emberek eltűnődnek: Mennyi ideig tart ez? Mennyi idő míg valósággá válik az autó, a kapcsolat, a pénz, vagy bármi más...?

Nos, nincsen leírt szabálykönyv, ami kimondaná, hogy 30 perc, vagy három nap, vagy 30 nap múlva megtörténik. Azt hiszem ez főleg tőled függ, mennyire vagy összhangban magával az Univerzummal.

Méretek - nincs közük az Univerzumhoz.

Nem nehezebb - tudományos mértékkel - magunkhoz vonzani valamit, amit hatalmasnak ítélünk valaminél, vagy egy másik dolgot, amit végtelenül kicsinek ítélünk meg. Az Univerzum, tegyen bármit, nulla erőfeszítéssel tesz meg. A fű nem feszül meg növekedés közben. Teljesen erőlködés nélküli. Ilyen csodálatosan van létrehozva. Az fontos, hogy mi történik ott fent. Az számít, hogy mi mit teszünk odamondván, ez nagy - ez időbe telik, ez kicsi - hű, ennek adok egy órát... Tudod, ezek a mi szabályaink, amiket mi alkottunk meg. De az Univerzumhoz viszonyítva nincsenek szabályok.

Ha azt érzed, hogy a jelenben birtoklod a kívánságot, az Univerzum válaszol.

Egyesek könnyebben boldogulnak a kis dolgokkal. Néha azt mondjuk, kezdjük valami kicsivel, pl. egy csésze kávéval. Fordítsuk figyelmünket arra, hogy egy csésze kávét vonzunk ma magunkhoz.

Képzeljük el, hogy egy barátunkhoz beszélünk, akit régóta nem láttunk. Valahogy, valaki elkezd arról az illetőről beszélni. Vagy az illető felhív, vagy levelet kapunk tőle.

Az emberek elcsodálkoztak, hogy milyen jól parkolok. Mióta megtanultam a titkot, azóta nincs vele gondom. Elképzelek egy parkolóhelyet oda, ahova akarom. És az esetlek 95%-ban a hely ott vár rám, egyszerűen csak beállok. 5% esetében egy vagy két percet várnom kell, és az illető kiáll előlem és én beállhatok. Szóval most már mindig ezt teszem...

A titok megértéséhez és alkalmazásához vezető folyamat nem egyik pillanatról a másikra változtatja meg az életedet. Csak úgy, mint minden mással, ezzel is foglalkoznod kell, méghozzá naponta. Szokásoddá kell tenni bizonyos feladatokat ahhoz, hogy előbb-utóbb ösztönösen összhangba hozd az érzéseidet a gondolataiddal. Az eredmény azonban egyedülállóan varázslatos. Többet között ezért születtél erre a Földre. Ha képes vagy hinni ebben, meg fogod látni... :)

Sokan rekednek meg, bilincselődnek az aktuális körülményekhez. Ezzel azt akarom mondani, hogy bármilyenek is a körülményeink azok csak a pillanatnyi valóságunkat mutatják. A pillanatnyi valóság pedig változni kezd ennek hatására, és elkezdi alkalmazni a titkot.

De néha úgy tűnik, hogy megrekedtél, mert folyton folyvást ugyanazt a gondolatot gondolod újra. És ezért újra és újra ugyanazt az eredményt kapod. Ennek oka: Legtöbben gondolataik túlnyomó részét annak szentelik, amit megfigyelnek a világból. Érted, ha csak ránézel valamire, akkor azon a valamin gondolkodsz. És ha rágondolsz arra a valamire, akkor a Vonzás Törvénye még többet ad belőle. És azután ha megfigyeled azt a valamit, azután arra gondolsz, amit megfigyeltél a Vonzás Törvénye pedig még többet ad belőle, és aztán megfigyeled azt a valamit... Nem kell tovább folytatnom, ugye?

Találni kell egy módszert, ami azt a valamit egy másik nézőpontból közelíti meg. Legtöbben pillanatnyi kötődéseikre tekintenek, és azt mondják "ez vagyok én". Pedig nem ez vagy. Ez voltál! Tudod, ha a jelenlegi kötődéseidre gondolsz, mondjuk pl. arra, hogy nincs elég pénzed a bankszámládon, vagy nincs olyan kapcsolatod, amit szeretnél, vagy egészséged, vagy fizikai kondíciód, ezek mind nem te vagy. Ezek a gondolataid és cselekvéseid lecsapódott termékei.

Ha úgy tetszik, mi mindannyian a múltban elkövetett gondolatok és cselekvések lecsapódásában élünk. Ha a jelen kötődésedre nézel és ezek alapján határozod meg magad, akkor arra kárhoztatod magad, hogy a jövőben se legyél ennél több.

"Nem vagyunk mások, csupán gondolataink eredménye." Buddha

Mit tehetsz azért, hogy megváltoztasd az életed?

Javaslok néhány dolgot:

HÁLA... Légy hálás!

Csinálj egy listát, írd rá azt, amiért hálás vagy. Kezd ezzel, mert ez áthelyezi az energiát és elkezdi áthelyezni a gondolkodásodat. Míg a gyakorlat előtt esetleg arra koncentráltál, hogy miben szűkölködsz, a panaszaidra koncentráltál, a problémákra, most ezzel a gyakorlattal más irányba indulsz el, hálás leszel azokért a dolgokért, amik miatt jól érzed magad. A hála rendkívül jó módja annak, hogy bőséget hozzunk az életünkbe.

Minden férj tudja, hogy ha a felesége értékeli azokat az apróságokat, amiket megtesz neki, akkor a férfi még több aprósággal akar segíteni. Mindig az elismerésről van szó.

Az ember `behúz` dolgokat, támogatást vonz magához. Régen is azt mondtam, hogy bármire gondolunk, és bármiért köszönetet mondunk, azt megkapjuk. Mivel ezt az érzést kell birtokolni, ismerni, ezért egy nagy erejű gyakorlatot végzek minden reggel. Felkelek, és azt mondom, hogy "köszönöm". Aztán miközben mosom a fogam és végzem a reggeli dolgaimat, átveszem azokat a dolgokat, amiért hálás lehetek. Ilyenkor nem arra gondolok, hogy ez is a reggeli rutin része. Valóban ott vagyok, és valóban a hála érzését érzem. Amint elkezdesz máshogy érezni azzal kapcsolatban, amid van, egyre több ilyen dolgot kezdesz magadhoz vonzani. Egyre több dolgot, amiért hálás lehetsz.

