BejelentésSTEFÁNI ATTILA SPEEDWAY RIDER
" A NYÍRSÉG EXPRESSZ "

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
2016. Május. 03. 16.00

A MAI NAP A HONLAP ELÉRTE A 200.000. LÁTOGATOTTSÁGOT !!!

tovább >>


2013. Július. 03. 15.00

A MAI NAP A HONLAP ELÉRTE A 100.000. LÁTOGATOTTSÁGOT !!!

tovább >>


2011. Április. 01.

Friss hír : Új képeket raktam fel a képgalériára a " Vegyes képek 3 " albumba

tovább >>


2011. Március. 01.

Riport Stefáni Attilával....

tovább >>


2011. Január. 05.

FRISS HÍR : Megújult a Képgaléria és a Kupák - Serlegek oldal !

tovább >>


Új képek !!

Képgaléria : 2010.11.13. Debrecen nyílt nap

tovább >>


2010. November .09.

Új hír.........

tovább >>


2009 . Február . 01

Készítettem egy riportot Stefáni Attilával........

tovább >>Hírek - interjúk - cikkek


2019. Január. 19 . A T L-u Lublin egykori vezetője szeretné segíteni a magyarországi gyorsforgalmi versenyzőket. Azonban nincsenek önkéntesekStefani Attila a múltban a magyarországi vezető képviselőkhöz tartozott, és sikeresen versenyzett a lengyel bajnoki játékokban is. A veterán sajnos a hazánkban lévő salak jelenlegi helyzetéről beszél.

Lehetőségünk volt a magyar gyorsforgalmi versenyzőt nyolc évszakra nézni a lengyel pályákon. 1999 és 2007 között védte a klubok színeit: Krakkó, Rawicz, Lublin és Miszkolca. A 2002-es év a legjobb karrierszakasznak tekinthető, amelyben pontokat szerzett a TŻ Sipma Lublinért. Ekkor 111 ponttal rendelkező országának egyéni bajnoka volt, és a lengyel pályákon is hatékony volt. Tizenegy játékban 128 pontot és nyolc bónuszt nyert, és egyenként harminc futamot nyert. A lengyel Speedway adatbázisra hivatkozva tudjuk, hogy abban az időben a folyó átlagértéke 2.386 volt. Ez messze a legjobb évszak az országban a Visztulán. Ő is elérte a Grand Prix selejtezők félidős döntéseit. -Határozottan a 2002-es szezon számomra nagy volt. Magyar bajnok lettem, sok sikeres előadásom volt Lengyelországban, valamint különböző események Európában. A Zlata Prilba SNP versenyen is nyertem a Žarnovicában . 2011-ben elhagytam az utolsó versenyt. A klub megszűnt fizetni nekem, úgyhogy tovább kellett állnom .

A Szlovákiából származó klub hivatalos honlapján található anyagban szereplő korábbi játékos nem rejti el azt a tényt, hogy az országban lévő salak rosszul, sőt nagyon is. Ezen túlmenően nincsenek kilátások a jobb időkre, és az eddigi legjobb játékos - Tabaka József elhagyta a további sportokat. - Van egy hatalmas problémánk. Nincs pénzünk, nincs juniorunk, senki sem hajlandó lovagolni. Szeretném segíteni ezeknek a kezdő fiúknak, de egyszerűen nincs senki a világon. Még 2019-es szezonban is van egy utolsó aktív pálya Nagyhalászon. A debreceni és gyulai létesítmények nem engedélyezettek. Nincsenek olyan promóterek, akik a klubban dolgoznának, és ez minden bizonnyal befolyásolná a salak fejlődését ... - hozzáteszi.

Stefani Attila egyike azon keveseknek, akik versenyeztek a bajnoki mérkőzéseken, többek között Ausztriában (a 2000-es szezonban az OAMTC ZV Wiener Neustadt színeiben) vagy Dél-Afrikában. A historyspeedway.nstrefa.pl-ban olvashatjuk, hogy tizenhét évvel ezelőtt nyerte a pontokat a Dél-afrikai Elit Ligában a Performance Plant Hire-ben. Csapata azonban negyedik helyet ért el (négy csapat), elismerve a fölényt: Champion gyújtógyertyák, LK Tuning és Southern Yamaha / Minolta. Stefani Attila is büszkélkedhet az egyéni dél-afrikai helyettes bajnok címmel, aki húszöt évvel ezelőtt nyert Brakpanban, amikor csak Deon Prinsloo-ra vesztett. -Karl Lechky egy nap hívott, és megkérdezte, hogy jönne hozzá Dél-Afrikába. Ott számos nemzetközi és nemzeti bajnokságon versenyeztem 1995-ig .

2018. December. 26. ZARNOVICA

STEPHANI ATTILA : " A ŽARNOVICA VOLT A LEGKEDVELTEBB PÁLYÁM. "

Írta: Martin Búri 2018. december. 26.. Megjelent a News-ban

Egy másik, aki interjút adott a szlovák rajongóknak, az egykori magyar versenyző, aki az ezredfordulón a Žarnovice sík pályájának történetében jelentős felvételeket készített. Csak hat alkalommal indult el egy szlovák gyorsforgalmi oválison, de kétszer nyerte a versenyeket, amelyek a múltban kifejezettebb névvel rendelkeztek.

Stephan Attila olyan srác, aki nem is gondolja, hogy több mint 55 kg-os csizma van, de számos érdekes eredmény van a fiókjában, amelyek közül nem hagyja ki az SNP Arany Díj kettős győzelmét. Annak ellenére, hogy Attila évek óta néző volt, mégis emlékeztet az aktív karrierjének idejére, anélkül, hogy csodálkozna az elbűvölő ovális. De menjünk egy kellemes vacsorára és a karrierjének kezdetére, amikor nem gondolta, hogy ilyen sikeres gyalogos. De ott volt néhány specialitás. " 1990-ben hazafelé kezdtem egy lapos pályán " - kezdte Attila a szokásos módon. Ezt követően érdeklődésre tett szert Karel Lechky nevű, magyar gyökérrel rendelkező dél-afrikai versenyzővel kapcsolatosan is, és kétszer kezdte el Žarnovice-ban (1993 és 1998). " - 1993-ban Karl Lechka hívott, hogy menjek Dél-Afrikába, ahol 1995-ig, amikor visszatértem Magyarországra, a Dél-afrikai Köztársaság különböző nemzetközi versenyeire és bajnokságaira mentem. " Említett egy érdekes epizódot, amelynek során 1994-ben találkozott a Dél-afrikai Köztársaság vicemajstromjában.

