Bejelentés


WoT magyar fejlesztési fa


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Üdvözöllek a WoT magyar fejlesztési fa oldalon!


Ez a weboldal első sorban azoknak készült akik nem rendelkeznek Facebook profillal,így nem tudják olvasni az ott megjelenő írásaimat.

A WoT játékba tervezett magyar páncélosok hosszú hónapok, sőt évek kutató munkájának az eredménye. Próbáltam tisztán magyar fejlesztésű harckocsikkal megcsinálni a fát, a már ismert tier lyukakat pedig igyekeztem a Magyar Királyi Hadseregben rendszeresített fegyverek és harckocsik, valamint tervek figyelembe vételével betömni.

Úgy gondolom, hogy kis jóindulattal sikerült is egy olyan fejlesztési fát megalkotnom, ami beilleszthető a WoT világába.

Sajnos nagyon sok anyag elveszett a II. világháború folyamán, ezért én is csak a dokumentált anyagból tudtam dolgozni, illetve próbáltam a kor mérnökeinek korlátait is figyelembe venni, ami arról szólt, hogy anyagi lehetőségek híján azzal főztek ami volt éppen.

..................................................................................................................................................................

Ezt a részletet azért másolom ide, mert ez a magyarázat arra vonatkozóan, miért nincs elég adatunk nagyon sok magyar haditechnikai fejlesztésről.
Attól, hogy nem ismerjük pontosan pl. Szebeny mérnök 80 mm-es mozgó kiserődről, -vagy a Tas páncélvadászról készült terveket, nem jelenti azt, hogy nem is készültek ilyenek. 80 mm-es légvédelmi ágyú Turán alvázon? Sci-fi kategória, mondják sokan. De vajon tényleg nem fordult meg a mérnökök fejében ilyen lehetőség? Hihetetlennek tűnik de világszínvonalú rakéta fegyvereket is gyártottunk. 
Ha nem maradnak fent filmfelvételek és képek akkor azt sem hiszi el senki, hogy arra képesek voltunk.!?

"A HTI iratainak zömét egy uszályon szállították a Dunán, amikor az Bécs fölött egy légitámadás során találatot kapott és elsüllyedt. Más iratok és eszközök vasúti szállítás után váltak zsákmánnyá és később Brnoi Katonai Akadémiára kerültek, ahonnan 30 év elteltével, selejtezés után (!!!) , Bajtos Iván kutató fért hozzá néhány darabhoz, aki révén sokat tudhattunk meg a TAS fejlesztéséről. A brnói anyag további sorsa máig ismeretlen. A kisebb csoportokra szakadt állománytól sok irat és anyag került amerikai és szovjet kézre. A szovjet kézre került anyagok sorsáról nincsenek információk, az amerikaiak alaposan tanulmányozták az általuk zsákmányolt fejlesztésekről szóló iratokat. Az ezekről szóló titkos tanulmányok és jelentések napjainkban már hozzáférhetők amerikai levéltárak elektronikus archívumiban, azoknak a kutatóknak, akik dollárok százait tudják erre fordítani. Innen ismerhetjük Misnay eredményeit és Kucher József munkásságát a Király-féle géppisztolyok fejlesztésében. A 40-es évekre úgy tekinthetünk a HTI történetére, mint az első aranykorra."

(Haditechnika 2011/1. száma)

 

Jó olvasást kívánok!

 

Kérlek terjeszd az ismerőseid, klántársaid körében, hogy minél több magyar játékoshoz elérjen!

 

Amennyiben rendelkezel Facebook profillal, kérlek LIKE-old az oldalt!

https://www.facebook.com/WoT-magyar-fejleszt%C3%A9si-fa-510770176091332/

 

Köszönettel:

Demeter "Tankvadasz77" Gábor

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!