Bejelentés


A siker titka a sztár Bokor Pál könyve

Vegyél részt a nyereményjátékon!

Nyerjél könyveket!


A sztár, ha igaz, hogy nem csupán csillag, hanem mozdulatok, képek és eszmék hordozórakétája is, sok mindent képes magával vinni. Tehát nem csak reklámot, hanem művészetet, továbbá intelligenciát, kellemet, követhető viselkedésmintákat is. Ez az oka, hogy a mostanában celebeknek mondott hírességeket nem fogom egy lapon emlegetni a filmsztárokkal. A celebek ugyanis önmagukon kívül semmit sem hordoznak. Ők önmaguk reklámozásával foglalkoznak életvitelszerűen és ebből próbálnak megélni.

A filmsztárok is, hírességek is jól ismert személyek, csak egészen másfélék. A témára szakosodott Forbes magazin szerint 2009-ben a világ leghíresebb embere, mint az már lenni szokott, egy filmsztár volt. A neve Angelina Jolie. Ő volt az, aki a hírességek közül is a legtöbb pénzt kereste, illetve a legtöbbet szerepelt a médiában. Lehet, hogy ezen szereplések némelyike alapján, például egy gondosan felépített „álompár” egyik résztvevőjeként, vagy örökbefogadó szülőként őt sem nehéz összekeverni a celebekkel. És ugyanezt már száz évvel ezelőtt is el lehetett volna mondani Mary Pickfordról, akit bátran tekinthetünk a mai értelemben vett szupersztár etalonjának. Mégsem tagadhatja senki, hogy a Kifutó a semmibe, A csontember, az Észvesztő, az Elcserélt életek és néhány más sikerültebb film főszereplőjeként Angelina Jolie kifejezetten tehetséges filmművésznek mutatkozott, még ha pályájának első szakaszában ez a markáns tehetség nem is mindig találkozott a hozzá méltó feladattal. Legyen ám akármilyen fényes a mozicsillag, a sztár, amióta csak létezik, kettős szorításban, a stúdió és a sajtó szorításában él. És ha nem hajlandó minden évben minden díszbemutató alkalmával eljátszani „A legszélesebb mosoly” című melodrámát, abból komoly baj lehet. Charlie Chaplin, Humphrey Bogart, Marlon Brando, Dustin Hoffman és néhány más első osztályú filmcsillag képes volt ideig-óráig kivonni magát e szabály alól, de az ő esetük kivételes.

A könyvben nem ugyanazokról a sztárokról van szó, akikkel nap mint nap találkozunk a neten, a tévében, a lassan minden médiára rátehénkedő pletykarovatokban. Nem ugyanazokról a sztárokról, bár ugyanazokról az emberekről. A Hollywood-galaxis történetében egyetlen valódi állócsillagot sem találtam, aki kizárólag a nevéből élt volna, mint a celeb aki arról ismerszik meg, hogy ismerik őt. Itt a filmművészet óriásairól van szó, akiket nem a sajtó és a tömeghisztéria, hanem saját művészi és emberi teljesítményük emelt a csillagok közé. Tiszteljétek az igazi sztárokat! Azért lettek ők az igazi sztárok, mert van miért tisztelni őket! (Részlet a könyv előszavából)


Keresse a könyvet könyvesboltokban - vagy rendelje meg!
www.bookline.hu


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!