És 1995-ben először vezették be Žarnovice-ban az SNP Arany Díja idején, de 5000 néző csak név szerint nyolc helyet nyert és tizenöt helyett. Magyarországon sem volt könnyű. " - Amikor elkezdtem, de később nem csak látni tudtam, hanem olyan versenyzőkkel is, mint Adorján Zoltán, Petrikovics József, Tihányi Sándor, Kocsó Antal vagy Hajdú Zoltán, akik nagyszerű lovasok voltak. , “ bemutatta a magyar versenypályát az 1990-es évek elejétől.

Az ezredfordulón azonban egy nagy szünet volt a versenypályán. A világbajnokságon eljutott a kontinentális döntőbe, Lengyelországban kezdődött és megnyerte az ezüstöt a magyar bajnokságokon. 1999-ben a Žarnovice-i Golden Pril-ban is fellépett, ahol kétszer elszállt Aleš Dryml-re, és második helyen állt. Aztán eltűnt. Még a következő években is nemcsak otthon, hanem számos külföldi versenyen is a legjobbak között volt. 2005-ben még Új-Zélandra is visszavonult, ahol a bajnokságon bronzot végzett. De ismét 2002-ig visszatérünk Žarnovice-ba. " - A 2002-es év nagyszerű volt számomra, magyar bajnok lettem, Lengyelországban és különböző versenyeken Európában voltam, és a Golden Helmet nyertem a Žarnovice-ban, " nem felejtette el a versenyeket, amelyeket a Speedway Club Žarnovica Roman Bielik jelenlegi szponzora szavazott. Attilának hat versenyből ötet sikerült megnyernie, és csak a harmadik magyar győztesnek regisztrálnia kellett. De ez nem minden. " - 2003-ban elkezdtem játszani a Golden Privat-t Žarnovicében, azelőtt, hogy elkezdtem a Slano-i Európa-bajnokság elődöntőjében, ahol 11 pontot kaptam, és a negyedik helyről a döntőbe mentem, és jöttem a Žarnovice-ba és egész idő alatt Reméltem, hogy visszavonom a versenyt, és hazamegyek, és úgy döntöttek, hogy mennek.Attila olyan helyzetet írt le, amely hasonló volt az idei évhez, de amikor a szervezőknek eső miatt meg kellett szüntetniük a versenyüket, már elején törölték a versenyt. 2003-ban azonban rövidített változatban költöztek el, és a pálya határozottan beágyazódott, és hatalmas vízmedencék nem adtak reményt a közelgő manőverre. " Eljutottam a döntőbe, és meg akartam nyerni. Megkezdtem a jó kezdetet, és az első helyet vittem el, és megnyerte a versenyt,"- 2003-tól a végéig emlékezett. Az ő vallomása azonban követte őt. " A Žarnovica volt a legkedveltebb számom, nagy és gyors volt, szerettem,"nem remegett. 2004-ben megpróbálta harmadik alkalommal egymás után megnyerni az Arany sisakot, ami biztosítani tudta volna a tartós birtoklását, de nem két állkapcsot és egy GM-t, amit a dobozában talált. Ez volt az utolsó indítása Žarnovice-ban. Még évek óta túlzottan eltúlzott az oválison, de nem lépett be az új évezred első éveinek sikerére. " - 2011-ben befejeztem az utolsó versenyt. A klub nem fizetett nekem, és így végül lovagoltam, " mondta a mai sík pálya kezdete." - A magyar lapos szoknya óriási problémával küzd: nincs pénz, nincs junior, senki sem lovagol, szeretnék segíteni az induló versenyzőnek, de nem mindenkinek. a jó pályák, de nincsenek olyan komoly promóterek, akik megkezdenék a munkát, amíg az emberek nem kezdenek dolgozni a klubokban, nem lesz pénz, nem lesz pozitív hír a magyar lapos pályáról - mondta szomorúan. Nem gondolt a versenyre Magyarországon, ahol nem hagyja ki a tribunyt vagy a játékot. Még a tavalyi nagyhalász-bajnokság bajnokságának döntőjében is útközben volt, ezúttal kerékpáron.

Érdekes, hogy tényleg az a tény, hogy a sima pályáján volt a testvére-László. Gyorsan csomagolta, de a közönség is versenyezni fog Magyarországon. Első pillantásra nem lehet megkülönböztetni, hogy a kognitív jele az, hogy Attila valakit mosolyog a szlovák gyorsforgalomból, ahogyan több Žarnovičanyval találkozik.

A karrierje után többször is meglátogatta Žarnovicét. " - Nagyon tetszik Žarnovice-ban, és szeretem oda menni, ez egy szép stadion " zárta le hamarosan.

Összefoglalva :- Attilának örömmel kell találnia az utódai magyar lapos pályáján, akik több ezer látogatót kaphatnak a rajongóknak a versenyen nemcsak Nagyhalászban, hanem Debrecenben és máshol is.

1993. Október. 13. NYÍREGYHÁZA

Stefáni Attila engedély nélkül utazott el Dél-Afrikába és még nem tért haza.Ha tavasz, ha nyár, akkor salakmotor. Sűrű programmal, felnőtt és junior, valamint szuper bajnoksággal. Ősszel megkezdődik a gépek karbantartása, téliesítése, a klubvezetők feladata pedig az idény értékelése. Erre kértük Berecz Mihályt is, a nyíregyházi Volán Dózsa elnökét.
- Április első hetében kezdődött a II. osztályú versenyzők országos bajnoksága. A magyar élmezőny 1-8. helyezettjét kiemelték, ők itt nem indultak, leginkább külföldön szerepeltek. Az őket rangsorban követő tizenhat másodosztályú vaspapucsos között álltak rajthoz a mi versenyzőink: Kovács Zsolt, Kovács Zoltán, Kovács Attila, Stefáni Attila, Stefáni László, Madura László.
- Milyen eredményességgel zárták a tíz fordulót?
- A tét a szuper bajnokságban való indulás jogának kivívása volt. Az öt helyszínen két-két alkalommal megrendezett futamokat összesítésben Kovács Zsolt nyerte meg. Sajnos Kovács Zoltán az első két fordulót sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, így ő csak negyedik lett, de a pontátlaga a legjobb. Stefáni Attila került be még a legjobb nyolc közé, de ő most a jövőt tekintve kérdőjeles.
- Ez mit jelent?
- Egy jó hete engedély nélkül Dél-Afrikába távozott. Meghívást kapott egy versenyre, de a MAMS nem adott zöld utat addig, míg a szuper bajnokság be nem fejeződik. Ennek ellenére Stefáni Attila már az utolsó, miskolci fordulóban sem állt rajthoz. Állítólag kapott munkalehetőséget, de versenyengedélyt nem. Biztosan súlyos következményei lesznek a felelőtlenségének, de ez az országos szövetség hatáskörébe tartozik.
- A junioroknak is megrendezték a négyfordulós viadalt.
- Igen, és nagy örömünkre Kovács Zsolt ott is az élen végzett. Az ezüstérem Stefáni Attila nyakába került, míg Madura László hatodik, Stefáni László tizedik lett.
- Az idény zárását a kiemelt ”menők" és a magyar II. osz- tály 2-8. helyezettjének megmérettetése jelentette. Itt hogy sikerült helytállni a volánosoknak?
- Sajnos a vártnál gyengébben. Kovács Zsolt megbetegedett, Kovács Zoli gerincsérülése miatt már a második fordulóban visszalépett. Stefáni Attila két menetet teljesített,majd távozott, így aztán a jövő év legjobbjai közé senki sem tudta kvalifikálni magát,mindössze Kovács Zsolt 9. helye jelent némi gyógyírt
- Tehát a hét igazolt versenyző közül Zsolt nyújtott átlagon felülit, a többiek kissé elmaradtak a tőlük megszokottól. Lehet-e számítani egy-egy feltörekvő tehetségre?
- Most is van két vizsgázott fiatalunk, de a beérésük több évet vesz igénybe. Ahhoz, hogy vérbeli salakmotorosok legyenek, sokat kell még tanulniuk.
- Most holtidény jön a sportágban. Mit csinálnak ilyenkor a versenyzők?
- Rendbe teszik a gépeket,felújítják, szerelik. Aztán egy kis pihenő után Szabó Elemér edző vezetésével elkezdik a téli felkészülést.
- Ahogy beindul a versenyszezon, szaporodnak az edzések, s áprilistól ismét indul a nagyüzem. Ez most az erőgyűjtés, regenerálódás időszaka, de rá is fér mindenkire.