Ha körbenézel és azt mondod, "na nézzük, nincs olyan autóm, nincsen olyan házam, amilyet akarok" nem vagyok egészséges, nincs párom..."

Vissza!!!

Ezek azok a dolgok, amiket nem akarsz. Koncentrálj arra, ami már van, amiért hálás lehetsz. És talán lesz szemed látni ezeket. Lehet, hogy a ruháidért leszel hálás. Igen, talán valami mást választasz, és hamarosan valami mást találsz, ha elkezdesz hálát érezni azért, amid van. Azt hiszem, mindenki megél nehéz időket, amikor azt mondja "jaj, nem mennek jól a dolgok" , "a dolgok rosszra fordultak".

Az én családomban is történtek rossz dolgok... Egyszer az utcán találtam egy követ. Csak ültem és szorongattam. Aztán a zsebembe csúsztattam, és azt mondtam: "Ezután minden alkalommal, ha megfogom ezt a követ, valami olyanra gondolok, amiért hálás lehetek.” Így minden reggel, amikor felkelek, felkapom az asztalról, a zsebembe teszem, és átgondolom, azokat a dolgokat, amikért hálás vagyok. Este pedig? Kiürítem a zsebem, és újra ott a kő.

Különböző események történtek a kővel. Csodálatos dolgok. Van egy dél-afrikai barátom. Látta, hogy leejtem a követ. Megkérdezte, hogy mi az. Elmagyaráztam neki a történetet és azt, hogy a követ "hálakőnek” neveztem el.

Két héttel később kaptam egy E-mailt Dél Afrikából. Azt írta: "A fiam egy ritka betegségben haldoklik, ami a hepatitisz egyik változata. Elküldenél nekem három hálakövet, légy szíves?" S bár a saját köveimet az utcán találtam, "persze, küldök"-kel, válaszoltam. Mivel azt akartam, hogy a kövek különlegesek legyenek, így lementem a folyópartra és kiválasztottam a megfelelő köveket, és elküldtem őket a barátomnak. Négy vagy öt hónappal később újra kaptam egy e-mailt. Azt írta: "A fiam jobban van, csodálatosan érzi magát", aztán azt írta: "Tudnod kell valamit. Hálakőként több mint ezer követ adtunk el, 10 dollárért darabját és az összes pénzt adakozásra fordítottuk. Köszönöm neked!"

Nagyon fontos, hogy a hála állapotában legyünk.

Egy másik javaslatom ahhoz, hogy most azonnal változtathass az életeden. Nem is találok megfelelő szavakat rá, hogy milyen hatással lehet az életedre...VIZUALIZÁCIÓ – Képzeld el!

A vizualizációt az Apolló programból vettem és az 1980-as és 1990-es Olimpián is alkalmaztam. Úgy nevezték, hogy "Vizuális Motorikus Gyakorlás". Amikor vizualizálsz, akkor materializálsz. Érdekes jelenséget vettünk észre az agyban, amikor olimpikon atlétákat kapcsoltunk egy érzékeny bio-feedback berendezésre. Azt kértük tőlük, hogy a versenyszámot csak fejben fussák le. Hihetetlen módon, ugyanazok az izmok ugyanolyan sorrendben keltek életre, amikor fejben futottak, mint amikor valóban a pályán versenyeztek. Hogyan lehetséges ez?

Az agy nem tud különbséget tenni a valós cselekvés és gyakorlás között. Ezért hát azt hiszem, hogy ha valahol ott vagy az agyadban, akkor oda kerülsz a testedben is.

Amikor vizualizálsz, akkor azt a képet játszod le a fejedben, ahová igyekszel és ilyenkor - de csak is ilyenkor! - megidézed a végeredményt.

Egy példa: Nézz rá a kézfejedre. Tényleg, nézz rá most! Nézd a bőr színét, a pólusokat, a vérereket, a gyűrűket, a körmöket, a műkörmöket, szemléld meg részleteiben, mielőtt becsukod a szemed. És most lásd, ahogy a kezek egy kormánykerékre fonódnak az új autódban. Egy-egy hologram élmény annyira, de annyira valódi ebben a pillanatban, hogy még azt sem érzed, hogy autóra lenne szükséged, mert úgy érzed, mintha már lenne egy a birtokodban, és ott ülnél benne.

Na ez az az érzés (!), ami létrehozza a vonzást. Nem a gondolati képek. Azt hiszem, sokan azt gondolják, "ha pozitív dolgokra gondolok, vagy vizualizálom azt, amit akarok, az elegendő". De ha ezt teszed, és eközben nem érzel bőséget, vagy bármi mást, akkor az a gondolat az agy számára nem hozza létre a vonzás energiáját.

A titok ekkor lendül igazán mozgásba. Helyezd magad abba az érzésbe, hogy valóban abban az autóban ülsz, amire vágysz. Nem "jaj, bárcsak lenne egy ilyen autóm" vagy "egyszer lesz egy ilyen autóm”. Mert ehhez egy meghatározott érzés társul. Nem "egy óra múlva" történik meg, hanem "a jövőben valamikor". Ha ebben az érzésben maradsz, az mindig a jövőben tartózkodik majd. Érezd az élvezetet, a boldogságot. Nem számít, milyen bolondul fest, abban a sötét és csendes szobában, kiálts egy nagyot: "Juhééé!!"Csináld meg! Tudom, sokan azt mondják: "Na ne már, most komolyan, tényleg szükség van erre?"

A kérdés csak ennyi: Mennyire akarsz változni?

Ilyenkor a belső látás és az érzés egy nyitott ajtóvá válik, amin át az Univerzum energiája megnyilvánul.

