Bejelentés
MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Könyv Stephenie Meyerről

Megjelent!
Paul Michael Bush
könyve a Twilight írójáról!


STEPH
Stephenie Meyer csodálatos ifjúsága és a Twilight saga
A Steph az Alkonyat sorozat írónőjének, Stephenie Meyernek a beceneve. Ez a könyv tehát a „twilighterek”, a Twilight saga olvasóinak és Steph rajongóinak könyve. Az ifjú és kevésbé ifjú olvasó itt nemcsak Bella és Edward, a halandó arizonai iskolás lány és a halhatatlan vámpírfiú szerelméről tudhat meg új dolgokat, hanem a világ egyik legnépszerűbb írónőjéről, a Twilight könyvek és filmek keletkezéséről is. És az írói műhelytitkokról, például arról, hogyan kell három pici gyermek mellett könyvet írni. Vagy: hogyan ír slágerkönyvet a vámpírokról valaki, aki soha életében egyetlen horrorfilmet sem látott?
Stephenie Meyer harmincéves volt, amikor álmában először jelent meg az akkor még névtelen lány és fiú, és soha nem titkolta, hogy Bella Swan alakját középiskolás önmagáról mintázta.
A szerző pedig Steph gyermekkorán, középiskolás és egyetemi évein, különös házasságán át kalauzolja az olvasót a 2003-ban bekövetkezett csoda, a híres látomás felé, amelyben egy halandó lány egy szikrázó arcú vámpírfiúval beszélget egy esőáztatta erdei tisztáson.
Eközben feltárul előttünk a morális üzeneteivel világsikerré lett Twilight sztori igazi háttere is egy hatgyermekes mormon család mindennapi életén és e különös vallás történetén keresztül. Ez a morális üzenet egyetlen szóban is összefoglalható: önmegtartóztatás.
Meyer és a mormon vallás nem híve a házasság előtti szexuális életnek, s noha a könyv szerzője e tekintetben nem siet állást foglalni, azt azért tudjuk, hogy ez az intelem soha nem volt még annyira, mint napjainkban, amikor a drog, a kontroll nélküli szex és a szabadosság minden formája tért hódít és erőteljes támogatásra talál a tömegmédiumokban.
És akkor jön ez a 163 centi magas háromgyermekes háziasszony Arizonából és azt mondja e világ tizenéveseinek: gyerekek, van ám szerelem az ágyon kívül is. Méghozzá akkora, hogy még egy vámpír is képes lemondani érte az embervérről.
És ezzel az üzenettel 42 millió példányt ad el könyveiből! Ezek azok az elgondolkodtató körülmények, melyek miatt nemcsak a twilighterek, hanem szüleik is nagy érdeklődéssel fogadták ezt a könyvet. Hiszen, mint az előszóban olvasható, „a legtöbb bajt életünkben az okozza, hogy a szülőknek rendszerint fogalmuk sincs róla, mi foglalkoztatja a gyerekeiket”. Ugye ez jogos?


Szeretnéd elolvasni? Itt megrendelheted:
www.bookline.hu
További érdekességek a kiadó honlapján:
Atlantic Press Kiadó
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!