1994. LENGYELORSZÁG - OSTROW


Az alsó sorban balról a 3. a Stefáni Attila

1994-ben Dél-Afrikában küldött egy csapatot, hogy Lengyelország részt venni egy sor klub mérkőzések. A csapat felett látható sorakoznak a mérkőzés Ostrow. A csapat az volt, hogy már vezette országos bajnok Deon Prinsloo de a brit klub, Peterborough Panthers nem engedte őt a elkötelezettségét a bajnokság programot, és így Noddy Naude kapitány volt, és a helyi vendégek használtak, hogy ki a számot. A Johannesburg Speedway Club, ahogy nevezték a turné, (azaz a Club Tour, nem inter-nemzeti-sorozat,) találta sikert a pályán nehéz találni, mivel a kevesebb pontot szereznek arról tanúskodnak, hogy a szabvány a lengyelek fordult magasabb lesz, mint a vezetett hinni lehet, és ha Naude megsérült a második találkozón, és foced, hogy hagyja ki a következő 2 találat nem volt esélye a javulás. Látogatók lovasok félretéve, a Stefani testvérek, Arany Sisak ellenfelek, hogy a szezonban, zsákos a legtöbb pontot, majd Karl Lechky ifj. Lechky ment, hogy tegye meg a S.African Championship néhány évvel később.

Ellenfél :

Július 9 : Motor Lublin 57-21
Július 10 : Ostrow 67-23
Július 13 : Czestochowa 57-33
Július 14 : RKM Rybnik 66-24
Július 16 : Swietochlowice 67-21
Július 17 : Polonia Pila 54-36

LS : 5 3 6 4 5 4 = 27
AS : 3 8 6 7 4 3 = 31
NN : 3 1 0 - 0 2 = 6
KL : 1 4 8 3 2 4 = 22
DB : 1 1 0 1 0 0 = 3
BC : 0 0 0 1 0 2 = 3
IVN : 0 1 0 2 0 0 = 3

LS = László Stefani
AS = Attila Stefani
NN = Noddy Naude
KL = Karl Lechky
DB = Darryl Baldwin
BC = B.Compton
IVN = Ivan van Niekerk


1996. OXFORD SPEEDWAY CLUB / GEPÁRDOK /

Versenyzők :
Phillipe Berge
Bohumil Brhel
Carl Checketts
Paul Clews
Marvyn Cox
Mark Frost /Attila Stefani/
Martin Goodwin
Lawrence Hare
Neil Hewitt
Mark Lemon
Paul Lydes-Uings
Tara O'Callaghan
Peter Scully
Tomas Topinka
Martin Willis


1999. DEBRECEN
Forrás: Salakszórók 1999.II.évfolyam IV.szám.KI IS VALÓJÁBAN STEFÁNI ATTILA ?

Amióta "berobbant" nem csak a hazai - hanem nyugodtan mondhatjuk - az európai élvonalba is, egyre többet hangzik el a lelátón a kérdés: ki ez a Stefáni Attila, és hol volt eddig ? Megpróbáltunk utána járni a kérdésnek,és a legilletékesebbtől, Stefáni Attilától vártuk a válaszokat.

Salakszórók : - Hogyan alakult eddig a versenyzői pályafutásod ?
Stefáni Attila: - Tizenhét évesen ,úgy 1990 körül kezdtem el motorozni. Mivel nyíregyházi vagyok,így természetesen a Nyíregyházi Volán Dózsánál kezdtem el sportolni. Nem ment rosszul, hiszen 1993-ban a második lettem a II.osztályú magyar bajnokságban. Ahogy véget ért a szezon, repülőre ültem, és kiutaztam Dél-Afrikába, mert úgy gondoltam, hogy jobban fejlődhetek a fekete kontinensen, illetve anyagilag is jobban járhatok ott, mint itthon. Leckhy Károly segítségével két évet töltöttem Afrikában, ami úgy érzem valóban szolgálta a fejlődésemet. Megismerkedtem több féle pályával, és ami még ennél is fontosabb volt, olyan nagy nevű versenyzőktől tanulhattam, mint Gary Havelock, Marvyn Cox, Paul Thorp és Chris Manchester. Dél-Afrikában egy angol menedzser felajánlotta, hogy utazzam el a szigetországba szerencsét próbálni. Egy próbamotorozáson látott a legmagasabb osztályban szereplő Oxford ügyintézője, és leszerződtetett. Nem volt zökkenőmentes a beilleszkedés, ennek ellenére közel 12 versenyem volt, és hiába voltak elégedettek velem, nem maradhattam, mert nem kerültek el a bukások, és ennek következtében sokszor törtek a csontjaim, és szinte pénz nélkül maradtam. Haza jöttem, és kimaradtam egy évre a motorversenyekből, azaz passzív szereplője voltam, ugyanis nézőként több viadalon is ott voltam. Aztán az elmúlt évben Nyíregyházán alakult egy salakmotoros klub, a korábbi magyar bajnoktól, Petrikovics Józseftől megkaptam a motorját, így egyenes út vezetett ahhoz, hogy újra motorra üljek. A család hathatós támogatásával újra versenyeztem.
Salakszórók: - Számítottál ilyen sikeres visszatérésre ?
Stefáni Attila : - Vártam, hogy emlékezetesen térjek vissza, és ezért mindent meg is tettem, illetve teszek is. Munka mellett motorozom, ezért ha már annyi időt, pénzt és energiát fordítok rá, akkor jól akarom csinálni.
Salakszórók: - Milyen távolabbi céljaid vannak ?
Stefáni Attila : - A Grand Prix. Gondolom sokan megmosolyognak emiatt a válasz miatt, de mindig jobban és jobban akarok motorozni, és ennek meg kell, hogy legyen az eredménye. Mindig optimista voltam, ráadásul a kis csapat, aki mögöttem van nagyon lelkes, és ez sokat jelent.