"Mi ez az erő, nem tudom, csupán annyit tudok, hogy létezik." Alexander Graham Bell

A dolgunk az, hogy ne szabjuk meg a hogyant. A Hogyan majd megjelenik az Elkötelezettségből, a Hitből, a Miből. A "Hogyan" az Univerzum felségterülete. Mindig tudja a legrövidebb, leggyorsabb, legközvetlenebb, legharmonikusabb utat közted és az álmaid között. Ha az Univerzumhoz fordulsz, meglepődsz, hogy mit szállít le neked. Itt történik a varázslat és a csoda.

Azt mondanám, hogy ezt kellene tenned tulajdonképpen minden nap, de a kitétel az, hogy ez nem válhat házimunkává. A titok alapvető lényege, hogy érezzük jól magunkat. Az egész folyamat alatt legyél vidám. Érezd magad a magasban, boldogan, jó hangulatban, amennyire lehet.

A valódi különbség azok között, akik valóban így élnek és, akik nem élnek az élet varázsában annyi csupán, hogy, akik a varázsban élnek, azoknak szokásukká vált ezt az élet. Szokásukká vált ez a folyamat.

És a varázslat megtörténik, menjenek bárhová. Azért, mert emlékeznek rá, és folyton alkalmazzák, nem csak alkalmanként.

Azok, akik egy ideig képesek rá, bajnokok lesznek benne, felkiáltanak "tudod, izgatott vagyok, láttam ezt az filmet és meg fogom változtatni az életem." Az eredmény nem jön, csak nem jön. A felszín alatt van, vár a kitörésre. Az, aki csak a felszínt vizsgálja, az eredményeket nézi, gyorsan kijelenti "ez nem működik". És tudod mit? Az Univerzum csak annyit mond "Kívánságod számomra parancs!", és minden szépen lenyugszik.

Ismervén a Vonzás Törvényét, valóban alkalmazni szerettem volna az életemben. Így 1995-ben csináltam egy olyan "kívánságtáblát", ahová azt tettem fel, amit el akartam érni. Képeket olyan dolgokról, amiket magamhoz akartam vonzani. Autót, karórát, álmaim társat, a képét egyszerűen feltettem erre a kívánság táblára. Minden nap az irodában ülve ránéztem a táblára és azt képzeltem, hogy tényleg birtokában vagyok mindezeknek. Készen álltunk a költözésre az összes bútorunkat és dobozunkat raktárba helyeztük el.

Akkoriban öt év leforgása alatt háromszor költöztem, végül pedig Kaliforniában kötöttünk ki. Megvettem a házamat, amit kinéztem és egy év alatt felújítottam. Aztán az összes cuccunkat elhozattuk, ami az öt évvel ezelőtti házunkból becsomagoltunk.

Egy reggel, 7.30-kor a fiam bejött az irodába. Az egyik doboz, ami öt évig zárva volt, éppen a küszöbön álldogált. Fiam - Keanen - ráült a dobozra és dobolni kezdett rajta. "Drágám, abbahagynád? Dolgoznom kell..."- kértem.

"Mi van a dobozban, apa?" - kérdezte a kisfiam. "A kívánságtáblám" - feleltem. "Az mi?" - hangzott az újabb kérdés. "...ahová feltettem az összes célomat, kivágtam a képeket és feltettem őket a táblára, azokat, amiket el szerettem volna érni az életben." Persze az öt és fél éves fiam nem értette a dolgot. "Drágám, megmutatom inkább, úgy könnyebben megérted."- mondtam. Felnyitottam a dobozt és amikor kivettem a "kívánságtáblát", ott volt rajta egy ház kivágott képe. Ezt vizualizáltam magamnak öt évvel korábban.

És akkor mélységesen megrendültem, mert abban a házban éltünk. Nem egy hasonló házban, hanem abban, ami ott volt a képen. Megvásároltam álmaim házát, felújítottam anélkül, hogy tudtam volna róla. Néztem a képet és sírni kezdtem. Megsemmisültem. "Miért sírsz apa?" – kérdezte a kisfiam. "Drágám, végre megértettem, hogyan működik a Vonzás Törvénye. Megértettem a vizualizáció erejét. Megértettem mindent, amit olvastam, amit használtam, az egész életemet, azt, hogyan építettem fel a vállalatomat és ez történt a házammal is. Megvettem az álmaim házát anélkül, hogy tudtam volna".

"A képzelet minden, pillanatkép az élet eljövendő eseményeibe." Albert Einstein

Döntsd el, mit akarsz, hidd el, hogy a tiéd lehet, hidd el, hogy megérdemled, hidd el, hogy lehetséges számodra. Csukd be a szemed naponta néhány perc erejéig és képzeld el, hogy már megvan, amit akarsz, érezd az érzést, hogy már birtoklod. Aztán hagyd abba, és arra koncentrálj, hogy már most hálás vagy érte, és valóban legyél boldog. Aztán folytasd a napod, és a többit bízd az Univerzumra.

Bízz abban, hogy az Univerzum majd kitalálja, hogyan kell mindezt megvalósítani.

*

Az életünk egyik legnagyobb titka az emberi kapcsolatokhoz kötődik, legyen az szerelem, barátság, vagy kollegiális viszony. A szocializálódás az emberi lét talán egyik legfontosabb feladata. Meg kell találnunk egymásban a közös értékeket, ám másokhoz is önmagadon keresztül vezet az út. Először önmagadnak kell őszinte szereteted adnod, mielőtt mások irányába fordulnál...

Nekem a titok azt jelenti, hogy saját Univerzumunk alkotói vagyunk. Minden kívánságunk, amit létre akarunk hozni, megjelenik az életünkben. Ezért fontos, hogy mit kívánsz, mit gondolsz, és mit érzel. Mert az valósággá válik.

Hogyan várhatod el bárkitől, hogy élvezze a társaságodat, ha te saját magad nem élvezed a társaságodat? És ismét, a Vonzás Törvénye, vagy a titok újra csak ezt hozza be az életedbe, és neked nagyon, nagyon tisztán kell fogalmaznod.

Egy kérdés, amit érdemes átgondolnod: Úgy kezeled magad, ahogy szeretnéd, hogy mások kezeljenek téged? Te vagy saját megoldásod. De nem úgy, hogy "Tessék, a tiéd vagyok, adj többet nekem". Inkább adjál többet magadnak. Legyen időd magadnak adni. És ekkor feltöltekezve érzed magad és kicsordulsz, és te is képes leszel adni.

