Bejelentés


Tiszta Arc Kozmetika
Kellemetlen bőrproblémák a mitesszer és a pattanás

Otthoni ápolás >>>

Pattanás, mitesszer, akne: szinte mindannyiunk számára ismert bőrproblémák, melyek nemcsak a serdülőkorban, de 20-30 éves korban, és időnként a változókor idején is feltűnhetnek.Leggyakrabban a faggyúmirigyekben gazdag területeken bukkan-nak elő: az arcon, a nyakon, a vállakon, a mellkason és a háton.

De mik is ezek pontosan?

Ha a szőrtüszőn keresztül a faggyú nem tud megfelelően kiürülni, akkor kialakul a mitesszer. Ezt az apró fekete pontot a szőrtüszőbe került szennyeződés okozhatja. Ha elszaporodnak benne a baktériumok, akkor begyullad, és pattanás válik belőle. Az akne ezek orvosi megfelelőjeként használatos.Kicsit hasonlatos még az ún. göb, amely egy fájdalmas csomó, és mivel kivezető nyílása nincs, kozmetikus sem tud vele mit tenni, meg kell várni, amíg elmúlik.

Mi okozhatja a panaszokat?

Kialakulásuk hátterében elsősorban hormonális változások állnak, mint például nőknél a menstruáció előtti napok; a fogamzásgátló tabletta abbahagyásával és a klimax beköszöntével járó hormoningadozások. Jó hír, hogy terhesség alatt a panaszok jelentősen csökkennek. Oka lehet még egy gyulladásos góc is a szervezetben, egy rossz fog, helytelen táplálkozás és a sok stressz is.

Mire ügyeljünk, hogyan kezelhetjük?

Semmiképpen sem nyomkodással, ugyanis annak nyomán a kezünkről zsír és szennyeződés kerülhet a bőrre, a fertőzés tovább terjedhet, illetve seb alakulhat ki a helyén. De nem csak a kezünk, hanem poros levegő és környezet, vagy egyes kozmetikumok által is árthatunk a gyulladt felületnek.

Az első és legfontosabb az arctisztítás reggel és este. Mindenképp olyan kozmetikumokra, természetes anyagokra van szükség, amelyek a faggyúmirigy-termelést szabályozzák. Érzékenyebb bőrűeknél egyes arclemosók allergiát válthatnak ki, amelynek következménye még több pattanás is lehet. Helyettük a sokkal megbízhatóbb, illatanyag-mentes lemosót, gyógyszappant, bőrradírt használjuk. A pórusösszehúzó folyadékot a zsíros, érzékeny bőrűek számára találták ki. Nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek irritálhatnák a bőrt, mint pl. az alkohol.

 

Üzletünkben az alábbi termékekkel végezzük a kezeléseket, az adott problémának megfelelően! >>>
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!