Egy szó - Egy mondat

Forrás: Salakszórók 1999. II.évfolyam 2.szám.

Stefáni Attila


Mi jut eszedbe arról,hogy...
Sport : Salakmotor
Salakmotorozás : Nem tudok nélküle élni
Versengés : Nagy harc
Dicsőség : Nem sok volt még
Vereség : Nehéz elviselni
Önbizalom : Mindig a maximum
Forma I : Ayrton Senna
Labdarúgás : Utálom
Szórakozás : Nem járok szórakozni
Kikapcsolódás : Televízió
Szépség : Nem a legfontosabb
Művészet : Nem érdekel
Mozi : Ritkán járok
Könyv : Porban az igazság / Kökényesi György könyve/
Öltöny : Nem az én stílusom
Bizonyítvány : Közepes
Család : Független vagyok
Gyerek : Még nincs
Búcsú : Nem szeretek búcsúzkodni

Vagy - Vagy


Magyar Bajnoki cím vagy Grand Prix Chellenge középmezőny ? : Magyar bajnoki cím
Rickardsson ellen egy futam vagy Nielsen ellen ? : Rickardsson ellen
Jawa vagy Gm ? : Jawa
Ferrari vagy Mercedes 600 Se : Mercedes
Tengerpart vagy hegység ? : Hegység
Sör vagy bor ? : Egyik sem
Szénsavas üdítő vagy rostos lé ? : Mikor melyik
Mozi vagy videó ? : Attól függ, kivel
Háborús vagy szerelmes film ? : Szerelmes
Robin Williams vagy Jim Carrey ? : Jim Carrey
Bruce Willis vagy Jean-Claude Van Damme ? : Bruce Willis
Sharon Stone vagy Demi Moore ? : Sharon Stone
Udvaros Drorottya vagy Dobó Kata ? : Dobó Kata
Friderikusz Sándor vagy Frei Tamás ? : Frei Tamás
Stahl Judit vagy Erős Antónia ? : Erős Antónia
Mtv 1, Rtl Klub vagy Tv 2 ? : Rtl Klub


1999.ÁPRILIS.03. NEMZETKÖZI MEGHÍVÁSOS EGYÉNI VERSENY NÉMETORSZÁG GÜSTROW
Forrás: Salakszórók 1999.II.évfolyam 2.szám.


2011.évi világbajnokkal : Greg Hancockkal - jobbra Attila


BENCZE ÉS STEFÁNI ATTILA A DOBOGÓN


Végeredmény :

1. Mirko Wolter (Német) 15 p.
2. Bencze Zsolt (Hun) 12 p.
3. Stefáni Attila (Hun) 11 pont.
4. Steffen Mell (Német) 10 p.
5. Radek Smolik (Cseh) 10 p.
6. Ronny Weiss (Német) 9 p.


1999.ÁPRILIS.18. EGYÉNI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ DIEDENBERGEN
Forrás: Hajdú-bihari Napló

Piros sapkában Stefáni Attila

STEFÁNI ATTILA A DOBOGÓN

Szép magyar sikerrel zárult a németországi selejtező, ahol számunkra kellemes meglepetésként, az elvárásokat túlszárnyalva Stefáni Attila felállhatott a dobogóra. A nyírségi vaspapucsos külön futamban vívta ki a harmadik helyet.

A verseny után kérdeztük Stefáni Attilát :

- Célom volt a továbbjutás, és ezért mindent meg is tettem.A sikerem értékét növeli,hogy a második futamomtól Steffan Mell kölcsön motorjával versenyeztem,ami nagyon szokatlan volt,hiszen a német srác közel két méter magas,én pedig 160 centiméter vagyok. Az edzőm,Berecz Péter a tréning után azt jósolta,hogy dobogós leszek,szerencsére " bejött" neki.

Végeredmény - Továbbjutók :

1. Pavel Ondrasik (Cseh) 13 p.
2. Nagy Róbert (Hun) 12 p.
3. Stefáni Attila (Hun) 11+3 pont.
4. Philippe Berge (Francia) 11+2 p.
5. Bohumil Brhel (Cseh) 10 p.
6. Tomas Sustersic (Szlovén) 10 p.
7. Ales Dryml (Cseh) 10 p.

Tartalék : Eduard Shaikulin (Orosz) 9 p.

1999. LENGYEL II. LIGÁS EREDMÉNYEK
Forrás: SalakszórókI. Forduló :

Wanda Kraków - Ltz Sansot Lódz : 48 - 42

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 10 pont és a legjobb futam idő : 70,6

II. Forduló :

Krosno - Wanda Kraków : 57 - 33

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 10 pont

IV. Forduló :

Opole - Wanda Kraków : 55 - 35

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 10 pont

Négy forduló után a pontátlag :

Stefáni Attila - Wanda Kraków 7,53

V. Forduló :

Wanda Kraków - Slask Swietochlowice : 38 - 52

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 11 pont

VI. Forduló :

Wanda Kraków - Kolejarz Rawicz : 41 - 49

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 8 pont

VIII. Forduló :

Iskra Ostrow Wlkp - Wanda Kraków : 59 - 31

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 11 pont és a legjobb futam idő : 69,6

IX. Forduló :

Wanda Kraków - Wlokniarz-Malma Czestochowa : 39 - 51

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 11 pont

X. Forduló :

RKM Energo Inwest Rybnik - Wanda Kraków : 65 - 24

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 8 pont

XII. Forduló :

Stal II Rzeszów - Wanda Kraków : 41 - 49

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 11+1 pont és a legjobb futam idő : 70,5

XVI. Forduló :

Unia Tarnów - Wanda Kraków : 47 - 43

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 14 pont és a legjobb futam idő : 70,1

TŻ Noban Opole - Wanda Kraków : 56 - 34

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 5+1 pont és a legjobb futam idő : 73,0

Wlokniarz Malma Czestochowa - Wanda Kraków : 42 - 12

A 9. futam után félbe maradt a meccs, sajnos nincsen információm arról, hogy miért

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 1 pont

Zks Krosno - Wanda Kraków : 58 - 32

A Wanda Kraków csapatában Stefáni Attila 11 pont és a legjobb futam idő : 73,2

1999.MÁJUS.01. NEMZETKÖZI MEGHÍVÁSOS VERSENY DEBRECEN
Forrás: Salakszórók 1999.II.évfolyam 2.szám.