Van benned valami csodálatos! Én pl. 44 éve tanulmányoztam magam. Egyszerűen csak meg akarom csókolni magam! Nagyon fontos, hogy szeretned kell magad. És itt most nem önteltségről beszélek, hanem a saját magad egészséges tiszteletéről. Ahogy szereted magad, úgy szeretsz majd másokat.

Néha azt mondják, hogy "a munkahelyen annyira negatívak az emberek" vagy "a férfi, akivel élek, annyira mérges" vagy "a gyerekeim annyira aggasztanak" mi pedig azt válaszoljuk: "A téged körbevevő emberek legjobb részére kell figyelned."

Azt javaslom, hogy legyen egy jegyzettömböd, és készíts listát azoknak az embereknek a jó tulajdonságairól, akikkel sok időt töltesz. Lesznek olyanok, akikkel szörnyű a viszonyod. Erőfeszítés kell hozzá, de ahogy arra összpontosítasz, amit szeretsz, ezek az emberek olyanná válnak lassan. Még akkor is igaz ez, ha nem tudsz teremteni az ő világukban, ha olyan hangulatban, attitűdben vannak, ami nem illeszkedik ahhoz a kedvhez, attitűdhöz, amit te érzel velük kapcsolatban.

Ilyenkor, ha te arra mész, ők erre mennek. A Vonzás Törvénye ilyenkor nem helyez benneteket egy térbe. Mivel frekvenciátok nem passzol egymáshoz. Ha ismered saját eszközeidet ahhoz, hogy jól érezd magad, akkor senkit nem kérsz meg arra, hogy más legyen annak érdekében, hogy te jól érezd magad. Megszabadítod magad attól a kényelmetlen, lehetetlen érzéstől, hogy irányítanod kell a világot, vagy irányítanod a társadat, vagy irányítanod a gyerekedet.

Te vagy az egyetlen, aki létrehozza a világodat. Senki nem gondolkodhat helyetted. Senki nem teszi meg ezt. Csak te. Minden porcikádban.

*

Egészség nélkül az emberek többsége képtelen beteljesíteni a küldetését. Ha nem érzed jól magad, s fáj valamid, egyfolytában arra koncentrálsz, hogy "jaj de fáj, jaj de fáj", s ez megnehezíti haladásodat a teljesség irányába. Tudnod kell tehát, hogy egészséget teremteni meg kell tanulnod. Ennek egy része a táplálkozásban, nagyobbik része viszont a gondolkodásmódodban rejlik. Erről szól a titok eme fejezete.

Fontos, hogy felismerjük: testünk saját gondolatunk terméke.

Az orvostudományban most kezdjük felismerni azt, hogy gondolataink és érzéseink milyen fokig határozzák meg fizikai valónkat, testünk működését és felépítését. A gyógyászatban jól ismerjük a placebo hatást. A placebo olyan szer, amelynek a terv szerint nincsen hatása és befolyása a testre. Egy cukorka például. A betegnek azt mondod, hogy hatóanyag van benne és ekkor a placebo hatni kezd, és néha nagyobb hatása lesz, mint annak a gyógyszernek, ami tulajdonképpen erre a célra kísérleteztek ki.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az emberi agy a legfontosabb tényező a gyógyászatban. Fontosabb, mint néha a gyógykezelés. Ha valaki beteg, lehetőség van arra, hogy felkutassuk az okot az agyukban, ami létrehozta a betegséget, ahelyett, hogy gyógyszert alkalmaznánk.

Ha akut állapotról van szó, ami a beteg életét veszélyezteti természetesen bölcs dolog a gyógyszerek alkalmazása, a gondolatok felderítése helyett. Nem szabad elvetni a gyógyszereket. A gyógyulásnak minden formájára szükség van. A jól-lét áramlata van csupán jelen. Ez a pozitív energia tiszta áramlata. És az Univerzum, amennyire ismerjük, csak ezzel van tele. Ez egy jól-léten alapuló világ, ahol a jól-lét drámai módon terjed.

Mikor megengeded, hogy az áramlat annak teljességében hasson, nagyon jól érzed magad. Mikor kikerülsz belőle, akkor nem érzed magad olyan jól. Csak a jóság, vagy a jól-lét áramlatát szabályozhatod, engedheted meg vagy zárhatod el és csodálatos érzéseid mondják meg, hogy milyen az arány, hogy éppen nyitottan vagy éppen elzárkózva állsz a kapcsolat előtt.

Biztosan ismersz olyanokat, akik betegség miatt nyomják az ágyat. Álljunk meg és gondoljuk csak át a kifejezést: "Nyomják az ágyat". A test nem könnyed. Nehéz. (Angolul a betegség megfelelője a "disease", mely egy szóösszetétel – dis-ease -, szó szerint azt jelenti: a nyugalom ellentéte. Egy olyan állapot ez, amikor a test nincsen nyugalomban.) Ezer különféle diagnózis és betegség létezik. De ezek csak a gyenge láncszemek. Egy dologból származnak: a feszültségből.

Ha egy láncot megfeszítesz, akkor feszültséget keltesz a rendszerben, és az egyik láncszem elszakad. Testünk olyan betegségeket hoz létre, ami visszajelzést ad, és tudatja velünk, hogy látásmódunk nem kiegyensúlyozott, nem szeretünk eléggé, és nem vagyunk hálásak. A test tehát jelez, a szimptómák pedig sokszor nem annyira szembetűnőek.

A gyakran feltett kérdés az, hogyha egy ember betegséget hoz létre testének templomában vagy kényelmetlenséget kelt életében, akkor a helyes gondolkodás erejével nem fordítható-e meg a folyamat? A válasz pedig: feltétlenül igen!

Létezik bennünk egy alapprogram. Öngyógyításnak hívják. Ha megvágjuk magunkat, a seb összeforr. Ha baktérium-fertőzésünk van, az immunrendszerünk gondoskodik a baktériumokról és meggyógyít. Az immunrendszer saját magát gyógyítja. A betegség képtelen megmaradni egészséges érzelmi állapotú testben.

