Bejelentés


AMC Rajongók Klubja Minket megfőzött!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Jópofa gombaleves

Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg csiperke vagy laskagomba
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 2 db tojás
- színes kaliforniai paprika, csak 1-1 szelet
- kevés vöröshagyma, lehetőleg darálva
- só, bors
- paprikakrém
- 1 l húsleves
- 1 dl tejföl
- kevés liszt galuskához
- zöldpetrezselyem

Elkészítés:

A gombát nagyobb, a kaliforniai paprikát kisebb darabokra vágom, a répát karikázom. Mi nem szeretjük a petrezselyem gyökeret, ezért azt egyben teszem a levesbe, hogy utána könnyen ki tudjam dobni.

A gombából kiválasztok néhány közepes, még nem nagyon kinyílt darabot, amit egészben teszek a levesbe, majd kell a díszítéshez.

A Navigenión előmelegítek egy 3-4 l-es AMC alapelemet, beledobom a gombát, a zöldségeket, hozzáadom a ledarált hagymát, jól átpirítom. Sózom, borsozom, beleteszek egy kis paprikakrémet és felengedem a húslevessel. Ha kell, még kevés vizet is teszek hozzá. Belerakom a petrezselyem zöldet és lefedem a gyorsfőzőfedővel.

Az audiotehrmet 20 másodpercre (P jelzés) állítom (laska gomba esetében érdemes neki vagy 5 percet adni), a Navigeniót automatikus főzésre (A jelzés), az audiothermet inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen, harmadikra turbo fokozatra állítom).

Mivel ekkor az audiotherm és a Navigenio felvette egymással a kapcsolatot, a főzési idő végéig otthagyom őket.

Amikor a főzési idő letelt és az audiotherm jelez, elzárom alatta a Navigeniót, félre teszem és amíg kinyílik a gyorsfőző fedő, egyik tojással, kevés liszttel galuskatésztát keverek. Sózom, teszek bele egy kis petrezselyem zöldet is.

A másik tojást szétválasztom, a sárgáját elkeverem a tejföllel.

Ahogy a secu kinyílt, a levesből kiszedem a petrezselyem gyökeret és kidobom (aki szereti, persze megeheti). Kiszedem az egyben megfőzött gombákat is, kombitálra teszem a reszelő betétet és ezen lecsöpögtetem őket.

A levest kicsit visszateszem a Navigenióra és belefőzöm a galuskát. A tojássárgájával elkevert tejföllel besűrítem.

Az egészben főzött gombákat vékonyan bekenem paprikakrémmel, sűrű tejföllel kipöttyözöm és a tányérra tálalt leves tetejére teszem. Nem kell megenni (bár lehet), csak olyan jópofa tőle. A leves meg nagyon finom.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!