Piros sapkában Stefáni Attila

Ahhoz képest elég jó versenyt láthattunk a hagyományos május elsejei derbin.Persze a mihez képest minden szubjektív,éppen ezért úgy helyes fogalmazni,hogy a vártnál jobb versenyt láthatott a sok néző,köszönhetően Stefáni Attilának ,Nagy Róbertnek és Stefano Alfonsónak.
Igaz ,ez a trió kiemelkedett a mezőnyből,de a többiek közel azonos szinten voltak,ezért jó futamok kerekedtek ki a verseny alatt.
Természetesen a viadal előtt a legtöbben Nagy sikerére fogadtak volna,de bíztak benne,hogy Stefáni és Alfonso megszorongatják az elmúlt év magyar bajnokát. Nos Stefáni Attila nem hogy megszorongatta,hanem móresre is tanította Nagyot,és az egész mezőnyt.
És ami feltűnő volt,hogy Stefáni nem csak a versenyt,hanem a debreceni közönséget is megnyerte magának.

Végeredmény :

1. Stefáni Attila (Hun)15 pont.
2. Nagy Róbert (Hun) 14 p.
3. Stefano Alfonso (Olasz) 13 p.
4. Szatmári László (Hun) 11 p.
5. Lechky Karl (Szlovén) 10 p.
6. Vladimir Visvader (Szlovák) 9 p.
7. Golenya János (Hun) 8 p.
8. Bódi László (Hun) 8 p.
9. Bencze Zsolt (Hun) 7 p.
10. Aleksandr Latosinszkíj (Ukrán) 7 p.
11. Karcagi László (Hun) 7 p.
12. Szegvári Gábor (Hun) 4 p.
13. Igor Boriszenko (Ukrán) 3 p.
14. Christian Miotello (Olasz) 3 p.
15. Franc Hausinger (Osztrák) 1 p.
16. Gaspar Forgac (Szlovák) 0 p.

Stefáni Attila /a győztes/ verseny után:

- Nagyon boldog vagyok,hiszen ilyen nívósabb viadalt még nem nyertem soha.Ez bizonyítja,hogy meg van az eredménye annak a sok munkának, amit erre a sportra fordítok.Ebben a sikerben nagy része van azoknak az embereknek is,akik mögöttem állnak,és segítenek a versenyzésben.Ez a győzelem bebizonyította,hogy jó formában vagyok,és ez jó előjel a világbajnoki középdöntő előtt.Egyetlen dolog aggaszt,mégpedig az,hogy csak egy motorom van.

1999. MÁJUS. 03. DEBRECEN
Forrás: Hajdú-bihari Napló

STEFÁNI ATTILA MEGLEPŐ ÉS BRAVÚROS SIKEREDebrecen : - Meglepetéssel zárult a hagyományos nemzetközi salakmotoros verseny május elsején Debrecenben. A viadalt maximális pontszámmal az a Stefáni Attila nyerte,aki eddig még soha sem tudott nemzetközi viadalon diadalmaskodni.

Napsütéses időjárás és közel ötezer érdeklődő fogadta a hat országból összeverbuvált 16 vaspapucsost.
Az előzetes esélylatolgatásokból kitűnt,hogy a hazai sztárok hiányában - Tihanyi,Adorján,Fekete egyéni vb selejtezőn szerepeltek - a gyulai színekben versenyző Nagy Róbert a legnagyobb favorit,illetve Olaszországból érkezett Stefano Alfonso.
A viadalt két ifjú papucsos, Golenya János és Stefáni Attila győzelmei vezették be,majd az első kört Alfonso és Nagy futamgyőzelmei tették teljessé.
A viadal közepén már kitűnt,hogy a Nagy, Alfonso, Stefáni trió kiemelkedett a mezőnyből.
Először a Stefáni -Nagy rangadót láthatta a nagyérdemű.A várt nagy küzdelem elmaradt, Stefáni rajt-cél győzelmet aratott.
Ezután következett a Stefáni -Alfonso "csúcstalálkozó",ahol a magyar vaspapucsos ismét nem ismert kegyelmet,fölényesen utasította maga mögé a talján versenyzőt.
Stefáni az utolsó futamában sem talált legyőzőre,így nagy meglepetésre - de teljesen megérdemelten - megnyerte a viadalt.

Végeredmény :

1. Stefáni Attila (Hun) 15 pont.
2. Nagy Róbert (Hun) 14 p.
3. Stefano Alfonso (Olasz) 13 p.
4. Szatmári László (Hun) 11 p.
5. Lechky Karl (Szlovén) 10 p.
6. Vladimir Visvader (Szlovák) 9 p.

1999.JÚNIUS.13.. EGYÉNI VILÁGBAJNOKI KÖZÉPDÖNTŐ BROKSTEDT/NÉMETORSZÁG/
Forrás: Salakszórók 1999.II.évfolyam 3.szám.Stefáni Attila a versenyről:

- Nagyon boldog vagyok,még most is alig hiszem el.hogy életem első felnőtt világbajnokságán bejutottam az Európa döntőbe. Az edzésen úgy tűnt,hogy a kölcsönmotor(ami a Lechky Károlyé)gyorsabb,ennek ellenére a versenyre mégis a sajátomat választottam - szerencsére. Az utolsó futamra áttételt cseréltem, és így simán megvertem a viadal győztesét,Barthot. Az EB finálé óriási kihívás lesz,de az elvem az,hogy kicsivel nem elégszem meg,ezért a sikerért utazom Wroclawba.

Végeredmény - Továbbjutók :

1. Robert Barth (Német) 13 p.
2. Robert Sawina (Lengyel) 12 p.
3. Tomas Topinka (Cseh) 11 p.
4. Nagy Róbert (Hun) 10 p.
5. Phillipe Berge( (Francia) 10 p.
6. Stefáni Attila (Hun) 9 pont.
7. Michal Makovsky (Cseh) 9 p.
8. Bohumil Brhel (Cseh) 8+3 p.

Tart.: Richard Wolff (Cseh) 8+2 p.