Testünk sejtek millióit veszíti el másodpercenként és sejtek millióit hozza létre. Tulajdonképpen, testünk bizonyos részei naponta kicserélődnek. Más testrészek havonta, megint mások néhány évente. De pár év alatt teljesen új testet kapunk. Ha betegek vagyunk és erre koncentrálunk, másoknak erről beszélünk, akkor még több beteg sejtet hozunk létre.

Lássuk magunkat egy tökéletesen egészséges testben. Hagyjuk az orvosokra a betegségeket. Jól érezni a különbséget a között, hogy izületi-gyulladás miatt fáj a csípőm, és rettegek tőle valamint a között, hogy izületi gyulladás miatt fáj a csípőm és reménykedem abban, hogy meggyógyul.

A félelem és bizakodás közötti különbség a gyógyulás és a betegség közötti különbséget jelenti. A boldogabb gondolatok alapjában véve boldogabb biokémiához vezetnek, egy boldogabb, egészségesebb testhez. A negatív gondolatok, és a feszültség pedig komolyan roncsolja a testet, és az agy funkcióit. Mivel gondolataink, érzelmeink folyamatosan újraszervezik, újra építik testünket. Távolítsuk el a pszichológiai feszültséget a testből és a test azt teszi, amire tervezték: Meggyógyítja magát!

Láttam vesét regenerálódni. Láttam rákot feloszlani. Láttam gyenge látást javulni és helyre állni. Azt vallom, hogy a gyógyíthatatlan belülről gyógyítható. Megváltoztathatod az életed, meggyógyíthatod magad.

(Morris E. Goodman története) Az én történetem 1981. március 10-én kezdődött. Akkor megváltoztattam az egész életem. Azt a napot soha nem felejtem el. Lezuhantam egy repülővel. Egy kórházban kötöttem ki, teljesen lebénulva. A gerincvelőm összezúzódott, eltörtem az első és a második nyakcsigolyám. A nyelő-reflexem megszűnt, még inni sem tudtam. A rekeszizmom megsemmisült. Lélegezni sem tudtam. Csak pislogni tudtam. Az orvos azt mondta, hogy zöldségként élem le az életemet, és egész életemben már csak pislogni fogok.

Ezt a jövőt festették le előttem, de engem nem érdekelt, hogy mit gondolnak rólam. Az számított, hogy én mit gondolok. Elképzeltem, ahogy újra normális emberként kisétálok a kórházból. A kórházban csak egy dolgom volt: az agyamat kellett tornáztatni. Amíg gondolkodni tudsz, addig újra összeteheted a dolgokat. Ez volt a filozófiám. Lélegeztetőre tettek és azt mondták, hogy soha többé nem fogok egyedül lélegezni, mert megsérült a rekeszizmom. Belül egy kis hang megszólalt, "lélegezz mélyeket, lélegezz mélyeket". Végül megszabadultam a géptől. Az orvosok kifogytak a magyarázatokból.

Egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy bármi az agyamba hatoljon, ami elvonhat a célomtól, a bennem levő képtől. Aztán azt a célt tűztem ki magamnak, hogy karácsonykor saját lábamon hagyom el a kórházat. Ez volt a célom. És végül megcsináltam. Saját lábamon hagytam el a kórházat, pedig azt mondták, hogy ez lehetetlen. Azt a napot soha nem felejtem el. Azok számára, akik most ezeket a sorokat olvassák, és fájdalmaik vannak, ha össze akarnám foglalni az életem, és elmondhatnám, hogy mire vagyunk képesek az életben, mindezt hat egyszerű szóba foglalnám össze: Az ember azzá válik, amire gondol.

*

A valóságodat te teremted, akár elhiszed, akár tiltakozol ellene. Egyszerűen nincs esélyed a természet törvényeit "kijátszani", hosszú távon alul maradsz a küzdelemben. Ezért elkerülhetetlenül fontos az, hogy milyen gondolatokkal táplálod nap mint nap a tudatalattidat, s hogy mire fókuszálsz a leginkább. Ez a rész arról szól, hogy általad hogyan változik meg a Világ.

Észrevettük, hogy nagyon sokan, akik az életet átlagos módon élik, amikor csodálatos dolgokat pillantanak meg, azt mondják: "Igen, még többet szeretnénk belőle, erre szavazunk, ezt támogatjuk, időnkkel, energiánkkal, pénzünkkel." Majd olyan dolgokat látnak meg, amit nem akarnak. Szörnyű dolgokat, amiket nem akarnak átélni, és azt sem akarják, hogy mások átéljék. És azt mondják: "Valamit tennünk kell, hogy megszabaduljunk ezektől a dolgoktól." Nem veszik észre, hogy amint ellökik maguktól a nem kívánt dolgokat, energiát adnak nekik.

Ha észreveszitek, a világban háborút viselünk a szegénység leküzdésére, háborút a rák ellen, háborút a kamaszkori terhesség ellen, háborút a terrorizmus ellen, és háborút az erőszak ellen. Háborút a terrorizmus ellen, vagy már említettem volna, hogy háborúban állunk a terrorizmussal szemben... és mindez az eltaszítás csak tovább erősíti a dolgokat. Mert nem mondhatunk nemet, és nem küldhetjük el magunktól a dolgokat. Amikor NEM-et kiáltunk a Vonzás Törvénye mozgásba lendül.

"Ha ellene vagy, mellette vagy" (Jung)

"Ha ellene vagy, mellette vagy" mondás igaz, mert ha valaminek ellenállsz, azt mondod, hogy "Nem, ezt nem akarom, mert úgy érzem magam tőle, ahogy most érzem magam." Ezzel pedig egy erős érzelmet engedsz útjára, "Hú, tényleg utálom ezt az érzést.", és ez az érzés ezért újra és újra feléd fordul. Tudod, a háború ellenes-mozgalmak több háborút hoznak létre. A drog-ellenes mozgalmak tulajdonképpen több drogot teremtenek. Mert arra összpontosítunk, amit nem akarunk: a drogokra. Az emberek azt mondják "Hát éppen ezért kell erre összpontosítani."

