Bejelentés


AMC Rajongók Klubja Minket megfőzött!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Töltött káposzta


Hozzávalók 4 személyre:


  • 40 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg sertés lapocka kockázva
  • 30 dkg füstölt oldalas
  • 1 db tojás
  • 8 dkg rizs
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 8 db savanyú káposzta levél

 

Elkészítés:


A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, egyik fej vöröshagymát pépesítve, a tojást, a fűszereket és mindezt jól összegyúrjuk.

 

A káposzta levelek ereit kivágjuk, ha nagyon savanyú lenne, kicsit átmossuk és megtöltjük a masszával. Kis hengerekké formáljuk, végeiket bedugdossuk.

 

A savanyú káposztát apróra vágjuk, ha kell, átmossuk és három részre osztjuk. Egy 4,5 l-es, 20 cm-es AMC alapelem aljára terítünk egy réteg savanyú káposztát. Ha szükséges, enyhén sózzuk, de vigyázzunk vele, mert a füstölt oldalas is sós lehet. Erre a rétegre tesszük a megtöltött káposzta leveleket, majd a fölszeletelt füstölt oldalast. Ismét egy réteg káposzta következik, majd a kockákra vágott lapocka. Ezt sózzuk, borsozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt savanyú káposztával.

 

A füstölt szalonnából csinos kakaskákat készítünk, egy mélyebb AMC alapelemet előmelegítünk az első piros jelzésig és a kakaskákat jól megpirítjuk benne. Mikor szép pirosra sültek, tányérra szedjük őket és visszamard zsírjukon megpirítjuk a másik fej pépesített hagymát és fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és az összerakott káposztára öntjük. Annyi legyen a hagymás-paprikás folyadék, hogy majdnem ellepje, de valamivel a szintje alatt maradjon.

 

Lefedjük a gyorsfőzőfedővel, lezárjuk, a Navigeniót az "A" jelzésre állítjuk, az audiothermet 20 percre programozzuk, ráhelyezzük a visiothermre, inicializáljuk (kétszer körbefordítjuk a visiothermen, majd a harmadik fordulatnál "tubo" fokozatra állítjuk) és hagyjuk, hogy a program lejárjon.

 

Az audiotherm jelzésénél - ha otthon tartózkodunk - elzárjuk a Navigeniót, nem várjuk meg a melegen-tartási időt. A gyorsfőzőfedő felnyitása után mély tálra rendezzük a töltött káposztánkat, tetejére tesszük a szalonna kakaskákat. A tányéron tejfölözzük.

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!