1999.JÚNIUS.26. DEBRECEN
Forrás: Hajdú-bihari Napló

Az élen a késöbbi győztes Stefáni Attila, mögötte balra Golenya János, jobbra Adorján Zoltán,hátul Bencze Zsolt

A REMEK VERSENYT STEFÁNI ATTILA NYERTE

Debrecen: - A salakmotoros magyar bajnokság harmadik fordulóját némi meglepetésre a nyíregyházi Stefáni Attila nyerte.

A nap embere kétségtelenül Stefáni Attila volt, aki ki tudta használni, a motorjában rejlő energiákat, és szinte hiba nélkül motorozta végig a viadalt.Külön érdem,hogy ez volt Stefáni Attila első bajnoki diadala.
A harmadik etap csemegét ígért, hiszen napjaink trónkövetelői, Stefáni Attila , Szatmári László és Fekete Sándor mérték össze erejüket. Némi meglepetésre a hazaiak versenyzője vágott az élre a start után, és hiába üldözte Stefáni Attila Szatmári nem engedte ki a kezéből a futamgyőzelmet.
Az ötödik futamban a start után Adorján a negyedik helyen jött ki a kanyarból, és csak Golenyát tudta megelőzni, így Stefáni Attila és Bencze Zsolt mögött a harmadik helyen végzett.
A következőekben Stefáni Attila verte Tihanyi Sándort.
A helyosztók első futamában - a kilencedik helyért - Golenya győzött, Szegvári Gábor, Hell Csaba és Karcagi László elött.
A miskolci Bencze Zsolt lett az ötödik, mivel megverte a három debreceni vetélytársát, Szatmárit, Feketét és Bódit.
A legjobbak futamára Stefáni Attila 14 pont, Tihanyi 12 pont, Nagy 11 pont és Adorján 11 pont "kapott meghívót".
Stefáni Attila rögtön a startszalag felcsapódása után az élre állt, őt Tihanyi, Nagy, Adorján követte.A futamot - kétségtelenül a nap leggyorsabb motorjával rendelkező - Stefáni Attila nyerte Tihanyi előtt.
A nyíregyházi versenyző ennek a sikernek köszönhetően nem csak helyezési pénzét szerezte meg, hanem a debreceni vállalkozók által felajánlott 40.000 forint tulajdonosa is lett.

Az OB harmadik fordulójának végeredménye :

1. Stefáni Attila (Nyíregyházi Speedway Club)
2. Tihanyi Sándor (Simon/Wolf Sc)
3. Adorján Zoltán (Adorján Team)
4. Nagy Róbert (Gyulai Speedway Club)
5. Bencze Zsolt (Miskolci Speedway Club)
6. Szatmári László (Hajdú Volán Sc)

1999.JÚLIUS.03. EGYÉNI MEGHÍVÁSOS VIADAL - HAUSDEN-ZOLDA /BELGIUM/
Forrás: Salakszórók 1999. II.évfolyam IV.szám.STEFÁNI ATTILA BELGIUMI BRAVÚRJA

Évente egy salakmotoros viadalt rendeznek Belgiumban, és két magyar Stefáni Attila és Bencze Zsolt voltak olyan kiváltságosak, hogy meghívást kaptak erre az egyke versenyre.
Stefáni Attila úgy gondolta, ha már olyan sokat utazik, akkor megmutatja, mit is tud valójában.
A tizenhat induló a Grand Prix lebonyolításához hasonló rendszerű versenyen mérte össze az erejét.A nyíregyházi versenyző egy futamgyőzelemmel és egy második helyezéssel rögtön a féldöntőben találta magát, ahonnan az első két helyezett került be a fináléba.
Ebben a futamban Stefáni Attila az egykori junior világbajnok dán, Jesper B.Jensen mögött végzett, így készülhetett a legjobbak futamára.
A magyar pilóta a döntőben is a második helyet szerezte meg, stílszerűen Jensen mögött. A dobogó harmadik fokára a kontinentális döntőbe jutott cseh, Antonin Svab állhatott fel.
Azért is értékes ez a második helyezés, mert Stefáni Attila több, az angol élvonalba tartozó vaspapucsost is megelőzött. A másik magyar, Bencze Zsolt a 11. helyen végzett.

Végeredmény :

1. Jesper B. Jensen (Dán)
2. Stefáni Attila (Hun)
3. Antonin Svab (Cseh)
4. Gary Havelock (Angol)
5. Scott Swain (Angol)
6. Leigh Lanham (Angol)
11. Bencze Zsolt (Hun)

STEFÁNI ATTILA LEMOTOROZTA A VILÁGBAJNOKOT


Stefáni Attila díjjal a kezében

A nyíregyházi vaspapucsos ezúttal belgiumi versenyen remekelt, jöhet a liga, a bajnoki.

Nyíregyháza : - Hosszú, forró út volt,de megérte ! Stefáni Attila nyíregyházi vaspapucsos újabb szép trófeával gazdagította gyűjteményét.

Vasárnap Ő is résztvevője volt a belgiumi Hauzden - Zolderben rendezett rangos salakmotorversenynek.
A nívót angol , német, dán és cseh motorosok biztosították. A lelátókon majd három ezren foglaltak helyett, és az esztendő egyetlen versenyén a rendezők rendesen kitettek magukért.
Stefáni Attila remekül kezdett, az első futamát megnyerte. A másodikban a 92-es világbajnok angol Havelock mögött ért célba,
és így bejutott a Grand Prix rendszerű viadal kisdöntőjébe. Itt is akadt kemény ellenfele, végül az egykori junior világbajnok dán Jensen mögött ismét a második lett.
Aztán jött a nagy döntő. Stefáni Attila egy kicsit elaludta a startot, de mégis sikerült beállni Jensen mögé a másodiknak. A helyétt megtartva Hawelock és a cseh Svab elött ismét másodikként ért célba.
- Stefáni Attila a verseny után :
- Nagyon örülök a második helynek, hiszen nagyon erős mezőnyben állhattam a dobogó második fokára.- értékelt röviden a nyíregyházi motoros. A másik magyar, a miskolci Bencze Zsolt a 11. helyen végzett . Stefáni Attila a hétvégén Rzeszóvban lengyel liga bajnokin áll rajthoz. A következő hétvégén pedig a magyar bajnokság miskolci versenyén indul.

1999.JÚLIUS.20.
Forrás: Salakszórók 1999. II.évfolyam IV.szám.A KONTINENTÁLIS DÖNTŐ ELŐTT

Stefáni Attila kiharcolta a jogot, hogy Július. 25-én a lengyelországi Wroclawban harcba szálljon a 2000-es Grand Prix, illetve az idei Grand Prix Challenge-es helyekért.