Ez olyan, mintha azt mondanánk: "Mivel valaki túl sok ideig figyelmet szentelt annak, hogy mit nem akar, és az valósággá vált, ezért tegyük mi is ezt." Ezeknek az érveknek szerintünk nincs sok értelme.

...

Teréz Anya zseniális volt. Azt mondta, "Soha nem vettem részt háború ellenes tüntetésen, ha lesz majd béke-tüntetés, hívjál meg." Ő tudta és ismerte a titkot. Nézd meg, hogy mit hozott létre a világban.

Ha a háború ellen vagy, legyél a béke mellett. Ha az éhség ellen vagy, legyél amellett, hogy mindenkinek jusson elég élelem. Ha egy politikus ellen vagy, legyél az ellenfele mellett. Gyakran a választások eredménye annak kedvez, akit valójában elleneznek az emberek, mert minden energiájukat, és figyelmüket ő birtokolja.

Arra összpontosíts, amit akarsz és ne arra, amit nem akarsz. Nem baj, ha észrevesszük, hogy mit nem akarunk, mert ez ellentétet képez, és így megfogalmazhatjuk, "Ezt akarom". De tény, hogy minél többet beszélsz arról, amit nem akarsz, vagy arról, hogy mennyire rossz neked, elolvasod a rémségeket az újságokban és azt mondod "Jaj de borzasztó!", akkor egyre többet teremtesz belőle.

Sokszor mondják nekem, "James, de nekem tájékozottnak kell lennem." Lehet, hogy tájékozottnak kell lenned, de az információba nem kell azért megfulladni. Tanulj meg nyugodt maradni, és vond el a figyelmed arról, amit nem akarsz, vezesd el a köré gyülemlett érzelmi töltöttséget, és figyelmedet helyezd abba, amit tapasztalni szeretnél.

Amikor a hang, és a kép ott bent egyértelművé válik, tiszta és hangos lesz, akkor ott kint azt mondják majd, hogy te irányítod az életed!

Nem azért vagy itt, hogy a világot olyanná alakítsd, amilyennek látni szeretnéd. Azért vagy itt, hogy olyan világot teremts magad köré, amilyet akarsz, miközben hagyod, hogy a világ mások számára is olyan legyen, ahogy azt ők szeretnék.

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amit biztosan most is sokan feltennének, talán te is, a következő: "Jó, de ha mindenki alkalmazza a titkot, és mindenki katalógusként tekint az Univerzumra, akkor nem fogynak ki a polcok? Nem lehet, hogy mindenki ugyanazt akarja, és kifosztják a bankot?" A titok tanításának egyik legcsodálatosabb része az, hogy több mint elegendő van mindenből, mindenki számára.

Van egy hazugság, ami mint egy vírus rágja az emberiség elméjét. Még pedig az, hogy "Nincs elég semmiből, hiány van, korlátozás és semmi sem elég". Ez a hazugság. Félelemben, kapzsiságban, ellenségeskedésben tartja az embereket, és a félelem, kapzsiság, ellenségeskedés és hiány gondolata számukra valósággá válik. A világ bevett egy rémálom-kapszulát. Az igazság az, hogy mindenből több van, mint elegendő. Elég kreatív ötlet van, elég energia, elég szeretet, elég öröm...

Mindez beáramlik az elmébe, amelyik tudatában van saját végtelen természetének. Minden nagy tanító, aki valaha is ezen a bolygón élt azt mondta, hogy az élet bőséggel van tele. Miközben azon gondolkodunk, hogy erőforrásaink kifogynak, új erőforrásokat találunk, hogy beteljesítsük a célt. Azért mondjuk, hogy hiányban szenvedünk, mert nem nyitjuk ki szemünket, és nem látjuk mindazt, ami körbe vesz minket.

Tudod, ha mindenki elkezdene saját szíve szerint élni, a saját álmait megvalósítani, akkor nem egy dolgot szeretnének megszerezni. Ez benne a szép. Nem mindannyian BMW-t akarunk, nem mindenki egy és ugyanazon személyre vágyik, egy élményre, egy ruhára. Van elég mindenből.

Ha elhiszed, ha látod, ha így cselekszel, akkor megmutatkozik előtted. Ez az igazság. Hagyd, hogy valóságod sokszínűsége megbolondítson, ahogy kiválasztod a sok dolog közül, amit valóban akarsz. És ha meglátsz valamit, amit szeretnél a saját életedben, gondolj rá, találd meg az érzést, beszélj róla, írd le egy papírra, tedd a valóságoddá azzal, hogy illeszkedsz hozzá.

Amikor pedig azokat látod, amiket nem akarsz az életedben, ne beszélj róla, ne írj róla, ne csatlakozz olyan csoportokhoz, akik ellene vannak, ne told el magadtól. A legjobb, ha nem veszed figyelembe. Tereld el a figyelmedet azokról, amiket nem akarsz, és add osztatlan figyelmedet annak, amiket el akarsz érni. A múlt legtöbb vezetője a titok egy nagy részét félreértelmezte. Nem osztották meg a titkot másokkal.

A mostani talán a legkedvezőbb időszak az emberiség történetében. Először van lehetőség arra, hogy magunkévá tegyük a titkot...

Azzá válsz, amit gondolsz, amit mondasz, és amilyen emberekkel körülveszed magad. A titkot csak úgy tudod hatékonyan használni, ha helyesen gondolkozol, és ha már most úgy élsz, ahogyan a legtitkosabb álmaidban élni szeretnél. Mindenhez benned van a megoldás, mert a külvilágodat is Te teremted. Ennyi a lényeg. A többi pedig jönni fog magától...

Ha körbenézünk magunk körül, ideértve saját testünket csak a jéghegy csúcsát látjuk.

Gondold el egy pillanatig: nézz rá a kezedre. Szilárdnak tűnik, de valójában nem az. Ha egy erősebb mikroszkóp alatt néznénk, akkor egy energia tömeget látnánk vibrálni. Minden ugyanabból a dologból tevődik össze, legyen az a kezed, vagy egy csillag. Minden energia.

