Bejelentés


AMC Rajongók Klubja Minket megfőzött!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

Sonkás-tejszínes tészta

Hozzávalók:


- 25 dkg száraztészta
- 20 dkg sonka v. füstölt hús
- 25 dkg gomba (el is maradhat)
- 3 dl tejszín
- 20 dkg reszelt sajt
- só

A 3 l-es alapelemet a Navigenióra helyezzük, de még nem kapcsolunk be semmit.


A tésztát az edénybe öntjük és annyi vízzel engedjük föl, hogy a víz valamivel kevesebb legyen, mint a tészta mennyisége, vagyis NE lepje el! Az apró kockákra vágott sonkát a tetejére szórjuk, beledobjuk a szeletelt gombát is, ha adunk hozzá, de ezt el is hagyhatjuk. Megsózzuk (nem kell kavargatni) és rátesszük a gyorsfőzőfedőt.


A Navigeniót az "A" jelzésre állítjuk (automata főzés), az audiothermet a "P" jelzésre állítjuk (ez lesz a 20 másodperces automata főzés beállítása) és a gyorsfőzőfedő visiothermjére helyezzük. Inicializáljuk (kétszer könnyedén körbefordítjuk a visiothermen), majd harmadik forgatásnál beállítjuk a megfelelő üzemmódra. Ezt az ételt soft üzemmódban készítjük, ezért az audiothermet a visiothermen úgy fordítjuk el a harmadik forgatásnál, hogy digitális kijelzőjén megjelenjen a "Soft" felirat.

 

Ekkor a Navigenió kis kijelzője elkezd kéken villogni, tehát a beprogramozásunk sikeres volt, a főzőrendszert akár magára is hagyhatjuk. Ettől kezdve a következő történik: az audiotherm rádiójelek segítségével tartja a kapcsolatot a Navigenióval, és ugyanezen a módon szabályozza is azt. Érzékeli és szabályozza az edényben lévő hőmérsékletet, vagyis utasításokat ad a Navigeniónak, hogy az étel ne tudjon leégni, de aláhűlni sem. A főzési idő mindössze 20 másodperc, tehát amikor az edényben az étel a főzési hőfokon van, akkor 20 másodperc alatt készre is fő, az audiotherm leveszi a hőfokot "melegentartó" fokozatra. 60 percig ezen a hőfokon (60 Celsius fok) tartja, majd kikapcsolja a Navigeniót. Ettől kezdve a már korábbi szériáknál is ismert szabály érvényesül: az étel annyi óráig marad melegen, ahány liternyi mennyiség van az edényben.


Az audiotherm minden fázist hangjelzéssel jelez, tehát ha jelen vagyunk a főzési folyamatnál, minden ponton közbeavatkozhatunk, de ha nem tesszük, akkor a rendszer automatikusan elkészíti és melegen tartja az ételt.
Ez után már csak le kell emelnünk a gyorsfőzőfedőt, hozzákeverni a tejszínt, rászórni a reszelt sajtot és a Navigeniót az edényre fordítva rápirítani az ételre.


Az egész folyamat - természetesen a melegentartási időt leszámítva - kb. 7-8 perc, azaz ennyi idő, amíg a beindítástól számítva az asztalra kerülhet az étel.


Nem lehet elrontani, csak a rendszer kezelését kell megtanulni (nagyon egyszerű!), és beletenni az edénybe a hozzávalókat.A folyamat képekben:


 

 

 

 Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!