- Mit szólsz a helyszínhez, a wroclawi olimpia stadionhoz ?
STEFÁNI ATTILA: - Voltam már Wroclawban, igaz, mint néző, de akkor nagyon tetszett, versenyezni még sohasem versenyeztem rajta.
- Milyennek ítéled az ellenfeleket ?
STEFÁNI ATTILA: - Mindenki ember, jól kell menni, nem szabad az ellenfeleket nézegetni. A sikerért utazom ki, optimistán kell neki vágni a versenynek.
- A továbbjutást illetően kiket tartasz esélyesnek ?
STEFÁNI ATTILA: - Úgy érzem, hogy én a Challenge-esek között leszek, de másra tippelni nem tudok.
- Milyennek ítéled a jelenlegi formád ?
STEFÁNI ATTILA: - Lehetnék jobb formában is, de ettől függetlenül küzdeni fogok minden pontért.

1999.JÚLIUS.25. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, KONTINENTÁLIS DÖNTŐ WROCLAW(PL)
Forrás: Salakszórók 1999.II.évfolyam IV.szám.Futamról - futamra :

1. Brhel - Tihanyi - Castagna - Makovsky
2. Ulamek - Topinka - Barth - Wolff
3. Dobrucki - Protasiewicz - Svab - Stefáni
4. Sawina - Drabik - Povaznyj - Gollob
5. Gollob - Castagna - Svab - Ulamek
6. Dobrucki - Drabik - Tihanyi - Wolff
7. Protasiewicz - Sawina - Barth - Makovsky
8. Brhel - Povaznyj - Stefáni - Topinka /M.H./
9. Protasiewicz - Povaznyj - Wolff - Castagna /K/
10. Sawina - Ulamek - Tihanyi - Stefáni
11. Drabik - Topinka - Svab - Makovsky
12. Dobrucki - Barth - Brhel - Gollob
13. Drabik - Castagna - Barth - Stefáni /K/
14. Protasiewicz - Gollob - Tihanyi - Topinka
15. Dobrucki - Povaznyj - Makovsky - Ulamek
16. Brhel - Sawina - Svab - Wolff
17. Dobrucki - Topinka - Sawina - Castagna
18. Svab - Barth - Povaznyj - Tihanyi
19. Gollob - Stefáni - Makovsky - Wolf
20. Protasiewicz - Ulamek - Drabik - Brhel

Külön futamok :

21. Ulamek - Svab - Barth
22. Gollob - Povaznyj
23. Drabik - Sawina

Végeredmény :

1. Rafal Dobrucki (Pl) 15 p.
2. Piotr Protasiewicz (Pl) 14 p.
3. Slawomir Drabik (Pl) 11+3 p.
4. Robert Sawina (Pl) 11+2 p.
5. Bohumil Brhel (Cseh) 10 p.
6. Jacek Gollob (Pl) 8+3 p.
7. Roman Povaznyj (Orosz) 8+2 p.
8. Sebastian Ulamek (Pl) 7+3 p.
9. Antonin Svab (Cseh) 7+2 p.
10. Robert Barth (Német) 7+1 p.
11. Tomas Topinka (Cseh) 6 p.
12. Armando Castagna (Olasz) 5 p.
13. Tihanyi Sándor (Hun) 5 p.
14. Stefáni Attila (Hun) 3 pont.
15. Michal Makovsky (Cseh) 2 p.
16. Richard Wolff (Cseh) 1 p.

A döntő után :

Stefáni Attilának ez volt élete első világbajnoki szereplése, már az is szép teljesítmény, hogy a döntőig jutott.A fináléban még túl magasan volt számára a mérce,de az utolsó futamában szerzett második helyezéssel szép emlékekkel búcsúzott a kontinentális döntőtől.

Stefáni Attila: - Természetesen nem vagyok, és nem is lehetek elégedett a szereplésemmel. A fogós, mély pályára nem volt jó a motorom, ráadásul a startjaim se úgy sikerültek, ahogy illet volna.
De tanultam ebből a versenyből is, keményebbnek kell lennem, és bátrabban kell az áttételeket módosítanom.
Úgy érzem a tőlem telhetőtt megtettem, a többiek nagyon jók voltak.
A végeredmény hűen tükrözi az aznapi teljesítményeket, a lengyelekkel szemben senkinek sem volt esélye.

1999. AUGUSZTUS.21. DEBRECEN
Forrás: Hajdú-bihari Napló

Piros sapkában Stefáni Attila

STEFÁNI ATTILA KASSZÁT ROBBANTOTT

Debrecen : - A nyírségi " fenegyerek ", Stefáni Attila diadalával zárult a 27. alkalommal megrendezett salakmotoros Debrecen Nagydíj.

Közel nyolcezer érdeklődő fogadta a hat országból verbuvált 16 vaspapucsost, akik a Debrecen Nagydíjért és a Prim-Vol Trade-kupájáért szálltak harcba.
Azt, hogy a viadalt nem maximális pontszámmal nyeri a győztes, már a viadal elején lehetett tudni, hiszen a 7. futam után már nem volt olyan pilóta, akiknek ne lett volna koszos a mellszáma.
Hiába hullajtották a pontokat a favoritok, érezni lehetett, hogy csakis a Stefáni Attila ,Szatmári László, Magosi Norbert, Tihanyi Sándor kvartettből kerülhet ki a nagydíj győztese.
Mint utóbb kiderült, a Stefáni-őrs elnevezésű nyírségi B-kőzép nem hiába rándult át a Hajdúságba, hiszen a kedvencük - egy pontot veszítve - elhódította a Debreceni Nagydíj trófeáját.
A dobogó második fokát az a Tihanyi szerezte meg, aki két második helyezéssel kezdett, de ezután nem talált legyőzőre.
A harmadik helyet az utolsó futamában elért győzelmével Szatmári szerezte meg 12 ponttal.
A nagydíjat követően a ráadásfutamban az öt legtöbb pontot gyűjtött motoros küzdött a pénzdíjakért.
Stefáni Attila rajt-cél győzelmet aratott, s így begyüjtötte a győztesnek felajánlott összes pénzdíjat.A nyírségi motoros 190.000 ezer forinttal lett gazdagabb.
Az utolsó futam krónikájához tartozik, hogy a befutás pillanatában Magosi hibájából hárman - Szegvári Gábor, Szatmári László és Tihanyi Sándor - is a földön fekve fejezték be az etapot.

A 27.Debrecen Nagydíj végeredménye :

1. Stefáni Attila 14 pont.
2. Tihanyi Sándor 13 p.
3. Szatmári László 12 p.
4. Szegvári Gábor 11 p.
5. Magosi Norbert 10 p.
6. Zlatko Krznaric (Horváth) 10 p.