Megmagyarázom. Van a Világegyetem, a galaxisunk, és a bolygónk, azokon emberek, ezen belül egy test, egy szervrendszer, majd sejtek, majd molekulák, atomok és azokban energia. Nagyon sok szintről beszéltünk most, de a Világegyetemben minden energia. Nem számít, hogy melyik városban laksz, elég energia van a testedben, potenciális energia, hogy a várost majd egy hétig ellásd világítással. A legtöbb ember saját magát a véges testével azonosítja. De te nem egy véges test vagy. Még a mikroszkóp alatt is energia-mezők látszanak.

Az energiáról a következőt tudjuk: ha megkérdezel egy kvantum-fizikust, hogy "mi alkotja a világot", azt válaszolja majd: "Energia". Rendben, mi az energia? "Nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani. Mindig volt, mindig van, minden, ami valaha is létezett, mindig is létezik formáról, formára változik, nincs formája." Ok, remek.

Megkérdezel egy teológust "Mi teremtette az Univerzumot?" Azt válaszolja: "Az Isten" Jó. Mi az Isten? "Mindig volt, mindig lesz, nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani, mindig volt, mindig lesz. Formákat veszt fel egymás után, és forma nélküli." Mint látod, ugyanaz a leírás, csak az elnevezés más. Szóval ha az gondoltad eddig, hogy te csupán egy hús-ruha vagy, akkor most gondold át újra. Spirituális lény vagy. Energiamező, ami egy nagyobb energiamezőben működik.

...

Mindannyian kapcsolatban állunk egymással. Csak nem látjuk. Nincs olyan, hogy "ott kint" és "itt bent". Az Univerzumban minden kapcsolatban áll egymással, egy energiamező. Te a forrásenergia kiterjesztése vagy. Itt vagy ebben a csodálatos testben, de tested elvonja a figyelmedet arról, hogy valóban ki is vagy igazán.

Te vagy a Forrás Energia.

Örök lény vagy, Isten ereje. Az vagy, amit Istennek hívunk. Spirituálisan azt mondanánk, hogy mi vagyunk Isten képe és fénye. Másképpen megfogalmazva, az Univerzum magára ismer bennünk. Azt is mondhatnánk, hogy a fel nem tárult lehetőségek végtelen mezője vagyunk. Mindegyik meghatározás igaz lenne. Minden nagy tradíció azt mondja, hogy a kreatív forrás fényére és képére formáltak téged. Ezt azt jelenti, hogy hatalmadban áll megteremteni saját világodat. És valóban. Tényleg ez vagy.

Lehet, hogy magad körül csodálatos dolgokat hoztál már létre, lehet, hogy nem. Azt kérem, hogy gondolkozz el ezen: az életedben eddig elért eredmények tényleg azok, amit valóban akartál, és mennyire számítanak neked? Ha nem számítnak, akkor nincs itt az ideje, hogy változtass ezen? Mert hatalmadban áll változtatni.

"Az erő belülről árad, és ezért uralmunk alatt áll." Bollier

Tudod, sokan azt gondolják magukról, hogy áldozatok és gyakran mutogatnak a múlt eseményeire. Lehet, hogy bántalmazták őket a szüleik, nem működő családban nőttek fel. Ehhez hozzátenném, hogy a pszichológusok többsége azt vallja, hogy a családok majd 85%-a nem jól működik. Most aztán váratlanul a te eseted nem is olyan egyedi.

A szüleim alkoholisták voltak, az apám bántalmazott, anyám elvált, amikor 6 éves voltam. 13-tól 18 éves koromig bandák tagja voltam.

Volt egy komoly motorbalesetem.

Voltam hontalan Dallasban, és szegénységben éltem 15 éven át Houstonban.

Gyerekként tanulási problémáim voltak és tanulásra képtelen gyereknek nyilvánítottak. Azt mondták, hogy soha nem fogok írni, olvasni, és kommunikálni. Nem érek el úgysem semmit, így ne is nagyon próbálkozzam.

Így vagy úgy mindenkinek hasonló a története. Ezért aztán azt kell mondjam, "És akkor mi van"? És az igazi "mi van" arról szól, hogy mit van, amit most megteszel az életedben, most mit választasz? Mert vagy tovább koncentrálsz erre, vagy koncentrálhatsz arra is, hogy mit akarsz.

Amikor az emberek arra koncentrálnak, amit akarnak, akkor, amit nem akarnak, az eltávolodik tőlük. Az egyik oldal kitágul, a másik oldal elsorvad. Azt szeretnénk, hogy egy olyan helyre jussál, ahol elkezdhetsz szabadon gondolkodni, ahol célirányosan irányítod a gondolataidat, ahol saját életed teremtője vagy, mert saját gondolataid irányítója vagy.

A Vonzás Törvényében az a szép, hogy bárhol elkezdheted. Elkezdhetsz valóban gondolkodni, és elkezdheted saját magadban a harmónia és boldogság érzését létrehozni. A törvény válaszolni kezd rá. Új meggyőződések vernek benned gyökeret, például, hogy bőség van az Univerzumban. Vagy elhiszed, hogy "minden csakis értem történik." Vagy elhiszed, hogy "Nem öregszem, fiatalodom".

Úgy teremthetünk, ahogy akarjuk a Vonzás Törvényével. Kiszabadíthatod magad az örökletes viselkedési mintákból, a kulturális kódokból, a társadalmi hitrendszerből, és bebizonyíthatod, egyszer és mindenkorra, hogy az energia, ami benned van nagyobb, mint a világban megtalálható energia.

Néhányan azt gondolhatják, "Jó, ez mind nagyon szép, de én nem vagyok erre képes.", vagy "A feleségem ezt nem engedi.", vagy "A férjem soha nem megy ebbe bele.", vagy "Nincs elég pénzem, hogy ezt megtehessem.", vagy " Nem vagyok ehhez elég erős.", vagy "Nem vagyok elég gazdag.", vagy "nem vagyok..." Nem vagyok... nem vagyok... nem vagyok...

Minden egyes "nem vagyok" egy teremtés.

"Ha azt gondolod, képes vagy rá, ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van." Henry Ford

Van ami ennek korlátot szab? Semmi. Határtalan lények vagyunk. Nincs plafon. A képességeink és a tehetségünk, a zsenialitásunk és az erőnk, ami belül van, a Föld minden egyes embere esetében határtalan...