A Prim - Vol Trade Kupa végeredménye :

1. Stefáni Attila
2. Magosi Norbert
3. Szegvári Gábor
4. Tihanyi Sándor
5. Szatmári László

1999. SZEPTEMBER. 06. DEBRECEN - GYULA
Forrás: Hajdú-bihari NaplóA nyíregyházi Stefáni Attila győzelmével zárult a salakmotoros magyar bajnokság ötödik fordulója,amely színvonalas és küzdelmes versengést hozott.
Stefáni Attila diadalával felzárkózott Tihanyi mögé,aki már csak négy pont előnnyel vezeti a pontvadászatot.Adorján rögtön az első futamában felmérhette,hogy mit is bír a sérült keze a mély talajú pályán,hiszen a két gyulai Nagy és Magosi,illetve a Hajdú Volános Szatmári voltak az ellenfelei.A futamot Nagy nyerte Adorján és Magosi előtt,mivel Szatmárinak az utolsó körben második helyről megállt a motorja.
Ez a motorhiba annyira " felpaprikázta " Szatmárit,hogy egy futamot eltekintve - akkor Stefáni Attila állította meg - sorra megnyerte az etapjait.Szatmárin kívül Tihanyi Sándor személyében még egy debreceni lett a finálénak.A bajnoki pontvadászat éllovasa az alapfutamok során három pontot vesztett,Szatmári kétszer, míg Stefáni Attila egyszer verte meg.
A finálé - csak úgy, mint az egész viadal - igen kiélezett csatát hozott Stefáni Attila (14 ponttal jutott a döntőbe),Nagy (13),Tihanyi(12),Szatmári(11)között.
A startot Tihanyi kapta el a legjobban,de a debreceni versenyző csak az első kanyar kimeneteléig tudta tartani az első helyét,mert akkor szinte egyszerre kívülről előzte meg őt - a szemmel láthatólag gyorsabb motorral rendelkező - Stefáni és Nagy.
A gyulai motoros hiába üldözte a nyíregyházi pilótát, Stefáni nem hibázott,így megnyerte a futamot és Nagy,Tihanyi és Szatmári előtt egyben a versenyt is.

Az ötödik forduló végeredménye :

1. Stefáni Attila (Nyíregyházi Speedway Club) 17 pont.
2. Nagy Róbert (Gyulai Speedway Club) 14 p.
3. Tihanyi Sándor (Simon/Wolf) 12 p.
4. Szatmári László (Hajdú Volán Sc) 10 p.
5. Adorján Zoltán (Adorján Team) 9 p.
6. Bencze Zsolt (Miskolci Speedway Club) 7 p.

1999. SZEPTEMBER. 13. DEBRECEN
Forrás: Hajdú-bihari Napló

Kék sapkában Stefáni Attila

TIHANYI SÁNDOR HÚSZÉVES ÁLMA VÁLT VALÓRA

Debrecen : - A salakmotoros magyar bajnokság zárófordulóját Adorján Zoltán nyerte, ennek ellenére Tihanyi Sándort avatták bajnokká.

Előzmények : - Felfokozott várakozás előzte meg a salakmotoros egyéni magyar bajnokság utolsó fordulóját, hiszen nyitott kérdés volt, hogy ki lesz a bajnok, illetve ki szerzi meg a dobogó harmadik fokát.
A bajnoki trónért Stefáni Attila és Tihanyi Sándor, a bronzéremért Adorján Zoltán és Nagy Róbert vívtak különcsatát.

A verseny egyik kulcsfontosságú kérdése az volt, hogy a dobogóra pályázó "nagy kvartett-ből" mindenki bejut-e a fináléba, vagy a hazaiak legjobbja,Szatmári László kiszorítja-e valamelyik esélyest a döntőből.
Az első futamban Stefáni Attila legyőzte Szatmárit, majd Adorján Tihanyi felett diadalmaskodótt.
Nagy pedig Bódi előtt ért célba.Ezután Adorján fosztotta meg veretlenségétől Nagyit,Tihanyi futamot nyert, Stefáni Attila pedig újra megverte Szatmárit.
A 8. etap igazí csemegét ígért, hiszen Adorján, Tihanyi, Stefáni és Bódi állt a starthoz.A start után Adorján állt az élre,míg Stefáni és Tihanyi "megtalálták egymást". A "kakaskodás" vége az lett, hogy Tihanyi eredhetett Adorján után, de utolérni már nem tudta, Stefáninak meg kellett elégednie a harmadik hellyel.
A 11. futamban következett a visszavágó - nem akármilyen szereposztással - Tihanyi és Stefáni ellenfelei Nagy és Szatmári voltak. A start Stefáni Attilának sikerült a legjobban,így egérutat nyert, de a másik három pilóta szinte "egymás nyakán lógott" amikor beütött a baj. Szatmári és Nagy összeakadtak, mindketten a földre kerültek, Tihanyi pedig beléjük csúszott. A hármas bukásnak két vesztese lett, Nagyot a vezetőbíró kizárta, Szatmári pedig nem tudta folytatni a küzdelmet.Így csak Stefáni Attila és Tihanyi Sándor "rugaszkodott" neki a megismételt futamnak, melynek startja után Stefáni Attila - kölcsönkenyér visszajár alapon - Tihanyi elé vágott, és elégtételt vett az előző futamában ért sérelmekért.
Az utolsó alapfutamukban Stefáni Attila és Tihanyi is nyert.
Az első helyosztó futamot Hell nyerte Ádán,Bencze és Szabó előtt. Az ötödik helyet a nap egyik legkellemesebb meglepetését okozó Szegvári Gábor szerezte meg Karcagi és Bódi előtt.
A finálé előtt nyilvánvaló volt,hogy Tihanyi csak abban az esetben nem lesz bajnok, ha Stefáni Attila minimum két hellyel előrébb végez, mint a debreceni pilóta.
A startszalag felcsapódása után Adorján állt az élre, az első kanyarból kijövet Stefáni Nagy és Tihanyi követte - ha így maradt volna a sorrend akkor Stefáni Attila - lett volna a bajnok.
De Tihanyi a második kanyarban Nagy elé vágott, és ez maradt a végeredmény a leintés pillanatában,így Tihanyi Sándor húszéves pályafutása megkoronázásaként megnyerte élete első egyéni magyar bajnoki címét.

A hatodik forduló végeredménye :

1. Adorján Zoltán (Adorján Team)
2. Stefáni Attila (Nyíregyházi Speedway Club)
3. Tihanyi Sándor (Simon/Wolf Sc)
4. Nagy Róbert (Gyulai Speedway Sc)
5. Szegvári Gábor (Hajdú Volán Sc)

Az 1999. évi egyéni Magyar Bajnokság végeredménye :

1. Tihanyi Sándor (Simon/Wolf Sc) 82 p.
2. Stefáni Attila (Nyíregyházi Speedway Club) 80 pont.
3. Adorján Zoltán (Adorján T


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!