Abban a pillanatban, hogy helyesen kezdesz gondolkodni, az a valami ott belül, a benned lévő erő, ami nagyobb, mint a világ, feléled, és átveszi életed irányítását, etet, felruház, vezet, véd, irányít, biztosítja az életet, ha hagyod. Ezt biztosan tudom. Szóval itt az ideje, hogy elkezd használni, amit tanultál. Az, hogy mire jutsz, csak rajtad áll. Ne hagyd, hogy kivegyék a kezedből az irányítást.

Nincs egy tábla az égen, amire az Isten felírta a célodat, az életfeladatodat. Nincs ilyen tábla az égen, amire ez van írva: "Neale Donald Walsch, kedves ember, aki a 21. sz. elején él, aki..." vessző, és azután csak annyit kell tennem -ahhoz, hogy megértsem, mit is keresek itt, mi a célom - hogy megtaláljam a táblát, és rájöjjek, hogy Isten mit is gondolt velem kapcsolatban. Ez a tábla nem létezik. Így a célod az, amiről azt állítod, hogy a célod.

A küldetésed az, amit magadnak adsz. Az életed olyan lesz, amilyennek megteremted, és senki nem mond róla ítéletet sem most, sem soha. Sok évembe került mire felismertem, mivel abban a gondolkodásban nőttem fel, hogy van valami, amit tennem kéne, és ha nem azt teszem, akkor "Isten nem örül majd nekem". Amit megértettem, az az volt, hogy az elsődleges célom, hogy örömöt érezzek és tapasztaljak az életemben. Elkezdtem olyan dolgokat csinálni, amik örömet okoztak. Van egy mondás, "ha nem tetszik, ne csináld".

Öröm, szeretet, szabadság, boldogság, nevetés, erről van szó. És ha, az okoz örömöt, hogy leülsz és egy órát meditálsz istenemre, hát tedd azt. Ha akkor érzel örömöt, amikor szalámis-szendvicset eszel, akkor tedd azt. Amikor a macskámat simogatom, örömöt érzek. Ha kirándulni megyek, az öröm állapotában vagyok, és folyamatosan ebben az állapotban akarok tartózkodni. Amikor ezt teszem, csak annyit kell tennem, hogy tudom, mit akarok és mit akarok megteremteni. A belső boldogság tulajdonképpen a siker üzemanyaga.

Bármi, amitől jobban érzed magad, mindig többet vonz oda magából. Most is azt kapod, amit bevonzottál az életedbe. A te döntéseden múlik, hogy el akarod-e fogadni, fel akarod-e használni, azt, ami jól esik vagy hagyod elmenni, azt, ami nem esik jól. Találj valamit, ami jól esik, ami rezonál a szíveddel.

"Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak." Campbell

Joseph Campbell mondta, "kövesd a boldogságodat". Azt hiszem ezek a legjobb szavak, amit valaha ember kiejtett a száján. Ha valaki képes követni a boldogságát, akkor minden más területen követi a bőség, a jól-lét ösvényét. Élvezd te is az életet, mert az élet csodálatos. Varázslatos utazás. Egy másik valóságban élsz majd, egy másik életben. Amikor rád néznek az emberek, azt mondják majd, "mit csinálsz másképp, mint én?"

Hát csak egy dolog más. Az, hogy te a titokkal dolgozol. Aztán mindent tehetsz, vehetsz, minden lehetsz. Az emberek majd felhördülnek: "lehetetlenség ezeket megtenni, birtokolni, megélni".

Valóban egy új kor felé haladunk. Ebben a korban a végső határ nem a világűr, mint az "Űrszekerekben", hanem - az emberi értelem. Látom a jövőt tele határtalan lehetőségekkel, határtalan potenciállal. Ne feledd, hogy az emberi agy potenciális képességének csak 5%-át használjuk. A 100% emberi potenciál a megfelelő nevelés eredménye, ezért képzelj el egy világot, ahol az emberek a teljes mentális és érzelmi képességüket kihasználják. Bárhová eljuthatunk, bármit megtehetünk, bármit elérhetünk. Lássd magad azzal a dologgal, amire vágysz. Minden vallásos könyv ezt mondja. Minden nagyszerű filozófiai könyv, minden nagy vezető, minden valaha élt látnok ezt mondja.

Tanulmányozd a múlt bölcseit. Sok bölcset megemlítettünk ebben a műsorban. Tudod ők, egyetlen dolgot értettek meg mindannyian - megértették a titkot. Most már te is érted. És minél többet használod, annál jobban érted majd. Talán azt gondolod, hogy könnyebb lenne minden, ha ezeket a gondolatokat földi léted első napján hallottad volna. Ha fizikai életed első napján beszélni tudtunk volna hozzád ezt mondtuk volna: "Üdvözlet a Föld bolygón!

Nincs olyan, ami ne lehetnél, ne tehetnél meg, ne birtokolhatnál. Te vagy a nagy teremtő. A saját hatalmas szabad akaratodból vagy itt. Indulj el, gondolj arra, amit akarsz, gyűjts tapasztalatot, ami segít abban, hogy eldönthesd, mit akarsz, és amikor eldöntötted, csak gondolj rá. Időd nagy részében adatokat fogsz gyűjteni adatokat, amik segítenek eldönteni, hogy mit akarsz valójában.

De a valódi feladat annak eldöntése, hogy mit akarsz, ezután arra kell majd koncentrálnod, mert ha arra koncentrálsz, amit akarsz, azzal magadhoz vonzod azt. Ez a teremtés folyamata.

"Hiszem, hogy csodálatos vagy, hogy van benned valami fantasztikus. Függetlenül attól, hogy mi történt veled az életben. Függetlenül attól, hogy idős vagy fiatal vagy. Abban a pillanatban, hogy helyesen kezdesz gondolkodni, az a valami ott belül, a benned lévő erő, ami nagyobb, mint a világ, feléled, és átveszi életed irányítását, etet, felruház, vezet, véd, irányít, biztosítja az életet, ha hagyod.

Ezt biztosan tudom."


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!